Vegán szendvics útközbe hütés nélkül?
Pár napra kirándulni megyünk olyan helyre, ahol nincs semmiféle hütési lehetöség, és a kaját visszük magunkkal, gyakorlatilag zsömleféléket, meg bele valamiket szendvicsként. Útközben vásárlási lehetöség sincs.
A kérdésem az lenne, hogy miket tudok vinni ilyen feltételek mellett. Zöldségfasírt elvileg jó lenne szendvicsbe, de az eláll pár napig hütés nélkül? Meg azért három, esetleg négy napig ugyanazt enni elég unalmas lenne, más ötletem meg nem nagyon van. (Nem régóta vagyok vegán és még nincs kellö tapasztalatom).
Ami még nehezíti a dolgot, hogy szója nem jöhet szóba túlérzékenység miatt, illetve nem "kennivalók" érdekelnek, hanem olyasmik, amiknek "harapható" állaga van.
Mindenkinek elöre ksözönöm, ha segít, receptekkel is, meg föleg, hogy mi áll el ennyi ideig megromlás nélkül.
Nos, én ilyen vega (vegán) pecsenyezsírt szoktam magammal vinni utazások alkalmával:
Ehhez elég némi jófajta kenyér, kifli vagy zsemle, paradicsom és/vagy paprika, s lehet is falatozni. Ezek mindegyike eláll szobahőmérsékleten is napokig. A sót se felejtsd el.
Ezen kívül az olajos magvak is hasznosak, a magashegyi túrákra mindig viszek magammal. Legutóbb, mikor 4810 méteren jártam, egy ilyet faltam be:
De ha semmilyen gyümölcsöt nem eszel, azzal igencsak leszűkíted a kört...
ui.:
* útközben
* hűtés, hűtési lehetőség
* amiknek "harapható" állaguk van
"* útközben"
NEM, NEM útközben, hanem útközbe - mert útra VINNÉM, és nem arról volt szó, hogy útközben ENNÉM
* hűtés, hűtési lehetőség"
Ez jogos, csak mivel nem magyar billentyüzetem van, a hosszú "ü" és "ö" írása nem megoldható. (Ahol csak egy vesszö van, az igen!)
* amiknek "harapható" állaguk van"
Tévedsz, ilyen esetben is az ige egyesszámban használatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!