Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A nyersvegánok mennyire...

A nyersvegánok mennyire veszik komolyan a dolgot?

Figyelt kérdés
Tegnap láttam egy nyersvegán karamellás tortát és elgondolkoztam hogy maga a torta nem volt főzve/sütve de pl a karamellhez a cukrot fel kell forralni ugyebár. A nyersvegánok mennyire mennek mélyre, az utolsó összetevő összetevőjéről is megbizonyosodnak hogy nem hőkezelt (ami mondjuk manapság elég nehéz mert a legtöbb dologgal megteszik) vagy elég ha maga a kész alapanyag nem az?
2018. jan. 20. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván nem egyformák ők sem, de akiknek a blogját én láttam, azok általában majdnem teljesen nyersen esznek. A kesudió nagy kivétel szokott lenni, azt nem tudod nyersen megvenni normál körülmények között...


Nyilván az semennyire sem nyersvegán, aki totál nem foglalkozik vele, hogy az összetevők nyersek-e.


Egy nyersvegán karamellás tortától elvárom, hogy cukrot és persze tejet ne tartalmazzon, nyilván nem igazi karamell van benne, hanem valami pótlék. Én már extrém szénhidrátszegény karamellt is csináltam, pedig az is fából vaskarika :D Nem is igazi karamell, de azért lehet finom és ahhoz hasonlatos.

2018. jan. 20. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ez eltérő.

Van aki semmilyen hőkezelt dolgot nem eszik meg.

Míg van aki nem tud teljesen nyervegán lenni, csak vegán és ha teheti,akkor nyers. De pl télen itthon Magyarországon nagyon kevesen esznek tisztán nyersvegánként. Nyáron könnyebb a dolguk

2018. jan. 20. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyers vegán torta nem tartalmazhat cukrot, max agave szirupot..


Változó, hogy ki mennyire veszi komolyan. Graham doktor irányzatát követők pl még arra is figyelnek, hogy a szénhidrát-fogyasztásuk kalória lebontásban legalább 80% legyem, míg a zsír legfeljebb 10%.

Vannak akik pedig megesznek bármit amit nem tettek ki hőkezelésnek, azaz nem melegítették 40 fok fölé, illetve nem fagyasztották.

2018. jan. 20. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A cukor nekem elég furcsa benne, de pld aszalt szilvapüréből teljesen dobostorta tetejére való karamell szerű lapot lehet csinálni, lehet hogy az volt, nem? A nyersvegánok közt is sok fokozat van, mint a sima vegák közt, van aki csak hetente eszik csirkét és vegának mondja magát. Szóval ez is kb ilyen. A hagyományos fehércukorból kèszült karamell nagyon nem nyers.
2018. jan. 20. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
100%

Mindig vannak olyan emberke, akik csak mondanak valamit, de az nem igaz. Ott van például a Rimóczi Zsófi és Marosi László; ők nyervegánok és tudtommal komolyan is veszik.(Instán, Youtubon utánuk nézhetsz)

Ezek a dolgok tényleg lelkiismereti kérdések.

Egyébként meg cukor helyett datolyát szoktak még használni, ami aszalt.

2018. jan. 20. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!