Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mivel lehet helyettesítenia...

Mivel lehet helyettesítenia sajtot?

Figyelt kérdés

A Violife növényi sajtokat nézegettem, de annak ellenére, hogy nagyon drágák, nem túl bizalomgerjesztő az összetételük, tele vannak adalékanyagokkal. Esetleg otthoni "sajtgyártásban" valakinek van tapasztalata?

Nagyon szerettem a sajtokat, főleg a vörös cheddart és a mozzarellát, iszonyúan hiányoznak az étrendemből.

2016. márc. 20. 21:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyára ez ízlés dolga. Foglalkoztam a kérdéssel (annak ellenére, hogy nem akarok vegán lenni), s eléggé biztos vagyopk benne, hogy az általam kedvelt érlelt sajtokat nem lehet helyettesíteni semmivel. A növényi (vagy állati, tojásból készült) sajtpótlékok nem is hasonlítanak rájuk (de speciel a sörélesztőpehelynél sem értem, miért mondják, hogy sajtos íze van. élesztős íze van, enyhe, kellemes, de sajtra még nem sikerült emlékeztetnie. lehet, hogy túl kifinomult az ízérzékelésem, no igen, hedonista volnék, aki szereti a hasát). Attól még jók meg minden, némelyik reszelhető is, ha valamivel megkeményíti az ember, de... Nem sajtok.

A mozzarellánál valószínűleg több az esély (ahhoz nem értek, nekem túl jellegtelen, csak keménysajtot eszem), a növényi sajtok is inkább ilyen kis lágysajt jellegűek, bár láttam már sokfélét (ha nem is próbáltam ki mindet, az nagy meló lett volna nem vegánként a tuti nem teljes sikerért. venni eszembe se jut, én magam készítem a dolgaim).

Sok ilyen étel van, amit nem lehet helyettesíteni, ha az ember szereti a saját jellegzetes ízüket, állagukat, mert semmi a világon nem olyan.

2016. márc. 21. 00:09
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem semmivel, de vannak bio vegán sajtok, esetleg próbálkozz azokkal, ott a hozzávalókban nem fogsz kifogásolnivalót találni.
2016. márc. 21. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!