Sajtot ehetnek vegetáriánusok? Most olvastam, hogy általában a megölt borjak gyomorenzimjét használják az előállításához.
A lakto-ovo és a lakto vegetáriánusok fogyasztanak sajtot is, az ovo-vegetáriánusok és a vegánok nem.
Viszont a sajt vásárlásánál figyelj oda arra, hogy rennet, azaz tejoltó enzim ne legyen az összetevők között.
Egyel fenyt inkabb, azert semmilyen elolenyt nem kellett megolni.
Majd ne nagyon csodalkozz, ha jofele hianybetegsegeid alakulnak ki a 'jajszegenybocika' meg 'jajszegenypipike' miatt.
de amit általában lehet kapni a magyar boltokban, az nem növényi tejoltóval készült?
aki meg nem tud tényleg semmit az minek ír?
Ahol nincs külön feltüntetve, hogy NÖVÉNYI tejoltó, az állatiból készül.
Ahogy más ételeknél is pl. ha azt írják "zsiradék" az zsír vagy vaj, ha azt írják "növényi zsiradék" akkor olaj vagy margarin. Vagy ha azt írják "zselatin", akkor az állati, ha azt írták "növényi zselatin" akkor agar-agar, pektin, stb.
Oda kell figyelni, mit veszel.
#5: Semmi értelme nincs a hozzászólásodnak, mivel rendes étrend mellett (amihez nem kell hús) nem lesznek hiányjelenségek, viszont millió oka lehet annak, hogy valaki nem eszik húst és állati zsírt, nem feltétlenül lelkiismereti az ok (bár az is egy nagyon jó ok).
Ha nem tetszik, ne írj, attól még nem lesz igazad, s úgysem győzi meg egymást a két oldal (vagy 3, mert én már nem vagyok vega, de a bolti sajt már belelóg a lelkiismereti s egyéb okaimba. a bolti hús pedig mindenképp. úgyhogy engem egyik oldal sem szokott szeretni :)).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!