A hal miért nem számít húsnak?
Van, aki azért lett vega, mert az állatot megölik a húsáért.
Szóval halat sem eszik, mert az is élőlény.
A növény is élőlény. Én azt hallottam, hogy "nem eszem olyat, aminek van szeme" és ebből lett a "nem eszem olyat, aminek mindkét szeme elől van, nem pedig két oldalt (mint a halnak)"
Ezek buta kifogások! Az ember mindenevőnek született! Így teremtette Isten/így fejlődött ki az evolúció során/így rendelte Allah...tök mind1, ki miben hisz, az ember egy mindenevő lény és kész. Ezt még a "nem eszek állatot, mert sajnálom" típusú vega se tudja elnyomni magában és ezért talál ki ilyen dolgokat.
Ez a szemes jó. Az a gond, hogy a csirke szeme is kétoldalt van. Akkor az miért más mint a hal? Mert melegvérű?
Szerintem is csak ócska kifogás a "hal az nem hús" szöveg. Aki tényleg az állat miatt nem eszik húst, az a halat sem eszi meg.
Szerintem azért találták ki, mert kell nekik a hús, de ezzel nyugtatgatják a lelküket. Mondják inkább azt,hogy azért esznek halat, mert egészségesebb mint a többi hús és akkor egy szót sem szólok. ( Mondjuk engem a hallal a világból ki lehetne kergetni, de ez meg az én dolgom)
Mikor ilyen vega vitákba keveredek azt szoktam mondani, mikor már végkép csak az idiótaságokat hangoztatja valaki, hogy: Én meg nem eszem olyan állatot aminek eredetileg nem volt legalább 2 lába. Ezzel elintézem a halakat mert nem szeretem:D
Egyébként meg a hal is hús, elvben egészségesebb, de nem biztos, hogy 10 év múlva is ezt mondják majd, mert túl sok benne a... akármi.
Én azt az elvet tartom, hogy mindent ehetsz ami ízlik, mértékkel. Ennél egyszerűbb megoldást nem tudok.
"Mondják inkább azt,hogy azért esznek halat, mert egészségesebb mint a többi hús és akkor egy szót sem szólok."
Én pontosan ezt teszem. És mindig szánalmasnak találtam azokat a vegákat, akik sajnálják az állatokat, és azért nem eszik meg szegényeket. A hal is szegény ilyen alapon... Meg a krumpli. Én pusztán csak az egészség miatt eszem halat, és húst nem. Meg nem is szeretem pl. a marha vagy disznóhúsos ételeket, túl nehezek. De a hal igenis hús.
A hal is hús, mint ahogy a gyümölcsnek is van húsa.
Pusztán bugyuta vallási dogmák különböztetik meg az egyik lény húsát a másik lény húsától.
A növények is élőlények, őket is megöljük, elvesszük az életüket hogy a sajátunkat fenntartsuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!