Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szeretnék vegetáriánus lenni,...

Lexa Alexa kérdése:

Szeretnék vegetáriánus lenni, lehetek már?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki kérdi,azért szeretnék az lenni, mert undorodom a hústól, és az állatokat imádom, ezért sem szeretnék húst enni. Most 13 leszek, mikor lehetnék vega?
2017. ápr. 4. 16:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod győzni a szüleid, hogy tudod mit csinálsz. Nézz utána, hogy mit érdemes enni (tápanyagok szempontjából), keress egyszerű és olcsó recepteket, találd ki, hogy milyen érvekre hallgatnak a szüleid, aztán hajrá.
2017. ápr. 4. 20:54
 12/24 anonim ***** válasza:
34%

# 10

Az ilyen dumák miatt van herótja sok embernek a vegáktól. Én tisztelem ha valaki úgy dönt hogy nem eszik húst, de azért ne üljünk már fel a magas lóra légyszi..

Amit írsz az szubjektív vélemény, nem egyetemes igazság ahogy azt előadod. Az, hogy egészségesebb nem feltétlenül igaz. Lehetsz vega úgy is hogy állandóan tésztát zabálsz meg krumplit krumplival, na az minden csak nem egészséges.

Az etikai mérce mindenkinél máshol van. Ha szerinted bűn húst enni akkor ne tedd, de nem kéne ilyen lenézően gondolni arra aki eszik húst. Én pl. egyáltalán nem érzek lelkiismeret furdalást. A gepárdok csordában tépik szét az antilopokat, a macskám sorra végzi ki az egereket, a cápák mindent megzabálnak ami mozog. Több tízmillió embernek jelent megélhetést a hús- tej- tojástermelés, milliárdoknak meg táplálékot. Én szórakozásból nem szoktam állatokat ölni, nem teszem ki trófeának a fejüket a falamra, de ha kifogok egy halat a folyóból és megeszem vagy levágunk egy malacot és az egész testét felhasználjuk és esszük a családdal akkor úgy gondolom hogy volt értelme a leölésének, nem volt öncélú.

2017. ápr. 4. 23:37
 13/24 anonim ***** válasza:
33%
Tehát ha én téged leölnélek, de felhastnálom a halott testedet, akkor azt nem gondolod öncélúnak, vagy bűnnek?
2017. ápr. 5. 05:37
 14/24 anonim ***** válasza:
31%

Ne te mondd már meg másnak hogy lenézően gondoljon-e arra aki eszik húst! Szerintem teljesen egyértelmű hogy ha választani lehet az erőszak és az erőszakmentesség között melyik a helyes út.

Az, hogy te nem vagy rá képes egy másik dolog. Szerintem pont hogy neked kellene tiszteletben tartani, hogy mások nálad jobb lelkiismerettel rendelkeznek. Nem szidni azt, aki egy erkölcsileg megfontoltabb döntést hoz.

2017. ápr. 5. 06:58
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

Ha megfőzöl magadra, nyugodtan.

Én nem főznék kétfelé csak ezért.

2017. ápr. 5. 12:25
 16/24 anonim ***** válasza:
49%

# 14 De én szidom a vegetáriánusokat, mondtam is hogy elfogadom és tisztelem ha valaki így dönt. Csak nem kéne piedesztára emelni saját magunkat..

# 13 Most tényleg át akarsz menni full kreténbe? Igen, nyilván tök ugyan az megenni egy csirkét meg egy embert. Te csaptál már le szúnyogot életedben? Ezen logika alapján az is ugyan olyan gyilkosság.

2017. ápr. 5. 14:13
 17/24 anonim ***** válasza:
Na érted te... kösz, hogy kimondtad helyettünk...
2017. ápr. 5. 14:38
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden normális választ.
2017. ápr. 6. 15:25
 19/24 anonim ***** válasza:
95%
Nyugodtan legyel vega. Egyel sok gyumölcsöt, zöldseget, teljes erteku gabonat. Ezekbe minden megvan amire egy (fejlödönek is) szervezetnek szuksege van.
2017. ápr. 6. 17:36
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!😊
2017. ápr. 7. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!