Melyik egészségesebb? A marhahús, vagy a sertéshús? Vagy csak a zsírtartalom számít?
Figyelt kérdés
2011. okt. 13. 13:52
1/6 anonim válasza:
A zsírtartalom és a zsír típusa miatt szokták a sertéshúst egészségtelennek mondani. De vehetsz mangalicát, annak kevésbé koleszterinemelő a zsírja, vagy le is tisztíthatod a húst
2/6 anonim válasza:
Főleg az számít de a bennük lévő fehérje összetétele, biológiai értéke alapján is jobb a marhahús. Marhahúsba több a vas a cink, de kevesebb a kalcium, mondjuk ezek apróságok ,kit érdekel 1adagban pár mg különbség, ugyse onnan lesz meg a napi vitaminbevitel.
3/6 anonim válasza:
Mindegyik, mert vörös húsok.
Persze ha épp olyan dologra van szükséged, ami a vörös húsban van meg, akkor kimondottan az egészségedet szolgálják.
4/6 anonim válasza:
Mindezek mellett (én is meglepődtem), azt mondják az "okosok", hogy a szervezet gyorsabban, könnyebben emészti meg a marhahúst, mint a sertést, ezáltal rövidebb ideig terheli a gyomrot.
5/6 anonim válasza:
Mindkettő egészséges. A mangalicának a húsa is zsírosabb,emiatt jobb ízű,mint a tápon nevelt sertéseké.
6/6 anonim válasza:
ésa táponnevelt mangalicának
???:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!