Mit csináljak, hogy a szüleim megengedjéj hogy vegán legyek?
#10: Szerencsére nem minden szülő ilyen. Amikor 17 évesen kijelentettem, hogy vega leszek, anyám onnantól csak vega ételt főzött, kivéve ünnepekkor. El voltam kényeztetve, pedig el se vártam, már rég tudtam főzni. Úgyhogy ha húsosat főzött volna, akkor sem ettem volna meg :) Azért egy közel felnőtt hadd döntse már el ezeket a dolgokat, főleg, ha nem extrém szigorúan veszi a dolgokat. Nemrég belefutottam, hogy chipszektől csokikon át samponokig egy csomó cucc nem vega, a sajtokról ez eléggé köztudott, bár én anno nem tudtam azt sem.
Egy vegánnál egy kicsit trükkösebb a dolog, de azért meg lehet oldani. Rengeteg príma vegán étel van, amit kis plusz feltéttel boldogan megeszik a legtöbb normál ember. De egy 16 éves főzhet is magának.
Nem látom be, miért lenne drágább a vegán étrend, mint a többi, a növények tipikusan olcsók. Egy finom zöldséges rizs azért nem vágja földhöz az embert, a legtöbb "normál" étel klasszisokkal drágább. Senki nem kényszeríti a vegánokat sem, hogy sok feketeáfonyát és chia-magvat, műsajtokat s ki tudja, miket egyenek. Bár a műsajt is csak az olcsó sajtokhoz képest drága, plusz készíteni is lehet (hasonlítani persze akkor sem fog sajtra, de a szerepkört lehet, hogy hozza).
Kérdező, nem tudom, most hogyan eszel, de ha eddig ettél húst, akkor első körben inkább vega legyél. Főleg, ha nem tudsz eleget a vegán táplálkozásról - bár ha nincsenek extra megszorítások, akkor az elég egyszerű. Eszel mindenfélét és szedsz B12-t. Esetleg mást is, ha kiderül, hogy valamiből hiány van, végülis egy vizsgálat nem árt olykor.
10-es vagyok. Ha rám céloztál, egy szóval nem mondtam, hogy ne legyen vega!
Csak azt, hogy ha a szülei nem engedik, hogy vega legyen és még kiskorú mondjuk akkor nem tud mit tenni...
Utolsó: nem tudom voltál-e valaha gyerek, de tudod nem jó a szülőkkel rosszban lenni. A szülők pokollá is tehetik a gyerek életét csak hogy ráerőszakoljanak valamit, pl: mobil elkobzással, wifi kód cserével, zsebpénzmegvonással, buliba nem elengedéssel, új ruha nem megvételével, tv eltiltással, folyamatos cseszegetéssel, folyamatos rossz hangulattal, stb.
Felnőttként ezek persze hogy leperegnek rólad de gyerekként másképp hatnak még!
Mi az, hogy informálatlan sötét? :D
Szegénységi bizi level 100... bunkócska.
xD
Amiket az első oldalon összehordott a válaszolók többsége az pontos szimptómája az ignoráns és sötét párosnak. Főleg, hogy ezek a témák már százezerszer ki lettek tárgyalva ezen a siteon is. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!