Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit csináljak, hogy több...

Mit csináljak, hogy több zöldséget megszeressek?

Figyelt kérdés
Pár hónapja megundorodtam a hústól. Addig legjobban csak húsos ételeket ettem, mondjuk a húsból 2-3 falatot ettem mindig a színhús sose ízlett. feldolgozott ízfokozókkal teli húsféléket ettem inkább virsli, májkrém stb. Már ezektől is undorodom. Kívánom a zöldségeket, de újakat nem nagyon merek megkóstolni. Paprikát lecsóban, meg amiben nagyon apróra van vágva úgy megeszem, és ízlik, nyersen valamiért nem merem. A paradicsomot egészben nem, de a paradicsom szószokat szeretem. Uborka, karfiol, zöldborsó, hagyma, fokhagyma, ezek ízlenek a legjobban.
2016. jún. 2. 10:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj ki új fűszereket, recepteket, ízeket;)

Padlizsán

Ratatoiulle, szójaszószos-fokhagymás grill padlizsán, padlizsánkrém, paradicsomos töltött padlizsán, tejszínes-sajtos padlizsántekercs

Cukkini

Tejszínes cukkiniragu citromfűvel, sajtos cukkinifasírt, fetával töltött cukkini, grill cukkini, cukkinikrémleves, ricottás cukkini, zöldséges lasagne cukkinicsíkokkal

Brokkoli

Fokhagymás brokkolikrémleves, rakott brokkoli, párolt brokkoli fűszeres gombával

Zöldbab

Zöldbableves, gombás-tofus zöldbab szójaszószban, zöldbabcurry, rakott zöldbab, tejszínes zöldbab rizzsel

Paprika

Fűszeres túróval, hagymával töltött sült parika, paprikakrémleves

Paradicsom

Sült bazsalikomos mozarellás paradicsomkrémleves, zöldségekkel töltött sült paradicsom

Gomba

Gombapaprikás vagy pörkölt, gombakrémleves, kecskesajttal töltött gomba, fokhagymás-kalukkfüves gombafejek

Más: kókusztejes zöldségcurry, ázsiai zöldséges rizs vagy tészta, olaszos zöldséges tészta pesztóval vagy paradicsomszósszal

2016. jún. 2. 10:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Fúú, első nagyon jókat írt!

Azt te tudod, hogy milyen ízvilág jön be neked (magyaros, keleti, olasz), azokkal kombinálva próbálj ki úgy zöldségeket. Ma nálunk paradicsomos-sajtos rakott padlizsán lesz este, talán rizzsel, talán tegnapi maradék kiflivel, tunkolni. Az én személyes kedvencem a spárga, az is kombinálható tésztával/gnocchival, aszalt paradicsommal pl.

2016. jún. 2. 11:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Az olasz paradicsomszószos tésztás ételeket, meg a magyaros ízeket szeretem.
2016. jún. 2. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!