A vegánság csak és kizárólag az állatok védelméről és szeretetére/ről alapul/szól?
Aki más indokból nem eszik állati eredetű ételt, az nem vegán? Aki vegán,de hord állati ruhát és él állati eredetű vagy állatokon tesztel termékekkel, az nem vegán?
Itteni hozzászólások alapján merült fel bennem a kérdés.
"Ajánlok a figyelmedbe egy dokumentum filmet,ami azzal foglalkozik, hogy mi lenne, ha az emberiség eltűnne.
Az első részben foglalkoznak az állatokkal. A kutyák, macskák nagy része rövid idő alatt kihalna az ember nélkül. "
Ezt miért az én figyelmembe ajánlod?
Mint írtam nem vagyok vegán, de a vegánoknak pont az a nézőpontja, amiről a filmben szól. Hogy mivel a háziállatok létezése természetellenes, ki kellene halniuk.
"de maga az orvostudomány nem az állatok kihasználására épül"
Állatkísérletek jelenleg is folynak orvosi céllal is. Amiről én konkrétan tudok, abban patkányoknak idéznek elő szívinfarktust, és az életben maradtak felépülését tanulmányozzák különböző körülmények között, illetve azt, hogy az infarktuson átesett állatok milyen egyéb betegségre (pl depresszió) lesznek fokozottan hajlamosak.
ETIKAI VEGÁN az, aki nem eszik, iszik állati eredetű "ételeket", nem vesz állatokból készült ruhákat, műszempillát stb, nem jár cirkuszba stb stb
ÉTRENDI VEGÁN az, aki nem eszik/iszik állati eredetű "ételeket"
Sok vegán nem akarja pénzelni a szaporítókat, tenyésztőket, ezért menhelyi állatot fogadnak örökbe. Nekem volt egy kutyám, amikor vegán lettem, mégsem dobtam ki, csak mert emiatt nem leszek etikai vegán, ez hülyeség. Igenis, etikai vegánnak tartom magam.
A háziállatokból nem kell több, ezért nem érdemes tenyésztőtől venni kutyát, macskát stb, de egy már meglévő állatról gondoskodnunk kell, ha már mi akartuk, hogy legyen.
Hát már régóta vagányság, meg trendi bizonyos körökben.
Egészségügyi okokból nem eszek állati eredetű táplálékot, de saját magamra inkább nem használom a vegán szót. Van egy sznob felhangja és túl sok olyan vegánnal találkoztam, akinek nem volt szimpatikus a hozzáállása.
Ugyanakkor szerintem használhatnám magamra a vegán szót, mert a követelményeknek megfelelek, de biztos, hogy lenne olyan vegán, aki ebbe is beleköt, mert a vegánok között gyakrabban fordul elő a kötekedés, az okát én sem tudom, egy növényi étrendtől normál esetben nyugodtabbnak kellene lenni, de a valóságban nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!