Szeretnék vegetáriánus lenni, lehetek már?
# 10
Az ilyen dumák miatt van herótja sok embernek a vegáktól. Én tisztelem ha valaki úgy dönt hogy nem eszik húst, de azért ne üljünk már fel a magas lóra légyszi..
Amit írsz az szubjektív vélemény, nem egyetemes igazság ahogy azt előadod. Az, hogy egészségesebb nem feltétlenül igaz. Lehetsz vega úgy is hogy állandóan tésztát zabálsz meg krumplit krumplival, na az minden csak nem egészséges.
Az etikai mérce mindenkinél máshol van. Ha szerinted bűn húst enni akkor ne tedd, de nem kéne ilyen lenézően gondolni arra aki eszik húst. Én pl. egyáltalán nem érzek lelkiismeret furdalást. A gepárdok csordában tépik szét az antilopokat, a macskám sorra végzi ki az egereket, a cápák mindent megzabálnak ami mozog. Több tízmillió embernek jelent megélhetést a hús- tej- tojástermelés, milliárdoknak meg táplálékot. Én szórakozásból nem szoktam állatokat ölni, nem teszem ki trófeának a fejüket a falamra, de ha kifogok egy halat a folyóból és megeszem vagy levágunk egy malacot és az egész testét felhasználjuk és esszük a családdal akkor úgy gondolom hogy volt értelme a leölésének, nem volt öncélú.
Ne te mondd már meg másnak hogy lenézően gondoljon-e arra aki eszik húst! Szerintem teljesen egyértelmű hogy ha választani lehet az erőszak és az erőszakmentesség között melyik a helyes út.
Az, hogy te nem vagy rá képes egy másik dolog. Szerintem pont hogy neked kellene tiszteletben tartani, hogy mások nálad jobb lelkiismerettel rendelkeznek. Nem szidni azt, aki egy erkölcsileg megfontoltabb döntést hoz.
Ha megfőzöl magadra, nyugodtan.
Én nem főznék kétfelé csak ezért.
# 14 De én szidom a vegetáriánusokat, mondtam is hogy elfogadom és tisztelem ha valaki így dönt. Csak nem kéne piedesztára emelni saját magunkat..
# 13 Most tényleg át akarsz menni full kreténbe? Igen, nyilván tök ugyan az megenni egy csirkét meg egy embert. Te csaptál már le szúnyogot életedben? Ezen logika alapján az is ugyan olyan gyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!