Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Léteznek olyan vegánok, akik...

Léteznek olyan vegánok, akik nem nézik le a nem vegánokat?

Figyelt kérdés

a kérdést nem provokációnak szánom, teljesen komoly. az összes vegán, akikkel eddig találkoztam (élőben vagy csak interneten) olyan szinten felsőbbrendűnek érezte magát, hogy hihetetlen, aki pedig nem az ő étrendjük szerint táplálkozik, azt erőszakosan próbálják meggyőzni, hogy mennyire gonosz és buta.

én nagyon kevés húst eszem, csak csirkemellet és halat néha, ha szerintem azok nélkül is teljesen jól meglennék, szóval nekem szimpatikus a vegetáriánus (még a vegán életmód is, mondjuk a sajtról nem tudnék lemondani). szerintem mindenki egyen azt, amit akar/szeret és ne a másik táplálkozásával foglalkozzon.

én elhiszem, hogy a nem vegánok között is vannak primitív emberek, akik kötekednek, de azt vettem észre, hogy a vegánok közül az ÖSSZES mások kajálásával van elfoglalva, és nem bírja megállni, hogy valamilyen formában ne szóljon be, ne kössön bele másokba (mindehhez jön még a felsőbbrendűség tudatuk is).

tényleg nem találkoztam még olyannal, aki legalább egy gúnyos fintort ne eresztett volna meg a húsevés láttán. én se húzom a számat, amikor ők csinálgatják a kis házi magtejüket vagy akármit. de ők olyanok, mint a hittérítők, ha kíváncsi vagy rájuk, ha nem, nyomják neked a maguk igazát és közben sulykolják beléd, hogy mennyire szívtelen és gonosz vagy. én tényleg csak annyit szeretnék, hogy ha nem tetszik neki, ahogy étkezem, akkor csukja be a szemét, forduljon el és maradjon kussban. miért kell ez a bűntudatkeltés meg lenézés? nem hiszem, hogy ők minden nem vegántól ezt kapnák, én viszont tényleg ezt vettem észre a legtöbbjüknél.

2016. máj. 25. 10:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan vegánnal még sosem beszélgettem húsokról, szerintem látszik, hogy ki az idióta intoleráns piedesztálon álló s ki a rendes. Aki az előbbi, annak semmi se kell, egy vegán blogon kitárgyalja a hasonszőrűekkel, hogy ők mennyire bűntelenek, bezzeg a tévelygő húst is evők...

Ha én vegán lennék, amire van hajlamom, csak az étrendem s testem működése miatt nincs rá sok esély, akkor sem bolondulnék meg.

Ja és a vegánok ugyan nagyon feltűnőek, de minden más csoportnak is megvannak a bigottjai, akik szerint mindenki tévelygő bűnös vagy legalábbis agyament, aki nem úgy eszik, ahogy szerintük jó.

Láttam már ketósokat mélységesen egyetérteni fórumon, hogy a szénhidrát MÉRGEZŐ. Ez elég fura, tekintve, hogy minden ketós eszik szénhidrátot (sokuk pedig pl. kifejezetten szénhidrátdúsakat is, csak keveset, azok szerintem nem gondolnak ilyen egetverő butaságot, amire egyébként sincs semmi alapjuk) s egy kicsit is tájékozott ember tudja, hogy van, akinek sok szénhidrát az ideális, függetlenül attól, hogy nem esszenciális tápanyag.

Én is ellenzem az élelmiszeripar állattartási módszereit, s több tájékoztatás és jobb szabályozás szerintem sem ártana, de ennyi s még vegánként sem utálnám az embereket, akik ráadásul sokat tesznek, pl. megfelelő forrásból származó állati terméket vesznek s nem eszik folyton, ha kell, ha nem. Ez óriási dolog ám, tisztelem az ilyet, nem közlöm vele, hogy dögevő (mondjuk azzal sem, aki bolti húst eszik bolti sajttal, fene tudja, nem vagyok olyan)... Nem vagyok bunkó és álomvilágban élő, aki azt hiszi, hogy miatta aztán nem szenvednek állatok... Mindenki miatt szenvednek s halnak meg állatok, még a legjobb esélye egy teljesen önellátó remetének van, a civilizációtól távol.

A magtej az teljesen jó amúgy, nem kell vegánnak lenni hozzá, nomnom. Rengeteg állati terméket eszem, de a magtej az más, úgysem iszom tejet semmiképp, soha, ez két különböző dolog.

De ez kicsit más, mert a magtej neked nem elutasított borzalom, mint mondjuk neki a hús. A lényeggel azért egyetértek, ahogy te nem szólsz bele az étkezésébe (sok nem vegán nagyon, nagyon keményen beszól a vegánoknak, sőt, a vegáknak is), ő se tegye.

Az érdekelne, hogy a bigott vegánok mit szólnak a szénhidrátszegényen étkező vegánokhoz. Biztos azokra is beszólnak, pedig itt aztán már nincs szó állatkínzásról meg tudomisén, miről... A bigott vegánok általában azt akarják, hogy mindenki szénhidrátdúsan s zsírszegényen egyen, a cukorbetegektől kezdve mindenki, mert ez az Egy Igaz Út és mindenki tévelygő, aki nem ezen jár. Hogy fogyjak, kérdezi valaki a fogyókúrásban? Ha ezt olvassa egy ilyen szűklátókörű vegán, beírja, hogy természetesen szénhidrátdús, zsírszegény vegán életmóddal. Hát persze, a tinilány majd vegán lesz és szuper lesz neki.

Felelősségtudat és realitásérzék, ezt azért hiányolom a tolerancia mellett az ilyenekből.

Nem mindenkinek ugyanaz a jó, ezt el kéne fogadni.

2016. máj. 25. 16:07
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

#8: Amit írtál, az még fokozható :) Egy gyk-s kérdező állítólag olyannal találkozott, aki vendégségben, talán karácsonykor kidobta az összes húst.

De nem akarok itt vegánellenességet szítani, remélem, ennél értelmesebb emberek vannak itt, akik tudják, hogy ha van egy idióta vegán, annál nem a vegánság okozza a szellemi és toleranciaproblémákat, nem lenne az normális akkor sem, ha máshogyan enne.

A fenti eset amúgy nekem hihető, elvégre hallottam már olyanról is, hogy valaki a ketogén diétázó tányérjára krumplit, a szépséges hússzeletjére pedig csokitortát pakol. Az ilyen munkatársaktól, ments meg, Uram, minket!

Úgyhogy az emberi hülyeség ellen semmilyen étrend nem véd.

2016. máj. 25. 16:11
 13/29 anonim ***** válasza:
9-es hát ha neked az 1-2 mondatos flegma kommentek a logikus érvelés akkor tényleg zseniálisan "elmagyaráztad" :'D
2016. máj. 25. 16:43
 14/29 anonim ***** válasza:
69%
Természetesen vannak, csak az interneten mindig valamiért a hülyék a leghangosabbak, meg sajnos egyre több köztük a gyökér mert kezd divat lenni és az összes "én jobb vagyok nálad mert bölcsészkaron végeztem meg nem érdekelnek a mainstream dolgok és ettől annyira különleges és egyedi vagyok" speciális kis hópehelyke most ezt majmolja és hát ja, ők azok akiket a hátad közepére se kívánsz mert csak lökik a hülyeségeik, ha bármi más dologban lennének benne akkor azt szajkóznák.
2016. máj. 25. 22:10
 15/29 anonim ***** válasza:
37%

Es olyan nem veganok akik nem nezik le a veganokat???

Nekem az a tapasztalatom hogy inkabb a veganokat bantjak amiatt hogy veganok. Aztan ha allandoan bas.tatjak valamivel, elobb-utobb ertheto ha az ember ugymond elkezdi visszaadni amit kap, a sok csesztetest es ha nem figyel szokasava valik.

De az is lehet h valahol belul kicsit irigy vagy, mert erzed hogy milyen jo nekik hogy ekkora lelki erejuk van hogy kepesek voltak valtani es tudatosan taplalkozni. A legtobb embernel ez van, anelkul hogy elgondolkozna ezen.. Es egyszeruen csak azt latjak amit szeretnenek: bekepzelt, nagykepu vegakat.

Teged is zavar, kulonben nem erdekelne mit mondanak..

2016. máj. 25. 23:01
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem érthető, előző. Csak mert velem bunkók, legyek én is gyökér? Nem.

Az való igaz, hogy bántják a vegánokat. Annyira furcsán esznek az átlagember számára, s ott vannak az idegesítő vegánok is... Az átlagember a húsevés elhagyását sem képes megérteni, sokan abban a tévhitben vannak, hogy ez egészségtelen meg divat meg tudomisén. Ha egy vegán kiír egy kérdést, előre sajnálom, nincsenek jó esélyei.

Aki megérdemli, azt tisztelem, de nem irigylem a lelkierejüket, ők sem irigylik az enyémet, ha 30 gramm szénhidrát alá megyek tartósan. Nem is kell, nem csinálnám, ha nem tetszene, de azért az a lelkierő vagy bármi, amivel nem eszik az ember állatit, ehhez is kell. Sőt több, mert én nem tartom rossznak a szénhidrátok zömét... Sőt, a minőségi húst finomnak és jónak, mégis nulla lelkierő nem ennem. Megvannak az okaim, húsra pedig semmi szükségem, elhatároztam, ennyi. Jó, bizonyos esetekben kellene lelkierő, de olyanokra nincs sok esély egyhamar. Amikor sok évig voltam vega, 1-2 alkalommal volt gond, máskor csak élveztem, hogy nem eszem húst. A vegánokat sem úgy képzelem, hogy kaparják a falat nagy vágyukban, de ők szentek :D Sokuknak nyilván ez a jó és kielégítő. Jó nekik. Nekem is jó. Vannak korlátok, de megoldjuk. Amíg pl. nem vagyunk nincstelenek, akik választhatnak, a nem nekik való ingyenétel vagy az éhség (vagy más hasonló kényszerszitu), nem érzem, hogy annyira kegyetlenül nehéz lenne. Rengeteg dolgot ehet egy kicsit is jó körülmények között élő vegán, ami nem állati, ne kelljen már feltétlenül tisztelni őket csak amiatt, hogy vegánok. Mivel én rengeteg ételcsoportot kizártam, értem, hogy mivel jár az ilyesmi, de ez saját döntés, nem logikus tiszteletet várni érte. Toleranciát még lehetne, de azt is felesleges, mert nem kapjuk meg, ez nem az a világ... Nem tudom, világosan írtam-e, bizonyára nem, de tőlem ez telik. Pedig én még tisztelem is azokat, akiknek szent az, ami nekem s akkor is tesznek az elveikért, ha az nekik némi áldozatot jelent... Én is ezt teszem, de valahol meghúzom a határt. Ahogy a vegánok is.

2016. máj. 25. 23:46
 17/29 anonim ***** válasza:
85%

#15 Igazán szépen illusztráltad miről beszél a Kérdező :) Itt senki nem bántott, de te mégis támadsz.

Kérdező!

Bármilyen emberi csoportosulásban lehet találni bunkókat. Ha ennek az emberi csoportosulásnak felkapott dolog képezi az alapját (márpedig a vegán étrend és az állatvédelem nagyon felkapott téma) az képes nagyon sok marhát is bevonzani. Azt már nem látják be, hogy a piszkálással, lenézéssel, agresszióval csak rossz hírét keltik a csoportjuknak, ezzel együtt az ügyüknek is. ("Áhh, a vegánok mind bunkók/erőszakosak!")

"de ők olyanok, mint a hittérítők"

Van a városban egy vegán étterem. Kegyetlenül jól főznek, szájhagyomány útján terjed a hírük, birka türelemmel magyarázzák, hogy mi miből van, rengeteg vegyes étkezésű ember jár hozzájuk. Sőt, ők egy lépéssel tovább mentek: bármelyik receptjüket szívesen leírják az embernek, mert az a jó, ha minél több ember étkezik "vegánul". No kérem, lehet ezt így is csinálni :)

2016. máj. 26. 06:29
 18/29 anonim ***** válasza:
24%

#16: Nem arra gondoltam hogy tisztelet jar barkinek csak mert vannak elvei vagy akaratereje es szerintem nem is ezt irtam. Az embereknek viszont legtobb esetben nem szimpatikus az aki valamit nem a konvencionalis uton csinal, plane ha sikeres benne. A veganna valas boven eleg arra hogy egyes embereket irritaljon.

A masik meg hogy nem azt mondom hogy normalis dolog, ha valaki bunko csak mert vele is bunkok voltak, megis ez szokott tortenni: elobb-utobb az ember felveszi a ’sundiszno-allast’. Szerintem ez igenis erhteto. A sulyos testi sertest elkovetok tobbsege sem azert lett eroszakos, mert otthon sosem emeltek ra kezet, elhiheted. Magyarorszagon egyebkent is csesztetik egymast az emberek amivel csak tudjak, kiutaljak egymast a vegansagnal joval trivialisabb dolgokert is (pedig az is eleg trivialis sztem). Itt Nyugaton senkit nem zavar ha valaki vegan, vagy hust hussal eszik, milyen erdekes..

Kulonben a ’hitteritok’ elol en is menekulok, akarmelyik taborba is tartoznak.. A veganok kozott aranyaiban nyilvan tobb ilyen van, mert oket folyton tamadjak, sokszor meg csaladon belul is kapjak az ivet..

#17: Te pedig szepen illusztraltad amirol en beszelek.

Irtam egy objektiv valaszt a Kerdezonek amiben felhivtam a figyelmet egy egyebkent gyakran elofordulo lehetosegre, erre jossz nekem itt azzal hogy en tamadok.. Ugyan mar..

2016. máj. 26. 12:29
 19/29 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert a vegán életmódhoz társul többnyire valamilyen világnézet is, nem pusztán táplálkozási szokás, amely elítéli az állatok meggyilkolását en bloc, tehát ebbe nemcsak az nem fér bele , hogy ő maga nem eszik húst, hanem senki más se tegye a világon.
2016. máj. 26. 23:06
 20/29 anonim ***** válasza:
70%

Na most mit veszünk csesztetésnek? Mi a legrosszabb amit egy húsevő mondhat egy vegánnak? Mert gyanítom nem ők az a fél aki a másikat rohadt gyilkosnak nevezi csak mert nem azt eszi amit szerinte kéne.

Just sayin', nem azt mondom hogy senki nem szól be a vegánoknak de ne tegyünk úgy mintha ilyen hírnév mellett ők lennének a szegény toleráns áldozatok.

2016. máj. 27. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!