Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki vegetáriánu az irja le...

Jonatán555 kérdése:

Aki vegetáriánu az irja le nekem mér az? Csak mert kiváncsi vagyok.

Figyelt kérdés

2016. okt. 5. 22:20
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
59%

mert nem ölök azért hogy élhessek. ez egy, mert sokkal jobban vagyo tőle és sokkal tsiztábba közérzetem, ez kettő. Sokkal kvesebbet eszem és olcsóbb, ez három.

Ha kell tanács, akkor írj.

2016. okt. 5. 22:28
 2/24 anonim ***** válasza:
56%
mert mindenevő vagyok(biológiailag), és röhögve túlélek bárminemű hús nélkül. ha ennek ellenére ennék húst, a saját élvezetem miatt veszne oda élet, ami nagyon morbid lenne... az élet érték, sajnálom erre pazarolni
2016. okt. 5. 23:13
 3/24 anonim ***** válasza:
90%
Én szimplán azért, mert utálom a húst, mindig is utáltam.
2016. okt. 5. 23:19
 4/24 anonim ***** válasza:
86%
csak
2016. okt. 5. 23:26
 5/24 anonim ***** válasza:
76%

Jól megvagyok nélküle, nagyon macerás lenne minőségi húst találni (amikor nem voltam vega s néha ettem húst, néha bepróbálkoztam termelői piacokkal, iszonyú ízetlen cuccokat találtam, ennyit nekem nem ér az egész. nagyüzemit elvből se ennék, de a legjobb házinál is rezegne a léc, ha egyszer nekem nincs rá szükségem, csak finom. annyi mást ehetek)...

Plusz nekem túl sok benne a fehérje, én pedig nem látom értelmét, hogy néha egyek húst és az icike-picike mennyiség legyen. Így is ügyelnem kell a fehérjére, mivel tojásimádó vagyok, de hússal képtelen vagyok rá, elszáll, ami az én alap étrendemben probléma. S amúgyis szeretek vega lenni :) Nem vesztek semmit, sok csalódástól mentem meg magam a húsok, zsírok kapcsán, egyszerűbb elmondani étrendem ezekkel kapcsolatos részét (mert az egészet nem, sokféle vega étrend van).

Amikor nem voltam vega, ugyanúgy nem tudtam boltban, büfében, bográcsozáskor húst enni, különbség maximum a minőségi éttermezéseknél lenne, ami apróság, igazán nem zavar az sem. Csak előnye van, ha vega vagyok.

2016. okt. 5. 23:28
 6/24 anonim ***** válasza:
66%
Aki 2 mondatban 5 helyesírási hibát ejt, az írja már le nekem, hogy miért? Csak mert kíváncsi vagyok.
2016. okt. 6. 08:14
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

(azért írtam ennyi hibával mert telefonról írtam éjszaka)

2016. okt. 6. 08:46
 8/24 anonim ***** válasza:
68%
Nem értem az összefüggést.
2016. okt. 6. 08:56
 9/24 kriszpo ***** válasza:
51%
A vegetáriánus és ahhoz hasonló életmódok agyban dőlnek el. Sokan arra hivatkoznak, hogy azért nem esznek húst, mert nem akarnak ölni. Egyrészt a növények és zöldségek is élő szervezetek ("esznek-isznak", van anyagcseréjük, "lélegeznek"), ha levágják őket, akkor is ölnek, másrészt a böllér, vágóhídon dolgozó öl, nem maga a fogyasztó. Ettől függetlenül aki nem akar nem eszik húst, nem kényszer. Ja, és az ember alapjában véve húsevő, ami a fogazatának mintáján is látszik. Személy szerint eszek mindent: húst, tésztát, zöldséget, mert kell a szervezetnek. Jól érzem magam, nem vagyok sem obes, sem anorex és túlélek mindent, kivéve az atomtámadást :)
2016. okt. 6. 10:15
 10/24 anonim ***** válasza:
81%

Mert morálisan elfogadhatatlannak tartom a húsfogyasztást. Tejet sem fogyasztok, se joghurtot és társait ( vagyishát növényit igen), az egyetlen tejtermék amit eszek az a sajt, ezt egy helyi bio termelőtől veszem akinek a tehenei mindig kint vannak és ami a legfontosabb a borjakkal együtt!

Tojást szintén helyi szabadtartásból veszek.

Bőr dolgokat nem vásárolok, kozmetikumból csak vegán termékeket.

13 éves koromban lettem vegetáriánus, ennek 14 éve, és boldog vagyok így.

2016. okt. 6. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!