Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem vagyok elég elszánt...

ToBeOrNotToBe kérdése:

Nem vagyok elég elszánt vegán, pedig tudom, hogy mi lenne az etikus döntés. Hogy legyek motiváltabb a témában?

Figyelt kérdés
Nemrég váltottam vegán életmódra, de azzal kellett szembesülnöm, hogy rohadt nehéz. Nagyon nehéz nemet mondani a nemvegán ételekre, és nagyon nehéz másokkal folyamatosan konfrontálódni miatta, plusz alacsony költségvetésből változatosan enni. Emiatt sokszor megszegtem már, a különbség csak annyi, hogy bűntudattal eszem. Hogy tudnék ezen változtatni?

2018. jún. 17. 10:56
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Ha rá lennél kényszerülve, még egy másik ember húsából is ennél, csak hogy életben maradj. Krízishelyzetben nincs etika.
2022. dec. 4. 09:23
 42/44 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz. Ha törtórára gondolsz: csak a halottakból ettek. Az ember épp az etikai készsége miatt emelkedik ki az állatvilágból. Aki erre nem képes, nos....szóval Veganism is the future
2022. dec. 6. 17:29
 43/44 anonim ***** válasza:

Nem erre gondoltam. Hanem volt például egy repülőszerencsétlenség, és néhány túlélő fennragadt X ezer méter magasságban egy hegyen. Vagy hajóbaleset után a nyílt tengeren sodródra napokig, hetekig. Ha elfogy minden más élelem és túl kell élned, bizony meg fogod enni a másik embert is, és ott nincsenek elvek. Vagy ott a holodomor vagy bármilyen más éhínség, ahol végső elkeseredésben kénytelenek voltak akár egymást is megenni. Nem mondhatod azt, hogy válasszon más alternatívát, ha nincs alternatíva.

"Veganism is the future"

ok, szektás.

2022. dec. 6. 18:26
 44/44 anonim ***** válasza:

Félmüveltként irogatsz:

Amiket felsoroltál, bármilyen elvetemült és borzalmas helyzetben is voltak a példáidban az emberek, mindegyik magasabb etikai szinten állt nálad: ők is halott társaikat ették, nem öltek meg senkit...de nyilván ehhez el kellett volna olvasni a példáidat, hogy tudd.

A vegánság nem szekta, de az irásod alapján nem hiszem, hogy valaha is értenéd ezt.

2022. dec. 6. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!