Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mi értelme van a vegetarianizm...

Mi értelme van a vegetarianizmusnak?

Figyelt kérdés
Olyanoktól várok válaszokat főleg akik vegetáriánusok.Semmi értelmét nem látom annak,hogy egy ember ne egyen húst.Meg amúgy is.Attól még mert ők nem eszik meg ugyan úgy le vannak vágva,és ott vannak a boltban a polcokon.Amúgy nem kötekedés céljából írtam ezt a kérdést csak érdekel,hogy ki miért nem eszik húst

2018. jan. 13. 22:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
73%

Fúúú....

1: Ha nem vennénk állati eredetű termékeket, akkor nem kéne azokat az állatokat szaporítani, és voilá nem kellene takarmányt sem termeszteni nekik.

" A másik meg, amit nem értek az az állatkísérlet. Akkor a vegánok nem oltatják be magukat? ha lesz valami világjárvány, akkor a mindenhatótól várják majd a megoldást? "

De nincsen. Addig meg kár ezen filózni.

" Vagy a kencék, amiket bőrápolás címén magukra kennek? Ugyanmár. Képmutatás az egész."

Gratulálok az általánosításhoz, én pl nem kenek magamra semmilyen "kencét".

" Az egyetlen megoldás az emberiség brutális mértékű szaporodásának leállításában van.

De akkor is számos problémával találjuk magunkat szemben: nyugdíj. Ki finanszírozza majd?"

Na jó, ez már röhej. Pluszba semmi köze nincs a veganizmushoz, szimplán a te szubjektív véleményed. Nem a mi dolgunk ezt kielemezni és válaszolni rá!

" Majd akkor talán elismerem ezt az irányzatot"

Miért kellene bármelyikünknek is a TE elismerésed?:) Ki vagy te, hogy bármennyi súlya is lenne a véleményednek?

Innentől full komolytalan az egész felvetésed, reagálni is időpocsékolás rá. Egyrészt azzal, hogy azt mondod, hogy csakis természeti népként való élet az egészséges, azzal érvelési hibát követsz el, mert attól, hogy valami természetes, még nem lesz számunkra jó, és egészséges. A foltos bürök is teljesen természetes, mégis halálosan mérgező..

Másik: Nincsenek 'igazi' természeti népek ma már. Ők is ugyanúgy fogyasztanak feldolgozott ételeket, sőt már hozzájuk is betört a civilizáció, és azzal együtt ott is megjelentek a modernkor degeneratív betegségei.

Legközelebb a természetes életmódhoz az önellátás áll, amit én már félig meddig megvalósítottam, de azt várni el a mai embertől, hogy úgy éljen ahogy ma már a természeti népeknek is esélytelen az nonszensz.

2018. jan. 29. 10:41
 52/66 anonim ***** válasza:
38%

Akkor elég alultájékozott vagy, vannak még természeti népek és készült róluk drónfelvétel, a Nature c. folyóirat hozta le - annak kicsit jobban hiszek, mint neked.

Egyébként meg de, előre kell gondolkodni, és nem csak 5 cm-rel magad elé, mert felelősséggel tartozol azért, amiben élsz.

El kell szomorítsalak, hogy a fertőző járványos példám, lehet hogy jelenleg Európában most annyira nem állja meg a helyét, de a krónikus betegség igen. Lásd biológiai terápia. Szerinted kiken végzik a kísérleteket.

Egyébként ahogy írtam, ha mindenki azt enné, amit Te eszel attól még ugyanúgy terjeszkednénk, lehet te megengedheted magadnak, hogy gazdálkodj, de lehet, hogy egy kevésbé iskolázott (bár ez nem szükséges mostanság) napi 12 órát dolgozó egyéntől elvárd, hogy önfenntartson. Ezt kéne végre elfogadni.

Nem mondtam, hogy adj arra, hogy én elismerek valamit. Azt, hogy te magadra veszed, az a saját szoc. problémád.

2018. jan. 29. 10:52
 53/66 anonim ***** válasza:
22%
Másik: amit előszeretettel beletesznek minden ételbe kb. Pálmaolaj. Van fogalmad róla, hogy hány orángután család életét teszi tönkre?
2018. jan. 29. 10:55
 54/66 anonim ***** válasza:
18%

Még másik példa: növekvő onkológiai betegek tápszerei? vagy a terápiás mellékhatások elszenvedői? vagy a sportolóké? Szerinted honnan nyerik? Ez a probléma meg fog oldódni valaha? Hát a közeljövőben értsd: te életedben biztos nem.

Ez a tendencia pedig a jövőben még emelkedni fog.

2018. jan. 29. 10:58
 55/66 anonim ***** válasza:
18%

sok hiteles is így bukik be: jelenleg nincs baj, kár ezen filózni.

ezen a megnyilvánulásodon csak röhögni tudok, már ne haragudj

2018. jan. 29. 10:59
 56/66 anonim ***** válasza:
22%
"Na jó, ez már röhej. Pluszba semmi köze nincs a veganizmushoz, szimplán a te szubjektív véleményed. Nem a mi dolgunk ezt kielemezni és válaszolni rá! " ez nem szubjektív vélemény. Ez OBJEKTÍV. Érdemes lenne utánanézned, WHO reportok stb, de szívesen lefordítom neked, ha nem tudsz esetleg angolul. És DE a mi dolgunk, mert ebben élünk! Ha már ennyire természettudatos vagy, akkor ezen területen is tudatosnak kellene lenned - ha komolyan gondolnád.
2018. jan. 29. 11:02
 57/66 anonim ***** válasza:
38%
még valami, egy olyan civilizációban, ahol kvázi minden összefügg mindennel, ott ilyen állításokat nem lehet semmibe venni, hogy mi lesz, ha a társadalom elöregedik. Eszembe is jutott egy példa a demenciáról. Mivel Európa például öregedő társadalommal rendelkezik, ezért ebben a tekintetben gondolni kell arra, hogy például a gyógyszerbevétel/kezelések követése hiányos vagy elégtelen. Ez nem csak a társadalmat terheli meg, de az orvosok, gyógyszercégek munkáját. Miért? A válasz egyszerű: egyre drasztikusabb terápiákhoz/gyógyszerekhez/fejlesztéshez folyamodnak (igen, sok helyen a betegek utánkövetése nem megoldott! amíg ennyi fejlődő ország lesz ne is várd), amit még az idősebb egyén nem fog tartani.Megint ki és mi szívja meg? Az állatvilág és a növényvilág. Ehhez képest egy egészséges ember húsfogyasztás lfsz. És a hús, a benne lévő fehérje kell az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ezért senkit nem lehet megvádolni azzal, hogy ezáltal a természet ellen tesz. Az ember mindenevő, természetes, hogy eszik húst.
2018. jan. 29. 11:09
 58/66 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem sem lehet anélkül érvelni, hogy az összes lehetséges okot fel ne térképeznétek.

Azzal különösen egyetértek, hogy az széles látókörű gondolkodás ezen kérdés megvitatásához elengedhetetlen.

2018. jan. 29. 11:12
 59/66 anonim ***** válasza:
74%

"Eszembe is jutott egy példa a demenciáról"

Máris felhoztál egy példát, ami bizonyítottan ritkábban fordul elő vegáknál, mint húsfogyasztóknál... kb ennyit ér a teljes agymenésed.

2018. jan. 29. 11:32
 60/66 anonim ***** válasza:
0%
Akkor légyszíves jelölj meg legalább 5 darab tanulmányt, hogy alátámaszd, ha már én is volt, hogy megtettem.
2018. jan. 29. 11:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!