Bolognai szószban mivel pótoljam a húst?
Tofuval próbáltam, nem
Volt jó. Hajdina? Köles? Hogy készítsem el?
Az a buta aki nem vegaként ide kommentel baromságokat. Nem az a lényeg, hogy majd meghal valaki egy kis bolognai spagettiért és azon agyal, mivel tudná a legközelebbi ízt elérni, hanem hogy milyen vega verzió van erre. Én lencsével készítem és vega lasagne is szokott készülni. És nem érdekel hogy ha jön valaki okoskodni hogy az "nem igazi bolognai". Nem érdekel az elnevezés. A szósz az, hús helyett meg normális, egészséges étel kerül bele.
Én a chicken curry rajongó barátomnak is felhívtam a figyelmét arra a tényre hogy curry szószt csirke nélkül is lehet enni mással és az is finom. Ugyanígy lehet bolognai vagy napoletana szószt is enni hússal is meg nélküle is. Aki vega, nyilván nem a húsételre vágyakozik, hanem a megszokott főzési technikáját akarja felturbózni, mert nem fog azért mostantól ázsiai konyhán élni, mert vega.
Látom még mindig nem érti a sok vega ...
Bolognai hússal készül tehát amiben nincs hús az nem az !
Tegyük fel csinálsz egy parizeres szendvicset parizer nélkül , az ugye, hogy nem lesz parizeres szendvics ? Na ugye, hogy ugye ! Csak, hogy felfogja az agyatok .
Látom, nem ismered a bolognai mártás receptjét, mert ugyan VAN benne hús, de azt állítani, hogy HÚSBÓL VAN, enyhén szólva is túlzás!
Az EREDETI (olasz) recept szerint 4-5 adaghoz kell 300 g darált (marha)hús, 200g sárgarépa, 200 g petrezselyemgyökér, 200 g szárzeller, 1 fej vöröshagyma, 1 dl vörösbor, 400 g sürített paradicsom, plusz füszerek. A zöldségféléker durvára reszelve kell beletenni, és együtt pirítani a hússal, majd legalább 3-4 órán át lassan fözni.
Ahogy látod, a nagy része NEM hús, és ha húsmentesen készül ugyanígy, akkor az íze nem igazán lesz más, mert az ízt a zöldségek, paradicsom és a füszerek adják.
Persze, ha valami pancsolmányt készítesz ehelyett, ami hús paradicsomlében, akkor ott tényleg számít a hús íze is - csak ennek SEMMI, de SEMMI köze a bolognai mártáshoz!
Látom Te is okos vagy ....
Tehát az eredeti recept szerint kell bele hús ugye ???
Nincs több kérdésem ...
Ja, és nem azt mondtam, hogy húsból van, hanem, hogy hússal készül ...
De a vegákkal nem lehet, nem szabad vitázni ...
Tehát van vega hamburger, vega gulyásleves, vega bolognai vega stb....
Holnap csinálok egy jó kis rakott krumplit krumpli nélkül ...Végülis az is rakottkrumpli lesz ...
Még ha csak itt vergődnek hagyján, de hányszor beletrollkodnak a húsos kajás kérdésekbe...
Én is ilyen okoskodó miatt jöttem először ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!