Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti szoktatok eteleket lefagyas...

Ti szoktatok eteleket lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Pl a maradekot lefagyasztjatok, v eszitek, amig van?

En sosem fagyasztok semmit,mert kiolvasztva nincs etvagyam megenni:s



#étel #fagyasztó #mirelit homemade
2018. febr. 12. 12:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Én gyakorlatilag minden fagyasztk, direkt dupla mennyiséget fözök, mert így sokkal egyszerübb.


Nekem arra nem lenne kedvem, hogy ugyanazt - mégha a kedvencem is - napokig egyem, sokkal jobb, ha változatosan lehet étkezni.

Emellett ha van lefagyasztva, akkor bármikor lehet éppen azt enni, amire kedved van, anélkül, hogy fözni kellene.


Ha neked kiolvasztva nem jó, akkor vagy rosszul fagyasztod, vagy túl válogatós vagy.

2018. febr. 12. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Pörköltet,bolognai ragut és húsleves lét szoktam.
2018. febr. 12. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen napi főtt kajákat azért ritkán... Csak ha valamiért túl sokat főztem vmiből (ha bográcsozom, néha előfordul, mert optimálisabb többet főzni kint). De nem az igazi, mert ha pl krumpli vagy répa van a kajában, az kiengedve nem a legkellemesebb szerkezetű.... Szóval csak ritkán, ha tényleg túl sok napig kéne valamit enni, akkor fagyasztok.


Amúgy inkább eszünk mindent amíg van, de ez ált. 2-3 nap szokott lenni, tovább elálló kajánál meg max 5 nap. Ennyi napig meg én simán eszem ugyanazt, mert valójában a napi komplett menü mégsem ugyanaz, csak 1-1 fogás...


Olyat szoktam fagyasztani, hogy félkész kaják... Pl. derelyét, szilvásgombócot, nudlit, vagy hasonló kaját csinálok, ami sok időt igényel, akkor abból többet csinálok, nyersen tálcára pakolva lefagyasztom, majd bezacskózom úgy, hogy egy evésnyi adagok legyenek.

Aztán ha télen szilvásgombócot akarok, csak előkapom a fagyóból, kifőzöm, megy a morzsába, és pikpak kész... Ezekből amúgy is csak egy evésre valót érdemes kifőzni, mert másnapra szikkadnak...

2018. febr. 12. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
44%

Előfordul, de ritkán, mert a pici fagyasztóm gyümölccsel és zöldséggel van tele :)

A hüvelyeseket szoktam lefagyasztani, amikor pl. a párom 75 dkg lencsét főz meg s persze nem sikerül megennie (én szinte soha nem eszem száraz hüvelyeseket. a macskáknak sem ez a kedvencük) :) 4 napig eszi, egy keveset pedig lefagyasztok.

Mi szívesen esszük ugyanazt napokig, valahogy csak sikerült rájönnünk, hogy miből tudunk eleget főzni, a tipikus könnyű zöldségételeink és a serpenyős (emiatt kis mennyiségű) ételeink azonnal elfogytak.

De az jó, hogy van 1-2 dobásom, ha nem akarok főzni (de valahogy mindig főzök).

2018. febr. 12. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

Vannak fagyasztható ételek, amiknek a minősége a fagyasztással sem romlik (Sült és főtt húsok, pörköltek, székely- és töltött káposzta, töltött paprika, fasírt, mindenféle mártások, sóska, spenót, hüvelyesek, sütemények stb.)

Ezekből kifejezetten fagyasztásra is főzök nagyobb adagot és megoldanak egy gondot olyankor, amikor nincs idő főzni, mert a házi főtt ételre mindnyájunknak igénye van.

Mi ételt nem dobálunk ki, mert nem megy olyan jól. Szerencsére senkinek nincsenek olyan úri allűrjei a családban, hogy a lefagyasztott házi kosztot fikázza.

2018. febr. 12. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Az előző hozzászóláshoz egy apró megjegyzés.

Nekem soha nem menne olyan jól, hogy pazaroljam az ételt. Sose éheztem, de azért tisztelem az ételt. Még az is zavar, amikor nem ideális, de teljesen használható ételeket leszemeteznek egyes sznob fogyózók... Én is egészségtudatos vagyok és sok ételcsoportot kizártam vagy minimalizáltam, de azért mégis.

2018. febr. 12. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

Készételeket nem fagyasztok le soha, mert a keletkező jégkristályoktól megváltozik az étel szerkezete, más lesz az állaga, íze.


Alapanyagokat, pl. nyárról eltett blansírozott cukkinit szoktam lefagyasztani pl.


Igyekszem úgy főzni, hogy csak max. 2 napra jusson belőle, így nem marad annyi, hogy a fagyasztáson törjem az agyam.

2018. febr. 12. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
33%
Soha nem fagyysztunk. A kaja meg elfogy aznap mikor csin vagy kövi nap. Általában a kismanók rájárnak este és lábasostul bevarázsolják a szobába.
2018. febr. 12. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Mindenkinek zold, hasznos volt, koszi.

En 2 okbol nem fagyasztok kesz eteleket: egyik, hogy max 2 napra fozok, a masik, hogy szerintem nagyon rossz ize van a kiolvasztott kajanak. Nevezhetjuk “ uri allurnek”, ahogy vki mar irta, de szerintem tenyleg ehetetlen lesz az etel utana. Nem en fagyasztok rosszul, eddig barhol ettem olvasztott cuccot, sehol nem izlett.

2018. febr. 12. 21:33
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Grammra kiszámolt menüt főzök minden nap, így a kész kaját nem fagyasztom, de kertesházban élek, kertéazkedem, így aztán 2 hűtőláda tele van fagyasztott cuccal amit a télen felélünk... paradicsom, paprika, borsó, bab, ribizli, málna, szeder és sorolhatnám...
2018. febr. 13. 06:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!