Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán életmód! Megérné belevág...

Vegán életmód! Megérné belevágnom? [Bővebben lent! ]

Figyelt kérdés

Sziasztok! Több hónapja megfogalmazódott már bennem az a gondolat, hogy áttérek a vegán életmódra. (Vagy ha arra nem is, de vegetáriánus leszek.) Előfordul néha, hogy húsevés közben elfog a bűntudat, hogy azt a szerencsétlen állatot azért vágták le, hogy én megehessem 10-15 perc alatt, ez volt az életének az értelme. Szörnyű erre így rádöbbenni. Viszont egyik barátnőm bár próbálkozott ilyesféle életmódváltással, nem jött össze neki, kórházban kötött ki másfél év után, nagyon sovány lett, kis híján összeomlott a keringése. Van esetleg itt valaki aki vegán/vegetariánus és meg tudná velem osztani a tapasztalatait? Vagy olyan, aki próbálkozott már ezzel az étrenddel, de végül feladta valamiért?

Válaszokat előre is köszönöm!

U.i.: a bunkó kommentektől kíméljetek meg, köszi. :)

2017. máj. 16. 13:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
utolsó, elnézésedet kérem, azt hittem nekem írtad a kommentedet.Tényleg bocsánat, ne vedd magadra !!!!
2017. máj. 16. 20:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

10 éve vagyok vegan.

A barátnőd, ahogy az 1. válaszoló is írta, inkább az anorexia tüneteire utal...

Nekünk veganoknak semmi bajunk köszönjük... igazából én nem is értem, miért csinállnak sokan ekkora ügyet a veganságból... mi is eszünk, mi is jóllakunk, sokszor túl jól...

Annyi, hogy mi nem eszünk állati eredetűt (valójában a vegan nem is fogyaszt semmilyen formában, pl lószőr ecsetet sem vesz)....

Általában reggel felkelek, lenyomok 1-2gyümölcsből és darált lenmagból álló smoothie-t, aztán főzök 200gramm rizst, bulgurt, quinoát, hajdinát, kölest, kukoricát, stb, amit éppen kedvem van...

Mivel lusta vagyok reggel, ezt üresen 2 adagra szedem, ezt eszem melóban 09:00 kor és 14:00kor...

18:00kor hazaesem, akkor rendszerint iszom egy jónagy adag smoothie-t benne minden földi jóval, aztán főzök valami hüvelyest (legtöbbször nem csípős "chilis" babot), azt megvacsizom.

És mielőtt bárki fejében megfordulna, hagy valami gizda kislány vagyok, 30/f kőműves.

2017. máj. 17. 06:28
 13/14 anonim ***** válasza:
63%

Ovo-lakto vegetáriánus voltam. Nagyon szerettem, előtte sosem adhattam vért vérszegénység miatt, utána viszont rendszeres véradó lettem. A viszont nem elég hozzá, hogy elhagyod a húst, és sült krumplit eszel uborkával. Tudatosan, odafigyeléssel kell felépíteni az étkezést, hogy az aminosavak, rostok, vitaminok megfelelő mennyiségben meglegyenek.

Kényelemből hagytam abba, mert nem tudtam mindig főzni a munkám miatt, és bentlakásos gyerektáborban, amikor két hétig reggelire sajtos kenyeret, és ebédre és vacsorára is rántott sajtot kaptam, könyörögtem valami tápláló ételért. Magát az életmódot szerettem, de a társasági és családi programokon azt a sok NEM-et, amit ki kellett mondanom, azt nagyon utáltam.

Viszont az akkor megtanultakat azóta is használom, és, ha az üzemi konyha lehetővé teszi, akkor nem is eszem húst.

Még egy dolog: az állatot és a növényt is "megölöd", hogy ehess. Igen, azért vannak. Ezt hívjuk táplálékláncnak. Nem humánus, hanem természetes dolog. A vegetáriánusok (akik lelki okokból tartózkodnak az állati termékektől) rendszeresen hálát is adnak a növényekért, amik táplálják őket az életük árán. Ezt az állatok kapcsán is megteheted.

Én egyébként, ha senki nem dolgozna fel állatot helyettem, még csigát se bírnék enni, mert nem tudom megölni. (békeidőben).

2017. máj. 18. 10:34
 14/14 anonim ***** válasza:
54%
Én lazán megölöm a nyulat csirkét :D azért nem fogyasztom, mert egészségesebbnek érzem magam, mióta nem teszem... ettől függetlenül a kutyám b.a.r.f nyulat és csirkét kap, mivel ezeket ingyen előállítom.
2017. máj. 18. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!