A vegetáriánus ételek jók fogyáshoz?
Nem.
A vegetáriánusok nem azért vegetáriánusok, mert fogyni akarnak. Ők nem bírják a hús ízét, hányingerük lesz tőle, és még sorolhatnám.
Ha fogyni akarsz, csak sovány húsokat egyél(pl. csirke,hal,pulyka) És a vörös húsokat meg hagyd el(pl.marha,sertés,bárány).
Fontos a rendszeres mozgás, és sok zöldség, gyümölcs fogyasztása is,és teljes kiőrlésű dolgokat egyél, ha csak fogyni akarsz.
Értem, köszi.
A változatosság kedvéért is gondoltam hogy kipróbálnék pár vegetáriánus kaját :) kár, hogy ezekszerint a fogyásban önmagában nem sokat segít.
A fehér kenyér, az almás rétes és a csokoládé is vegetáriánus étel.
Szerinted?
Nem értem, miért kellett lepontozni, de ok.
Utolsó, miért is? :)
Első, ez így ebben a formában nem igaz. Van, aki orvosi tanácsra, utasításra vega és szenved, hogy nem ehet húst. Van, aki nagyon szereti a jó kis disznótorost, de pompásan megvan hús nélkül s amúgyis lusta megkeresni a jó kis disznótorosok lelőhelyét (huszonéve nem találtam jót, igaz, ritkán keresem), kemény meló az s vannak egyéb okai is nem enni húst, egy egész lista, de a hús nem szeretése pont nincs benne sehol.
Nos. Egyes vega ételek jók fogyáshoz, mások nem annyira, de igazából szinte minden esetben kizárólag a mennyiség dönt, illetve egyéni tényezők.
Nekem a zabkása pokolian rossz fogyásra (míg sokaknak maga a tökély), a vegazsír jobb, de egy rendes adag nem fér bele a hozzáadott zsírra vonatkozó keretembe, így dobom, a könnyed citromkrémes piskótatorta (normál cukor és liszt nélkül) viszont nagy segítség, ha fogyni akarok. Szinte minden tojásétel az, ezek általában jól laktatják az embereket.
A zöldségételek is jók, térfogat, élvezet, egyes esetekben kevés kalória... De ha egy padlizsánt 10 deka zsírban sütsz meg (simán felszívja, tapasztalat. lehet, hogy többet is, de nem kapott többet), annak elég rossz a fehérje/kalória aránya, ami nálam problémás dolog fogyáskor.
Ha belegondol az ember, a húsos ételek sokkal inkább alkalmasak fogyásra, mint a szénhidrátosak (egyeseknek ez rengeteget számít, már a szénhidrátbevitel, másoknak tökmindegy, de laktatás és hormonális szempontból a sok szénhidrát előnytelenebb), de sokféle vega és nem vega étel van, teljesen változatos összetétellel.
Hogy hasonlítod össze a csokitortát a nyersvegán fasírttal és a sajtos sült tojásfehérjehabbal vagy a mézes-vajas kenyérrel? "Vega ételek" - ez egy átkozottul széles kör. Nem sokat szűkítettél azzal, hogy kihagytad a húst és az állati zsírt a mindenből.
Na aki eddig írt, azt csak beszél a vakvilágba de nem próbálta. Én meg igen. Januártól vagyok vegán. Szénhidrát fogyasztásom? Napi 500gr. Fogytam? Igen.
Hagyjuk ez a norbi féle fehér kenyér baromságot, meg a többit.
#8: Azt nem, de a legkülönbözőbb szénhidrátbevitelt próbáltam. Extrém esetben (aminek legelső előfeltétele a sok hét ketogén diéta) más lehet a helyzet, de anélkül nem laktat a szénhidrát. Jóllakáshoz épp eleget éve mindig közel ugyanannyi volt a fehérje és a zsír, akár 20, akár 300 gramm szénhidrátot fogyasztottam. Nem volt nehéz belátni, hogy nálam nem jó ötlet a szénhidrátdús étkezés, extrém nagy kalóriatöbbletet okoz minden egyes nap.
Sosem állítottam, hogy ne lehetne vígan fogyni akár 1000 gramm szénhidráttal. Nekem nem való. Én toleráns vagyok a vegánokkal, de nekik csak a legjobbjaik azok velem. Pedig nem vagyunk egyformák, nem jó mindannyiunknak ugyanaz az étrend.
Sok vegántól hallja az ember, hogy hízott, nincs is ebben semmi rendkívüli. Lehet hízni, súlyt tartani, fogyni és izmot növelni is vegán étrend mellett, ez nyilvánvaló.
Csak mert valaki sok ch-val fogyott, akkor mi van? Én sok zsírral fogytam (amikor kevés szénhidrátot ettem), és? Ez nem jelenti azt, hogy másnak is alkalmas ez. A párom sok zsírral és sok gyors ch-val szokott fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!