Mi értelme van a vegetarianizmusnak?
az utóbbi vagyok, és valószínűleg lepontoztok, de ez a vegetarianizmus és társai, csupán a jóllét hozadékai. de itt most nem is azokról a vallásokról beszélek, amik valami szándékkal nem esznek húst, mert tisztátalannak tartják vagy mert szent.
de gyanítom, ha jönnek a fekete madarak és mérget permeteznek majd, akkor a legközelebbi eledel a patkány lesz.
egyébként én nem vagyok ellene, csinálják, csak a történelem sokszor bebizonyította már, hogy az emberek, milyen könnyen adják fel az elveiket, ha az életük veszélybe kerül >> ezt most az egyik rokonomon is tapasztalom egy súlyos betegség kapcsán.
üdv,
62 %-os: régebben, amikor az embereknek rosszabbul ment, akkor éppen NEM húst ettek, hanem kenyeret meg zöldségeket, mert azok sokkal olcsóbbak, és egyszerübben elöállíthaóak/ehetöek, mint a hús.
Emellett ezelött 40-50 éve (a gyerekkoromban) az emberek még véletlen sem kolbászt-szalonnát ettek, hanem tésztákat, fözelékeket, krumplit. Hús csak vasárnap volt, meg esetleg egyszer hét közben oylan étel, amiben van hús (pl fözelék feltéttel, rizseshús, vagy hasonló), de csak kevés. A kolbász-szalonna is húsnak számított és azt is csak keveset ettek, mert a disznóvágásból ami lett, annak egész évre elégnek kellett lenni ag egész családnak, azaz még véletlen sem azzal laktak jól.
A kérdezönek meg: ha többen döntenek a húsmentes étkezés mellett, akkor a hústermelök kevesebb állatot fognak levágni, mert csak annyiért kapnak pénz.
Ha meg kevesebb vágóállatra van szükség, akkor kevesebbet tartanak és ezt nem úgy oldják meg, hogy szélnek ereszik a meglévöket, hanem nem szaporítanak annyit, szóval nem lesz rengeteg, amit ki kellene engedni a természetbe.
De feltéve, hogy a háziállatok valamiért a természetbe kerülnének: a többség rövid idön belül elpusztulna, mert nem tudna élelmet szerezni magának, megennék a ragadozók, sérülések és fertözések miatt megdöglenének - szóval jóformán nem lenne több állat a természetben mint most. A többbire meg érvényes a természetes kiválasztódás, csaj az és annyi marad meg, amelyik életképes, és amelyiknek jut elég táplálék.
Tömény baromság. Egy vegán/vegetariánus étrendet sokkal olcsóbban össze lehet hozni mint egy mindenevőt.
A vegetarianizmus pedig már az ókorban is létezett, Platón és Szókratész is vegetáriánusok voltak. Ennyit erről..
Na emberek :D ne veszekedjetek
Nem azért írtam a kérdést
Sosem érdekelt, hogy Platón és Szókratész mit zabál, de még az sem érdekelt soha, hogy Kant, Erich Fromm mivel tömi a bendőjét. ;) Mindenki egye azt, amit akar és ne szóljon bele a másik dolgába, ennyi.
Ha nekem jól esik a tengergyümölcsei, akkor ne magyarázzák ki a számból, ha neked jól esik a saláta én sem fogom kibeszélni a szádból. De tömény baromságozni a másikat nettó ostobaság és sokat elárul a másikról.
Én csak azt írtam le, hogy a szükség nagy úr, ezzel meg nehezen lehet vitatkozni. Puszi
Ugye azt néhányan viccnek szánták, hogy a szegény emberek húst esznek zöldség helyett, ill. hogy a zöldség drágább mint a hús?
Ennyire hülye nem lehet senki sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!