Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Olyan tojást megennél, ami...

Olyan tojást megennél, ami tiszta vér?

Figyelt kérdés
Vegetáriánus vagyok. Szépen egyesével ütöm a tojásokat az edénybe, és mit látok?? Az egyik tojás teljesen piros a vértől, és a szélénél két helyen egy jó nagy vércsomó van. Na mondom ezt majd faterom megeszi, de a vérdarabokat azért kiszedegette, és lecseszett, hogy miért nem figyelek oda, és ő nem vegetáriánus. Ma biztos, de szerintem még egy jó ideig nem fogok tojást enni :D Te megetted volna? Olyanok írjanak, akik vegetáriánusok.
2016. okt. 3. 16:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%
Nem,semniképpen, és ilyennel még nem is nagyon találkoztam. Vegetáriánus vagyok, de alapból nagyon minimális tojást fogyasztok, nos, ezek után azt hiszen még inkább visszaszorítom az étrendemből. Én nagyon finnyas vagyok a tojásra, csak igen ritka mikor nem undorodom tőle.
2016. okt. 3. 16:44
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én megszegem az alkotott szabályodat, mivel nem vagyok vega.

Mindenevőként én sem enném meg, s más sem. Vannak, akik megeszik a sertés vérét pl. vágáskor, vagy bármikor hurkában.

De közvetlenül a sebből senki nem fogyasztja. Az ovulációkor történt hajszálér-repedésekre vezethető vissza a vér megjelenése.

Ettől még nem rossz, nincs egészségügyi kockázata. Felhasználhatóságának egyetlen akadálya az emberekben meglévő ellenérzés.

2016. okt. 3. 16:58
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Bocs,nem vagyok vega,csak élelmiszerhigiénikus.... ez a jelenség tanyasi tojásoknál-ahol van kakas- figyelhető meg. A megtermékenyített tojásban fejlődésnek indul a csibe,ami zigóta alakot ölt fel,mint az embernél. Mivel maga a tyúktojás,egy óriási pete.ezért látványosabb a folyamat. Ha vega vagy,ne edd meg. Húsevő-ill.vegyes evő- vagyok,én sem eszem meg. Hogy kikerüld a kellemetlen szituációkat,a tojásokat mosás után,egyenként üsd pohárba. Ott látod,h vmelyik véres,v romlott,s nem kell az egész ételalapanyagot kidobni.
2016. okt. 3. 17:12
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem ettem volna meg, mert undorító.
2016. okt. 3. 17:56
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__81..

Ez az én kérdésem volt. Undorodtam tőle. Ne egyétek meg.

2016. okt. 3. 19:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez nem vegaság kérdése.. undorító és kész, én sem enném meg, pedig nem vagyok vega.
2016. okt. 3. 20:38
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem láttam még ilyet, de érdekesnek tűnik. Ha tudnám, hogy nincs vele baj, lehet, hogy megenném, illetve mivel mégiscsak vega vagyok (de nem akadok ki, ha egyszer csak nem leszek vega, végülis nekem kb. mindegy, hogy évi nullaszor vagy egyszer eszem húst/zsírt, kizárólag megfelelő, házi forrásból, csak ahhoz kell valami komoly ok s egyszerűbb vegának, mint majdnem vegának neveznem magam, amit magyarázni kell és hülyén hangzik), meginterjúvolnám a páromat, hogy mit szól hozzá. Ő nem vega, de nem szereti a vért. Én szeretem a vért, csak vega vagyok, de ez nem gond, nem sűrűn jön szembe ilyesmi, az elmúlt 25 évben egyszer történt meg.

A legjobb, ha kimarad az életemből az ilyen roppant érdekes dolog egy időre, akkor boldogan maradhatok intenzíven tojásevő vega. De azért poénos lenne látnom. S még mindig nem tudom, mit csinálnék az ilyen átmeneti dologgal. Csirkét akkor sem eszem, ha nem vagyok vega, ha egy mód van rá. Amint nem tojás, hanem csirke, a lelkesedésem gyorsan leesik. Csak a vér vonz... Nehéz kérdés és fogalmam sincs.

Napi átlagban 10-12 házi tojást használok, évek óta, véres sosem volt, de még kis szívkezdeményt sem láttam sűrűn életemben.

2016. okt. 4. 00:34
 8/17 A kérdező kommentje:
Azt a 10-12 tojást egyedül lapátolod be?
2016. okt. 4. 12:00
 9/17 anonim ***** válasza:
69%

"Na mondom ezt majd faterom megeszi,"

Hogy te mekkora egy ocsmány paraszt vagy! A te főztödből se mernék enni.

2016. okt. 4. 12:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam a 10-12 tojásos. Nem, ez a háztartásban fogy, de a zömét én eszem meg, igen. Napi 10-12 is férne, de akkor kerülnöm kellene az összes többi fehérjeforrásomat, ami rossz lenne nekem. Inkább beérem 8 (néha még kevesebb) tojással s csak álmodozom egy napról, amikor huszat vágok be... De egyszer megcselekszem :)

Volt növényi időszakom (5 nap), remekül bírtam, de azért még mindig mennyiségben szeretem enni a tojást. Jó tápanyagforrás, nekem pedig nincs olyan sok opcióm e téren.

2016. okt. 4. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!