Vegán szendvics útközbe hütés nélkül?
Pár napra kirándulni megyünk olyan helyre, ahol nincs semmiféle hütési lehetöség, és a kaját visszük magunkkal, gyakorlatilag zsömleféléket, meg bele valamiket szendvicsként. Útközben vásárlási lehetöség sincs.
A kérdésem az lenne, hogy miket tudok vinni ilyen feltételek mellett. Zöldségfasírt elvileg jó lenne szendvicsbe, de az eláll pár napig hütés nélkül? Meg azért három, esetleg négy napig ugyanazt enni elég unalmas lenne, más ötletem meg nem nagyon van. (Nem régóta vagyok vegán és még nincs kellö tapasztalatom).
Ami még nehezíti a dolgot, hogy szója nem jöhet szóba túlérzékenység miatt, illetve nem "kennivalók" érdekelnek, hanem olyasmik, amiknek "harapható" állaga van.
Mindenkinek elöre ksözönöm, ha segít, receptekkel is, meg föleg, hogy mi áll el ennyi ideig megromlás nélkül.
Ha csak hülyeséget tudsz írni, akkor minek teszed?
Vagy ha nem vagy képes felfogni a kérdést, akkor inkább a szövegértelemezést gyakorold ahelyett, hogy megpróbálsz homoros lenni (sikertelenül)
Nem is volt elvárás, hogy értékeld benne a humort :)
...de azért az csak megvan, hogy az állati eredetű szendvics alapanyagok inkább romlandóak, mint a növények, nem? Ha vegán vagy, nem fogsz beletenni se felvágottat, se sajtot, vagy tejfölt, nem pakolod tele hallal, stb... hogy a zöldségek kibírják-e hűtés nélkül? - KI! Tovább, mint a zsemle, amibe belegyűrőd, főleg ha nem párolod, főzöd agyon.
Mit tegyél bele? - írtad a zöldség fasírtot, ott az avokádó, vagy akár a tök...csak ezeket az előző kommentben azért nem említettem, mert hát gondoltam nem ma kezdted.
Vagy igen?
Vegán tej+ reggelizőpehely, zabkása, chia mag
Tortilla lapba tekert zöldségek
Vegán mogyorókrém
Lekvár
Befőttek
Müzli
Puffasztott rizs
Diákcsemege
Gyümölcsök
"Nem is volt elvárás, hogy értékeld benne a humort :)
...de azért az csak megvan, hogy az állati eredetű szendvics alapanyagok inkább romlandóak, mint a növények, nem? Ha vegán vagy, nem fogsz beletenni se felvágottat, se sajtot, vagy tejfölt, nem pakolod tele hallal, stb... hogy a zöldségek kibírják-e hűtés nélkül? - KI! Tovább, mint a zsemle, amibe belegyűrőd, főleg ha nem párolod, főzöd agyon."
Szerintem a kérdésem alapján elég egyértelmü, hogy nem a nyers zödlségekre gondoltam, mert azt tudom, hogy eláll pár napig.
"Mit tegyél bele? - írtad a zöldség fasírtot, ott az avokádó, vagy akár a tök...csak ezeket az előző kommentben azért nem említettem, mert hát gondoltam nem ma kezdted.
Vagy igen?"
A zöldségfasirtot éppen azért említettem, mert az nem nyers, és a fött/párolt/sült zöldségek meg nem túl sokáig állnak ell hütés nélkül, csak azt nem tudom, meddig.
Emellett a kérdésemben írtam, hogy nem régóta vagyok vegán (pontosan három hete), szóval még eléggé kevés a tapasztalatom.
És föleg a szendvicsbe tehetö nem egészen nyers valamik érdekelnek.
Szóval ha van ilyen javaslatod, nagyon megköszönném.
Szia!
Sózott földimogyorót kávédarálón kenhető állagúra lehet darálni, és kenyérre kenni. Ezt ugyan kenni kell, de szerintem tudod vele bővíteni a repertoárt.
A zöldségfasírt mellett készíthetsz falafelt is, készen is kapni, de recepteket is találsz.
Ha jársz még spéci vega boltban, akkor nézz körül a szendvicsporok között. Ezeket vajas vagy margarinos kenyérre/kenyérbe lehet szórni, általában fűszerkeverék darált magokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!