Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Gyűlölök "vegeteriánus"...

Gyűlölök "vegeteriánus" lenni, mint tegyek?

Figyelt kérdés

14 éves koromban az Earthlings hatására azonnal vega lettem, sőt otthon évekig vegánként étkeztem, és nagyon szerettem. 19 éves koromban, amikor megtudtam, hogy nem vettek fel az egyetemre, nagyon csúnyán berúgtam és utána elmentem a mekibe. Nyár végén 21 leszek, és azóta függő vagyok. Minimum heti 3x valamelyik gyorsétterem vendége vagyok, nem bírok leállni, gyűlölöm magam. Senki nem tudja, mindig titokban eszem, a barátaimnak, családomnak fogalma sincs erről. Régen nem zavart, hogy az éttermekben szokásosan csak a rántott gomba jár nekem, de mostmár annyira ennék mást, mindig szomorúan lapozgatom az étlapot, egyszerűen iszonyatosan kívánom és akárhányszor valakivel eszek, és miatta vega kaját kell rendelnem (mert nem tudja, hogy eszek húst) szomorú leszek, és nem is ízlik, hiába finom. Hetente megcsinálom valamelyik kedvencemet(szejtán gyros, szója brassói, falafel), de már egyik sem ízlik úgy, mint a húsos. Hiába látogatok el az Istvánffyba vagy a Vegan loveba, már egyik sem olyan jó, mint a KFC, hiába folyt tőle régen nyálam, már csak csalódás. Szinte mindennap azt csinálom, hogy 2x-es adagot veszek húsból, megfőzöm, gyorsan megeszem mielőtt hazaér a párom, a másik adag pedig a barátomé, közben pedig álszentségből csinálok vegetáriánus verziót is...

Viszont én nem akarok húsevő lenni. Nekem ez egy borzalmas lelki teher és sosem vallanám be minden ismerősömnek, hogy újra húst eszem. (A legtöbbjük nem is ismert húsevőként)

De nem is akarok újra húst enni. De egy éve küzdök ezzel. És szószerint gyorsétel függő lettem, ha a városban vagyok, nem bírnám kihagyni. Viszont ha az Istvánffyba megyek az csalódás már.:( Igazából nem is értem miért nem buktam még le egy ismerős előtt sem. Nem tudom mit csináljak. A pszichológusom nem tudott mit mondani erre. De gyűlölöm magam ezért az egészért. Rákerestem már minden nyelven, de nem találtam senkit aki ezzel küzdene, szóval azt hiszem csak én gyűlölöm az állatokat ennyire :(

2018. jún. 21. 01:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%

Hát akkor ne legyél. Ki kényszerít rá?

Amikor az lettél, akkor is saját döntésed volt. Nem?

Gondolod, az ismerőseidet annyira érdekli, hogy te mit eszel? Engem bizisten nem érdekel, hogy a barátaim mit esznek. Csak annyiban, hogyha hozzám jönnek vacsorára, mit tegyek eléjük.

"Viszont én nem akarok húsevő lenni."

Dehát az vagy. Hagyd a fenébe az ismerőseidet, magadban tegyél rendet, döntsd el, hogy mit akarsz, neked mi a jó?

Mindig azt hiszem, hogy én már semmin nem lepődöm meg, de a kérdésed teljesen kiakasztott. Mi lesz, ha ennél nagyobb problemáid akadnak majd az életben?

2018. jún. 21. 13:35
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Csak szerintem annyira egyszerű hogy azt egyen az ember amit szeretne? 🤔

Mert mi történik ha húst eszel más előtt? Megköveznek? Levágják a karod?

Ha nem akarsz húst enni nem eszel, ha akarsz eszel, nem bonyolult

2018. jún. 21. 14:36
 13/17 anonim ***** válasza:
72%

Ez így gáz, ne hazudj másoknak, sem pedig magadnak.

Mondd meg, hogy úgy döntöttél, mégis eszel húst, pont.

SENKINEK SEMMI köze a miértekhez, ha esetleg azzal szekálnának.

Én nagyon-nagyon ritkán eszem húst, kb. sosem, de mikor megkívánom, akkor megeszem.

2018. jún. 21. 15:37
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

Egy esetben lehet kínos,(de akkor sem dől össze a világ) ha naponta fensőbbségesen kioktattad, kritizáltad, térítetted azokat, akik húst is esznek.

Ha ez nem történt meg, akkor nyugodtan egyél amit akarsz, köze senkinek nincs hozzá!

2018. jún. 21. 17:00
 15/17 anonim ***** válasza:
25%

Itt nem az étkezési szokásokkal lesz a probléma. Szerintem próbálj felkeresni egy szakembert (minimum egy jobb pszichológust).

" Nem akarok most belemenni abba hogy a növények miatt létrehozott termőföldek több állatot taszítottak kihalás szélére"

A termőföldek 90%-án takarmánynövényeket termesztenek. Ezeket az állattartás miatt "hozták létre", nem a növények miatt, ne sarkítsál már.

2018. jún. 21. 23:12
 16/17 anonim ***** válasza:
78%

14-es szerintem rátapintott a lényegre. Másrészről vannak, akiknek egyfajta identitászavart, meghasonlást okoz a visszaállás. Eddig te voltál a feddhetetlen erkölcsű próféta, most pedig bűnbe estél, és ezt nehéz érzelmileg feldolgozni. Hogy hogyan tovább? Ha a fentiek igazak rád, kérdező (nem tudhatom, hiszen nem ismerlek, ha tévedek, ne vedd magadra), akkor itt az ideje leszállni a magas lóról, és beismerni, hogy te is emberből vagy, és azok, akiket eddig az étkezési szokásaik miatt kritizáltál, nem rosszabbak nálad. Ha arrogáns módon kioktattál másokat, itt az ideje bocsánatot kérni tőlük. Nem fogsz belehalni, talán még barátokat is szerzel/visszaszerzel.

Az okokat illetően (hogy miért kell pszichiáterhez járnod és miért nem ízlenek már a vegán ételek, miért vágysz húsra) a 4-esnek van igaza. Talán nem fordítottál elég figyelmet az étrendkiegészítők (pl. B12) szedésére, és/vagy nem neked való ez az étrend, mert bizonyos tápanyagokat, amiket a növények nem, vagy nagyon keveset tartalmaznak, a szervezeted nem tud (megfelelő mennyiségben) magának előállítani.

2018. jún. 22. 10:53
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

"A termőföldek 90%-án takarmánynövényeket termesztenek. Ezeket az állattartás miatt "hozták létre", nem a növények miatt, ne sarkítsál már."

Most komolyan, honnan veszed ezt a számot?

Én ezt olvastam:

"Az emberiség alapvető élelmiszerei ősidők óta a gabonafélék. A termőföldek kb. 70%-án ma is ezt termesztik (főként búzát, rizst és kukoricát), körülbelül 40%-uk az állattenyésztésben hasznosul." 70%-nak a 40%-a, az 28%, akárhogy is nézzük.

Forrás: [link]

2018. jún. 24. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!