Mi értelme van a vegetarianizmusnak?
De annak én meg bevallom nem látom értelmét,hogy csak legyenek.Egyáltalán nem érné meg az embereknek,hogy eltartsák ôket.
De tegyük fel,hogy nem akarná eltartani ôket senki,ezért kitennék ôket a legelôkre,erdôkbe.Ha tényleg senki nem nyúlna hozzájuk,akkor 1 év alatt úgy elfajulnának a dolgok,hogy csak nézne az emberiség.Csak szaporodnának és szaporodnának.De nyugodtan javítsatok ki ha máshogy gondoljátok,de szerntem ez lenne a helyzet
Komolyan mondom.... miért kell okoskodni és olyan egyszerűnek hinni az életet? Ez nem egy "egy ismeretlenes egyenlet", amit csak rendezgetsz és megvan az eredmény..
Röviden..
Senkit sem érdekel, hogy a németek között nőtt a vegetáriánusok száma, hiszen ez várható volt. Egy vezető Európai fejlődő országnál ez is egy trend.
Mondtál egy statisztikát, ami soha nem pontos. A megkérdezettek erősen ferdítenek és nem terjed ki mindenkire.
Inkább azt kéne megkérdezni, hogy ezzel párhuzamosan a szegényebb/közép réteg az elmúlt 50 évben hányszorosát eszi a bázis év húsfogyasztásának?
Elárulom, hogy nem holmi 2 évente 3-4 kg-al..
A számításod hibás...
Egy statisztika szerint(noname..), növekedett az egy főre jutó húsfogyasztás 2 év alatt 3-4 kg-al egy 82 milliós országban.
Ez tudod mit jelent?
Hogy nem tanultál statisztikát. :D
Kizárt, hogy a minta akkora mértékű legyen és anyagiakban/tartományokra bontva, hogy abból következtetni lehet az egész sokaságra.
Magyarul!!! A németek nem esznek/ettek 320 millió kg hússal kevesebbet, mint a tárgyévet megelőző 2 évben.
"És azt, amire nincs igény, nyilván nem termelik ki."
Nem szeretek idézgetni hülyeségeket, de megkell tegyem, mert magamtól nem írom le.
Nem csak Németország létezik!!! A húsipara erősen termel külföldre!
Ezért elárulok neked egy hatalmas igazságot... amivel ott csökken a fogyasztás és nem veszi fel a szegényebb réteg árcsökkenés által, az mind egy exportra.
Export? :D Hány szegény országot mondjak neked, ahol várják a húst? Az előállítási költség meg olyan "alacsony", hogy még oda is megéri elvinni.
De ha érdekelne egy komolyabb vállalkozási ismeretek előadás(úgysem..), sokkal költségesebb leállítani a termelést és csökkenteni egy olyan iparban, amit nem lehet szimplán x időpontban leállítani.
Egy állat nem olyan, mint egy cipő.. nevelni kell, folyamatosan biztosítani kell a folyamatokat.
Ezt csökkenteni, megszüntetni meg költséges..
Sokkal olcsóbb növelni a mennyiséget, árakat lejjebb vinni és így túlélni a kisebb válságos időket.
Szóval!!!
Alapból is azt mondtam, hogy igen.. számít az, ha valaki vega..
De soha nem fog eltűnni a húsfogyasztók száma és soha nem veszik át a döntő többséget.
"A bolygó lakosságának 20%-a vegetariánus, ez már elég szép kiesést okoz a húsiparnak. "
A 20%-nak kb. a 10%-a azért vega, mert nem jut hús az asztalra vagy vallás is benne van.
Azt kell mondani, aki önszántából lesz vega és hosszú távon tartja.
Ez meg nem 20%...
Árcsökkentés után nem a vega vesz húst. Észlény..
A szegény-középréteg vesz többet.
Fogyasztói kosara árcsökkentés előtt:
2db krumpli 0,5 hús
Csökken a hús ára
1,5db krumpli 0,75 hús..
A jó húsfogyasztásnak nincsenek igazi káros hatásai.
Menj el vidékre..
Régi paraszt férfiak-asszonyok.. mit ismertek?
Kolbász, szalonna, szalámik, minden "disznóságot".
Meddig élnek átlagban? 80-90 éves korukban is megvannak.
Az ipari fejlődés, szennyeződés, sok vegyi anyag nem a hús hibája... hanem az embereké.
De ne a húst hibáztassuk azért, amit az emberek csinálnak.
Nem volna kötelező szteroidozni a tehenet. Csak többre vágyunk és azt nem lehetne magas haszonnal teljesíteni.
De ezért nem a tej a hibás, hogy a tehén belett oltva.
Kérdező, nyilván nem egyszerre kellene kitenni az állatokat a legelőre, hanem lassan, évek alatt csökkenteni az állományt és megszüntetni az állattartást.
Nyilvánvalóan semmiféle kár nem származna abból, hogy a korábban vadon élő állatok ismét vadon élők lesznek.
73%-os neked amúgy meg mi bajod? Értelmetlen, realitását vesztett kijelentéseket teszel egy olyan kérdéshez, ahol VEGETÁRIÁNUSOK válaszát várja a kérdező. Te nyilván nem vagy az, és csak kötekedni jársz ide.
"Senkit sem érdekel, hogy a németek között nőtt a vegetáriánusok száma, hiszen ez várható volt. Egy vezető Európai fejlődő országnál ez is egy trend."
A te trollkodásod se érdekel senkit, a vegetáriánusok számának növekedése viszont releváns volt a kérdéssel kapcs.
"Mondtál egy statisztikát, ami soha nem pontos. A megkérdezettek erősen ferdítenek és nem terjed ki mindenkire."
Látogass el az Heinrich-Böll-Stiftung oldalára és olvasd el a Fleischatlas c. kiadványt, mely az állattartással kapcsolatos statisztikákat és politikai javaslatokat közöl, ott megtalálsz minden szükséges infót.
Bár gondolom erre lusta vagy, egyszerűbb azzal dobálózni, hogy úgysem pontos a statiszika.
"Inkább azt kéne megkérdezni, hogy ezzel párhuzamosan a szegényebb/közép réteg az elmúlt 50 évben hányszorosát eszi a bázis év húsfogyasztásának?
Elárulom, hogy nem holmi 2 évente 3-4 kg-al.."
Fel lehetne lassan fogni, amit írtam: a húsfogyasztás VISSZAESŐBEN van a fejlett országokban, többek között Németországban is.
Teljesen igaz, hogy az elmúlt 50 évben jelentősen emelkedett, viszont jelenleg jópár éve esőben van, és nem a pénz hanem az etikai oldala miatt.
Mellesleg, ha ennyire érdekel:
1961 és 2000 között, 64kg/fő-ről 91-re emelkedett a német húsfogyasztás. 2016-ra pedig 59kg-ra csökkent.
Úgyhogy összességében, Németországban minden szempontból csökkentés figyelhető meg.
"A számításod hibás...
Egy statisztika szerint(noname..), növekedett az egy főre jutó húsfogyasztás 2 év alatt 3-4 kg-al egy 82 milliós országban. Ez tudod mit jelent? Hogy nem tanultál statisztikát. :D"
Te meg gondolom olvasni nem tanultál meg, mert egyértelműen le van írva, hogy a fejenkénti húsfogyasztás CSÖKKENT az elmúlt pár évben.
"Magyarul!!! A németek nem esznek/ettek 320 millió kg hússal kevesebbet, mint a tárgyévet megelőző 2 évben."
Ha tudnál számolni, akkor rájönnél, hogy de.
"Nem csak Németország létezik!!! A húsipara erősen termel külföldre!
Ezért elárulok neked egy hatalmas igazságot... amivel ott csökken a fogyasztás és nem veszi fel a szegényebb réteg árcsökkenés által, az mind egy exportra.
Export? :D Hány szegény országot mondjak neked, ahol várják a húst? Az előállítási költség meg olyan "alacsony", hogy még oda is megéri elvinni."
Te szerencsétlen, te komolyan nem gondolod, hogy megéri a Németországban kitermelt húst isten tudja hova exportálni, áron alul? Ne röhögtess már, mert teljesen egyértelmű, hogy fogalmad sincs a marketingről.
Van az a határ, amikor fel kell ismerni, hogy a termelés túl nagy és VESZTESÉGES, és csökkenteni. És momentán éppen ez történik.
A kereskedelem meg pont fordítva működik, nem Németország termel ki x millió tonna húst, hanem a nagyrészét importálják. Ha nincs kereslet, nincs akkora import, nincs akkora termelés teszem azt, Kínában.
De nem csak Németo.-ban, hanem ahogy még te féleszű létedre is felismerted, MINDEN fejlett országban csökken a húsfogyasztás, tehát HOVA exportáljanak, hogy az egész világon az a tedencia, hogy az emberek kevesebb húst akarnak fogyasztani?
Tök értelmetlen a feltételezésed, de nem is csodálom, mert tipikus hús-zombi vagy.
"Egy állat nem olyan, mint egy cipő.. nevelni kell, folyamatosan biztosítani kell a folyamatokat.
Ezt csökkenteni, megszüntetni meg költséges.."
Egyáltalán nem költséges, csupán abból áll, hogy kevesebb marhát, csirkét, disznót termékenyítenek meg, amint felismerik, hogy csökken a kereslet.
Valamit nem megtenni nem költség.
Megtermékenyíteni az állatot és felesleges a szaporulatot etetni, nevelni, vágni, feldolgozni, szállítani az viszont az.
"De soha nem fog eltűnni a húsfogyasztók száma és soha nem veszik át a döntő többséget."
Pedig a legtöbb jel erre mutat.
A legtöbb európai országban már vagy fontolgatják, vagy bevezették a húsadót; poltikai és egyéb eszközökkel igyekeznek népeszerűsíteni a növényi étkezést; sok országban pl. az iskolai/munkahelyi/nyilvános étkezdékben van kötelező vega nap ÉS minden nap kötelezően vega választék; a következő lépésként több országban fontolóra van véve, hogy fokozatosan csökkentik a hús reklámját ill. betiltják az XL porciókat, hogy az áruházakban ezentúl a növényi ételek kapják a reklámhelyeket, jó elhelyezést, nem a húsosak, stb.
Magyarországon ez még mind a jövő zenéje, de az EU rengeteg országában megvalósult már ennek a többsége, és ennél még több intézkedést is terveznek.
Németországban pl.van olyan egészségpénztár is, ahol bónuszt kapsz pénzben, ha vegetáriánus, vegán módon élsz, tehát ennyire támogatják.
"A bolygó lakosságának 20%-a vegetariánus, ez már elég szép kiesést okoz a húsiparnak. "
A 20%-nak kb. a 10%-a azért vega, mert nem jut hús az asztalra vagy vallás is benne van."
Miért baj az, ha vallás van benne? Teljesen mindegy milyen okból, de a bolygó 20%-a nem fogyaszt húst.
"Azt nem szeretem, amikor valaki a kőkemény gazdasági részébe akar okoskodni.."
Akkor ne tedd, mert láthatóan nem értesz hozzá!
"Régi paraszt férfiak-asszonyok.. mit ismertek?
Kolbász, szalonna, szalámik, minden "disznóságot".
Meddig élnek átlagban? 80-90 éves korukban is megvannak."
Megvannak, ja, részben. Rákkal, szívbetegséggel, cukorbetegséggel, érelzáródással, reumával, húgykővel, májbetegségekkel, ja...
Mellesleg: egyáltalán nem átlagos falun a 80-90 éves kor, inkább 60-70 éves korukban haláloznak el a legtöbben sajnos, pont az ilyen életmód miatt.
De tegyük hozzá azt is, hogy a mostani 90 évesek még jól jártak, életük első 40-50 évében havonta örültek, ha 3-4x hús jutott az asztalra, nem napi 3x, mint ma.
U.i.: szteroidok és vegyszerek nélkül is káros a húsipar. Lásd metántermelés, amit a tehenek bélgáza okoz. Vagy a húshoz kilogrammonkét szükséges 10-14 kiló gabona, aminek a termőterületeiért kiírtják az esőerdőket. Vagy a több 10 liter víz, ami egy kiló hús előállításához szükséges (máshol meg éheznek, szomjaznak ugye).
Jaj emberek,nem akartam én ilyen veszekedést indítani :D
Igazából megtudom valamelyes szinten értemi a vegetáriánusokat,bár én nem vagyok az.Szerintem nem is leszek az soha,úgyhogy nem is kell engem gyôzködni,meg én se fogok egy vegát áttéríteni,mindenki egye azt amit jónak lát :D
Pár dologban én sem értek egyet,pl valaki itt említett dolgokat,hogy élve bedarálják a csirkéket stb.Na szerintem még anno láttam én is azt a videót.Azért ezek már elég morbid dolgok,ezeket szerintem lehetne javítani,hogy ne szenvedjenek annyit az állatok.Mondjuk azt is írtam,hogy mondjuk a kutya evés meg macska....Ezeket elképzelhetetlennek tartom.Mert azok igazából nem arra vannak.De egy csirkét miért tartana az ember ? Nem hinném hogy annyira lehet velük barátkozni :D
Szòval egyet értek mindkét oldallal igazából,csak a vegetáriánusokat kérdeztem,hogy ki mièrt lett az
Nem akarlak meggyőzni, csak a kérdésre válaszoltam, hogy mi értelme. A 73%-os sok hülyeségét meg nem bírtam szó nélkül hagyni.
Igen, nyilván lehetne ezen javítani hogy ne élve darálják be a kakasokat, de nem akar rajta javítani senki,mert a húsevők többsége úgy van vele, hogy mindegy. Nincs semmi empátia az állatok számára.
A kakasok a tojásipar melléktermékei, semmi hasznuk. Ezért mennek rögtön a darálóba. És amíg nem mondja azt az emberek többsége, hogy ezt nem támogatja, ez nem is fog változni.
Ugyanilyen a borjak lekötözött tartása, az állatok megcsonkítása, kínzás, élve vágás... mindenen lehetne változtatni, de nincs meg az akarat.
A cégeknek meg csak az számít, hogy az emberek megvegyék a húst, és megveszik. Az, hogy mi rejlik mögötte, az emberek 99%-át nem érdekli.
Más: a csirkék nagyon intelligens, barátságos lényeg. Több öregasszonyt is ismerek, aki csak úgy csirkét tart, nem vágja le őket. Dédelgetik őket :) Sőt, van egy fiatal barátnőm is (30-as korosztály), aki szintén tart egy-két csirkét otthon, és nem a tojás miatt.
Ha van kedved, keress rá youtube-on hogy "chicken as pets", rengeteg ilyen videó van fenn.
Mikor kicsi voltam, mindig simogattam a kacsákat, csibéket a nagypapámnál, olyan kis barátságos állatok voltak. Hozzám bújtak, csippegtek, ha mentem valahova, követtek :) És a csirkék nagyon szeretik a simogatást! :) Ugyanígy a malacok, borjak, később tehenek is hűséges, barátságos háziállatok, akik SZERETIK ha törődnek velük, és igazán hálásak tudnak lenni, ha nem úgy tartod őket hogy csak eteted meg ganézod.
Nem csak a haszonért lehet tartani állatokat, hanem az állatért magáért is: mert öröm látni, hogy boldogok...
Vagy lehet, hogy ez sokaknak túl önzetlen,nem tudom.
Kedves kérdező!
Itt a válasz a kérdésedre:
Nem szeretnék senkit áttéríteni, de szerintem ezután a videó után mindenki elgondolkodik egy kicsit akaratlanul is.
17es.
Anyukámnak is volt gyerekkorában egy kis csibéje :D
Mesélte,hogy akárhova ment,mindíg követte,és csipegett :D
Mondta,hogy sokáig meg is volt neki de megöregedett és a szülei levágatták :(
Tudom,hogy minden állat tud nagyon hálás lenni,fôleg a menhelyesek,mert ôk megbecsülik azt a szeretetet amit kapnak,azok után amin keresztül ment a többsége.Gondolom valamelyes szinten igaz ez a tyúkokra meg a hasonló állatokra is.Gondolom az emlôsök többségére igaz ez.Talán a vizi állatokra nem mondanám,hogy értelmesek.De ott is van kivétel.Ilyen a delfin.Sokkal okosabb mint pár szárazföldi állat.
Szia!
Nem olvastam végig mindent, de a kérdésedre tudok válaszolni: a férjem azért vegetáriánus, mert a vega étrendnek kisebb a környezetterhelése, azaz hatékonyabb, ha az ember eszi meg a növényeket, mintha megetetjük egy állattal, aztán megesszük az állatot. Ebből a szempontból persze a nagyon kevés hús evés majdnem ugyanilyen jó, sőt a tényleges optimum lehet, hogy a kicsi húsnál van, mert vannak élelmiszertermelésre alkalmatlan, de legelőnek még jó földterületek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!