Miért nem a nagyüzemi állattartás körülményeinek javítása, ill mérséklése a cél egyeseknél, miért a húsipar teljes felszámolása?
Szerintem inkább az a röhej hogy azt fikázod aki tesz valamit az egész ellen: megújuló energiaforrásokat használok nem fogyasztok állati termékeket nem veszek bőrt gyapjút stb.
Te magad meg szarsz az egészre és haszontalannak tartod de az a rossz ember neked aki minden aprósággal próbál jobb életet élni?
Ha te le se szarod igazából a környezetszennyezést vagy az állatok szenvedését mire fel tetted fel a kérdést?
Az áramtermelés káros hatása eltörpül a nagyüzemi állattartás mellett sajnos bármennyire is nehéz elfogadnod ezt a tényt.
Sajnálom, ha neked nem tetszik, de ez az igazság.
Az dícséretre méltó, hogy teszel bármit is a környezetedért, de ettől még az olyan érvek, hogy "minimalizáljuk a környezetszennyezést", ugyanúgy üres duma marad, miközben számtalan egyéb téren ugyanúgy részese vagy te is a környezetszennyezésnek, mint bárki más.
Hogy te teszel valamit az szép és jó, de hogy emiatt piedesztálra emeled magad, az undorító. Bocsi, de ez van.
Először is, ildomos lenne az érvelési hibákat kiküszöbölni, mert amit írtál az nem az igazság, hanem egy érvelési hiba.
Az, hogy a húsfogyasztás ellen felhozott kritikákra, egy teljesen másik életterületről szóló ellen kritikával próbálod alátámasztani az igazadat, az az ún. "te is" érvelési hiba: [link]
Óóóóó, hát attól, hogy vegan vagy, még semmit nem tettél, ne használj semmilyen civilizációs terméket, költözz ki a hegyekbe, és táplálkozz vadnövényekből, ja sőt azokból se, mert azt is az állatok elől ennéd el, nézz Kiss Béla videókat és tanuld meg a fényevést!
Bruh...
" Hogy te teszel valamit az szép és jó, de hogy emiatt piedesztálra emeled magad, az undorító. Bocsi, de ez van."
Én nem láttam sehol, hogy piedesztálra emelte volna magát. Annyi viszont biztos, hogy többet tesz a környezetért mint az emberek 99%-a.
Én pedig pl autót sem használok, tömegközlekedést is csak évente 2-3x. Az áram szélenergiából jön, így ez sem okoz szennyezést. Az internet meg amúgy is 0.
" Pont annyira nincs, ahogy házra, ruhára, autóra, stb sem. "
Mivel ez az említett érvelési hiba, így nem igazán tudom komolyan venni, de ennek ellenére mégis cáfolható: ház és ruha nélkül a legtöbben télen halálra fagynának.
Ezenkívül még számítógép, mobil, ház és ruha nélkül semmilyen munkahelyre sem vennének fel senkit, tehát kb ezért is full értelmetlen a hús elhagyásával felhozni párhuzamként, mert a jelenlegi kapitalista rendszerben nem valósítható meg.
Egyébként még ha piedesztálra is emelném magamat, arra is több alapom lenne mint neked.
Mert a legkörnyezetszennyezőbb iparágakat nem támogatom (hús, tejipar, szőrme és bőripar, autóipar - még talán az olajipar támogatását lenne legnehezebb kikerülni, mert ahhoz semmi olyant nem lehet venni amit szállítottak - stb)ami jelenetős lépés.
Természetesen ezzel szemben is lehet kritikával érni, de az leginkább olyan embertől lenne elfogadható aki nálam többet tesz a környezetvédelemért, nem pedig olyantól aki amellett, hogy semmit nem csinál, még azoknak a tetteit próbálja jelentéktelennek feltüntetni akik csinálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!