Vegetáriánusok, vegánok receptjeit kérem szépen "vegán székelykáposzta" témában? Nem muszáj, hogy pont "székely" legyen, hanem finom káposztás kaja. :-)
Légy szíves, olyan receptet adj meg, amit már KIPRÓBÁLTÁL és neked ízlett! :-)
Köszi!!!
Káposztát szoktad keverni (frisset a savanyúval)?
Savanyút használat előtt "kicsavarod", megmosod - vagy erre nincs szükség? Hogy a finomabb?
Kértél finom káposztás kajákat:
- kelkáposztából a rántott kel, torzsával együtt cikkekre vágva szoktam blansírozni, és utána lehet panírozni
- de ha pl. rizs/bulgur/köles akármi tölteléket készítel, és a levelekre szedett, blansírozott káposzta leveleket megtöltöd vele, és feltekerve sütöd/rántod
Ó, köszönöm szépen a sok hozzászólást, nagyon aranyosak vagytok!!! :-)
Úgy örültem, hogy az egyik hozzászóló írta, hogy nyugdíjas! :-) Köszi, hogy megírtad (ezt a részletet is)! :-)
13-as! A káposztás bab nálam is kedvenc! (Csak az egyszerűség kedvéért fogalmaztam úgy, hogy vegák, vegánok receptjeit kérném, de igazából a húsmentesség, tejtermékmentesség, erőszakmentesség a lényeg, nyugodtan írhat bárki, aki tud hús- és stb mentes recepteket! :-) ;-) Persze, gondolom, hogy a "mindenevők" sem esznek mindennap husit. ;-))
Köszi mindenkinek!!!
Szoktam készíteni húsmentes scsí-t, ami egy savanyúkáposzta-leves gyakorlatilag.
A fél kg Savanyú káposztát megmosom, lecsepegtetem, 2 babérlevéllel és 2 ek paradicsom pürével felteszem 1 liter alaplében főni.
Fehér- és sárgarépát gyufaszál méretűre vágok, hagymát, gombát darabolok. A hagymát kis zsiradékon megfuttatom, rá a többit, pár percig pirítom, majd az alaplébe öntöm. Még kb 10 perc alatt készre főzöm.
Kaporral, sóval, borssal ízlés szerint ízesítem.
Tejföllel, friss kenyérrel tálalom :)
7-rs: "A gomba nem vegán"
Tán állat...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!