Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Sajtot ehetnek vegetáriánusok?...

Sajtot ehetnek vegetáriánusok? Most olvastam, hogy általában a megölt borjak gyomorenzimjét használják az előállításához.

Figyelt kérdés

2015. szept. 28. 19:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Bőven léteznek oltóanyagot nem tartalmazó sajtok. Amin baktériumtenyészet van feltüntetve, azért nem halt meg egyetlen boci sem.
2015. szept. 28. 22:47
 12/22 anonim válasza:
20%
Nem, ha szigorúan betartod, mert állati eredetű. Állat -> Tej -> Sajt. Erről még nem hallottam, hogy gyomorenzimet is tennének hozzá, de ha nem így van sem ehetnének szigorúan vega emberek sajtot.
2015. szept. 29. 17:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés miatt utánakerestem, hogy mivel oltják be a tejet sajt készítésekor és van, amikor borjú gyomorenzimmel, de az csak egy kis rétege a sajtoknak, nagy részük tejsavó baktériummal és más erjedést okozó anyagok segítségével készül!
2015. szept. 29. 21:37
 14/22 Hajú Kék válasza:
27%

Amióta olvastam, hogy francia sajtgyárak felvásárolják az üzbég elhullott tevéket, és abból készítik "sajtkülönlegességeiket"... háááát visszavettem a sajtból, pedig nem is vagyok vega!

Ma már csak abban lehetsz biztos, amit te csinálsz, nem boltban vett alapanyagból. Ez a fagyira is igaz!!!

2015. okt. 2. 13:46
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A tejoltó (szakzsargonban: kultúra) már rég nem a borjak gyomorenzimjéből készül. Amelyikre nincs ráírva, hogy növényi eredetű, az történetesen szintetikus.

Ma már semmi nem úgy készül, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Egy Trappista sajtot pl 20 éve még hetekig érleltek a raktárban, ma meg a sóléből egyenesen a boltok pultjaira megy.

2015. okt. 3. 12:43
 16/22 Henyba válasza:
100%

Ez "hiánybetegség" felfogás mégis honnan jön ?

Komolyan ennyire tudatlanok az emberek. Hiánybetegségei a húsevoknek vannak túlnyomórészt az agyukban. Szomorú ez .

2015. okt. 4. 05:46
 17/22 A kérdező kommentje:
nagyon... és ráadásul egy olyan kérdésbe írják bele, aminek ehhez abszolút semmi köze... és még a vegetáriánusok/vegánok pofáznak bele mások "étrendjébe" szerintük, amikor az egész témakörben alig van olyan kérdés, amit ne offolt volna szét egy húsevő.
2015. okt. 4. 09:52
 18/22 anonim ***** válasza:
Apukám pont most volt egy sajtfesztiválon, ahol ott voltak a nagy márkák vezetői, példának okául a Tolle termékek gyártásának vezetője. Mivel én is vegetáriánus vagyok, a kedvemért apukám megkérdezte, hogy mivel oltják be a sajtokat, és kivétel nélkül azt mondták, hogy csak is lombikban fejlesztett tenyészettel, mert így sokkal könnyebb és gazdaságosabb, szóval most én is megnyugodtam, mert mióta olvastam erről nem hagyott nyugodni a gondolat. Így már kisebb bűntudattal eszem sajtot. Mert azért ez sem teljesen állatbarát, de mégiscsak nem kell meghalnia.
2015. okt. 5. 21:03
 19/22 anonim ***** válasza:

" Amin baktériumtenyészet van feltüntetve, azért nem halt meg egyetlen boci sem."

Miért, szerinted kinek a tejét veszed el? Ahhoz, hogy a tiéd lehessen a tej, a bocit 10 héten belül mészárszékre küldik. A tehenet pedig 4 év múlva, addig többször megerőszakolják és több borját megölik.

2015. okt. 7. 18:01
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Na, utsó, azért ennyire nem kéne vakbuzgónak lenni. A borjak már rég nem tejet, hanem borjútápszert kapnak.
2015. okt. 8. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!