Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok, vegánok...

Vegetáriánusok, vegánok receptjeit kérem szépen "vegán székelykáposzta" témában? Nem muszáj, hogy pont "székely" legyen, hanem finom káposztás kaja. :-)

Figyelt kérdés

Légy szíves, olyan receptet adj meg, amit már KIPRÓBÁLTÁL és neked ízlett! :-)

Köszi!!!

Káposztát szoktad keverni (frisset a savanyúval)?

Savanyút használat előtt "kicsavarod", megmosod - vagy erre nincs szükség? Hogy a finomabb?

2016. nov. 5. 10:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

Kértél finom káposztás kajákat:

- kelkáposztából a rántott kel, torzsával együtt cikkekre vágva szoktam blansírozni, és utána lehet panírozni

- de ha pl. rizs/bulgur/köles akármi tölteléket készítel, és a levelekre szedett, blansírozott káposzta leveleket megtöltöd vele, és feltekerve sütöd/rántod

2016. nov. 6. 10:49
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha még érdekel, és gabonakolbászt szoktam bele tenni, vagy ha kevésbé zsíros ételre vágyom, akkor szója virslit teszek bele (amit először megpirítok).
2016. nov. 6. 11:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Se vega se vegán nem vagyok, de évek óta csak főttkaját és csak olyat eszem amit én főzök, van, hogy amyagilag megszorulok és olyankor konyhatündérkedem(90kg tarkopasz izmos férfi) szóval volt már, hogy kívántam a töltött káposzta ízét, de semmi hús nem volt otthon úgyhogy babot tettem bele :) nekem kimondottan ízlett :)
2016. nov. 6. 20:00
 14/17 A kérdező kommentje:

Ó, köszönöm szépen a sok hozzászólást, nagyon aranyosak vagytok!!! :-)

Úgy örültem, hogy az egyik hozzászóló írta, hogy nyugdíjas! :-) Köszi, hogy megírtad (ezt a részletet is)! :-)

13-as! A káposztás bab nálam is kedvenc! (Csak az egyszerűség kedvéért fogalmaztam úgy, hogy vegák, vegánok receptjeit kérném, de igazából a húsmentesség, tejtermékmentesség, erőszakmentesség a lényeg, nyugodtan írhat bárki, aki tud hús- és stb mentes recepteket! :-) ;-) Persze, gondolom, hogy a "mindenevők" sem esznek mindennap husit. ;-))

Köszi mindenkinek!!!

2016. nov. 6. 21:49
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam készíteni húsmentes scsí-t, ami egy savanyúkáposzta-leves gyakorlatilag.

A fél kg Savanyú káposztát megmosom, lecsepegtetem, 2 babérlevéllel és 2 ek paradicsom pürével felteszem 1 liter alaplében főni.

Fehér- és sárgarépát gyufaszál méretűre vágok, hagymát, gombát darabolok. A hagymát kis zsiradékon megfuttatom, rá a többit, pár percig pirítom, majd az alaplébe öntöm. Még kb 10 perc alatt készre főzöm.

Kaporral, sóval, borssal ízlés szerint ízesítem.

Tejföllel, friss kenyérrel tálalom :)

2016. nov. 7. 19:47
 16/17 A kérdező kommentje:
Jól hangzik a recept!!! Nagyon köszi!
2016. nov. 8. 10:48
 17/17 anonim ***** válasza:

7-rs: "A gomba nem vegán"

Tán állat...?

2023. nov. 1. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!