Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A hal miért nem számít húsnak?

A hal miért nem számít húsnak?

Figyelt kérdés
Vannak vegák is, akik esznek halat, mert az nem hús. A zsidók is azt mondják, hogy a hal nem hús. Böjt idején a keresztények is ehetnek halat. Hogy is van ez? O.o
2010. jún. 8. 10:14
1 2
 11/20 anonim válasza:
93%

Klasszikus értelemben a hús az állatok izomzata.

Tehát a halnak is van húsa, csak a vallások tesznek (képzeletbeli) különbséget.

2010. jún. 8. 11:40
 12/20 anonim ***** válasza:
95%

A zsidó bemegy henteshez:

-Lemérné nekem azt a halat?

-Az nem hal, hanem sonka!

-Kérdeztem én azt, hogy hívják azt a halat?

:)

2010. jún. 8. 12:23
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

10:52-nek!

Laár András mondta egyszer a mindenevőségre:

Az embernek nem azért van mindenevő fogazata, hogy mindent megegyen, hanem azért, hogy megválaszthassa, hogy mit eszik.

2010. jún. 8. 12:59
 14/20 anonim ***** válasza:
94%

11:39

Ha belegondolsz, és ismernél más nyelveket a magyaron kívül, rájönnél, hogy sok más nyelvben máshogy fejezik ki a gyümölcs "húsát". Ugyanígy a kukoricának is van "szeme", de ez is csak magyar nyelvi sajátosság.

2010. jún. 8. 13:01
 15/20 anonim ***** válasza:
90%
de hósnak,mivel a hal állat,azaz husa van azaz hús
2010. jún. 8. 21:07
 16/20 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi eszmecserét, de még mindig nem lettem okosabb... se egy ízig vérig vega nem világosított még fel a szóban forgó kérdésről, se egy hithű zsidó nem tévedt ide, aki végre választ adna

keresztény részről hallottam azt a választ, hogy mivel Jézus a halat szaporította, ezért megengedett étel böjt idején

2010. jún. 8. 23:50
 17/20 anonim válasza:
100%

valameyik filmben hallottam,hogy:

Nő:én vega vagyok.kérek egy halfillát.

Férfi:dehát az is hús.

Nő:fölvílágitlak.én nem eszem olyasmit aminek feje van és a halnak csak profilja van.

xD

:))

2010. jún. 15. 10:29
 18/20 anonim válasza:
90%
megkaptad a válaszodat, a hal igenis hús,csak sok mindenki kitalálja,hogy nem az, hogy megehesse. Én vega vagyok,és ahalat sem eszem meg, de eszem tejtermékeket,tojást. És én azért nem eszem meg a húsokat,mert jobban szeretem az állatokat annál, hogy megegyem őket.
2010. júl. 1. 21:40
 19/20 anonim válasza:
nem teljesen ide tartozik, de hallottam, hogy egy időben a nyulat halnak nyílvánították, és ették böjtkor
2010. júl. 28. 20:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Pedig a hal is hús :D Egyszerűen én is azért szeretem a fehér húsokat mert finomabbnak találom ezeket.
2010. szept. 30. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!