A nyersvegánok mennyire veszik komolyan a dolgot?
Nyilván nem egyformák ők sem, de akiknek a blogját én láttam, azok általában majdnem teljesen nyersen esznek. A kesudió nagy kivétel szokott lenni, azt nem tudod nyersen megvenni normál körülmények között...
Nyilván az semennyire sem nyersvegán, aki totál nem foglalkozik vele, hogy az összetevők nyersek-e.
Egy nyersvegán karamellás tortától elvárom, hogy cukrot és persze tejet ne tartalmazzon, nyilván nem igazi karamell van benne, hanem valami pótlék. Én már extrém szénhidrátszegény karamellt is csináltam, pedig az is fából vaskarika :D Nem is igazi karamell, de azért lehet finom és ahhoz hasonlatos.
Szerintem ez eltérő.
Van aki semmilyen hőkezelt dolgot nem eszik meg.
Míg van aki nem tud teljesen nyervegán lenni, csak vegán és ha teheti,akkor nyers. De pl télen itthon Magyarországon nagyon kevesen esznek tisztán nyersvegánként. Nyáron könnyebb a dolguk
Nyers vegán torta nem tartalmazhat cukrot, max agave szirupot..
Változó, hogy ki mennyire veszi komolyan. Graham doktor irányzatát követők pl még arra is figyelnek, hogy a szénhidrát-fogyasztásuk kalória lebontásban legalább 80% legyem, míg a zsír legfeljebb 10%.
Vannak akik pedig megesznek bármit amit nem tettek ki hőkezelésnek, azaz nem melegítették 40 fok fölé, illetve nem fagyasztották.
Mindig vannak olyan emberke, akik csak mondanak valamit, de az nem igaz. Ott van például a Rimóczi Zsófi és Marosi László; ők nyervegánok és tudtommal komolyan is veszik.(Instán, Youtubon utánuk nézhetsz)
Ezek a dolgok tényleg lelkiismereti kérdések.
Egyébként meg cukor helyett datolyát szoktak még használni, ami aszalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!