Hogyan legyen vegán az, aki aki minimálbéres?
Rizstejet fillérekból lehet otthon készíteni, zabtejet is.
Vegán csokoládét meg ne vegyél, egy étkezési rendszerben a csoki nem központi kategória.
A vegánok nem esznek mindenhol, mind, mindig kókusztejet.
"Honnan van ilyen kevés tudásod erről srác?"
"A milka nem tudom mennyibe kerül, de biztos nem 300ft. Amúgy meg ki az, aki csokin és rizstejen él?" Nem is mert 270 :D
Jó mondjuk igazad van, nem a csok iaz elsődleges élelmiszer.
Bocsanat az ekezetek miatt, telefonrol irok!
Ahogy tobben is mar leirtak a koltsegvetes szemfulessegkerdese. Erdemes piacokon vasarolni, a boltban nem a markanevre tamaszkadni, hanem elolvasni az osszetevoket, sokszor a sajat markas termekek ugyanolyanok, vagy jobb minoseguek, mint az agyonreklamozott tarsaik.
5 honapja vagyok vegan, egyszer sem vettem csokit, kokusztejet... ebben kozrejatszik az is, hogy inkabb "sosszaju" vagyok es novenyi tejeket otthon keszitek, viszont megnyugtatlak: rengeteg sos, paprikas, mogyoros ragcsalnivalo vegan es amugy a fornetti xxl-es es a spar kakaos csigaja vegan, nagyon halas vagyok, ha valamelyik boltban a pektermekeknel ki vannak irva az allergenek es ki is hasznalom!:)
Ami eloszor neked es a veled vasarloknak is furcsa, hogy mindig elolvasod az osszetevoket a boltban, viszont par het utan mar megtalalod a megfelelo arukat es mar celiranyosan mehetsz a szupermarketbe!:)
Amit úgy árulnak, hogy bio vegán organikus minden tök jó dolog, az drága lesz, de ha okos az ember és utánanéz, rászán egy kis időt, nagyon sok mindent meg tud venni. Például hallottam olyat, hogy a Manner nápolyi is vegán, pedig az nem egy drága dolog.
A rizstejet, kókusztejet és társait el lehet otthon készíteni sokkal olcsóbban.
Egyébként meg vegánnak lenni nagyon olcsó, ha hajlandó vay főzőcskézni egy kicsit. Nagy mennyiségben kell venni olyan dolgokat, amik elállnak, pl. bab, lencse, zab, a zöldségeket meg frissen, piacon. Egy jó paprikás krumpli kb. 300 forint, egy lencsefőzelék is. Babból, gombából meg lehet csinálni hamburgerpogácsát, sok zöldség bele meg ketchup, mellé sültkrumpli, tök jó ebéd. Sok pörköltet lehet csinálni pl. csicseriborsóból, gombából, babból.
Csak két dolgot felejtenek el:
1. Az ember fogazata? Naná, hogy a mindenevőké. Tehát
ugyanúgy húshoz, mint növényhez. Talán a biológia nem
véletlen alkotta meg így.
2. Néhány létfontosságú összetevőt az ember szervezeti
csak állati eredetű fehérjéből képes előállítani.
Mindenesetre egy dolog biztos, a MAI húsokkal szemben
(EU norma: ösztrogénnel tömött disznóhús) sokkal egész-
ségesebb a vegetariánus életmód. Érdekes, a régi emberek
100 évig éltek, és szalonnát ettek hagymával napi szin-
ten. Ma ha valaki egy hétig enné, belebetegedne.
Bár én eszek húst is néha (csak csirkemell, karaj és
tojás), a maradék étel kizárólag növényi eredetű. A
lapos tarkababnál nincs jobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!