Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Érdekesség vegánoknak, illetve...

Érdekesség vegánoknak, illetve nem vegánoknak. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Tegnap este itt Németországban egy német adón a vegánizmusról volt szó. Egy önkéntes hölgy jelentkezett, hogy pár hétig kipróbálja ezt az étrendet, életmódot, filozófiát. Megjegyzem, semmi bajom vele, amíg nem erőszakosan próbálják rám tukmálni. Az első napokban minden rendben ment, főként az ételekre tértek ki, aztán smink és a többi. Ezután jött a megvilágosodás. Minden termékre az otthonában egy matricát ragasztottak, ami jelezte, hogy állati eredetű az alapanyag. Smink, ételek a hűtőben stb... Megdöbbenve látta, hogy a telefonján ( iPhone 6), laptopján is ezek a matricák szerepelnek. 100 iPhone elkészítésénél egy sertés hal meg. ( Ennek a nyákhoz van köze és annak rétegelésénél felhasznált anyagához. Szegény ment volna munkába, amikor szörnyülködve látja, hogy az autójára is került. Nem is egy. Egy autóért bizony sok sok állat elpusztul és nem feltétlen a bőrbelső miatt, hanem annak lakkozása, a használt ragasztóelemek. Sajnos a leány rádöbbent, hogy teljesen vegánként nem lehet élni és az ételek csak töredéke annak az állati eredetű anyagnak, ami napjainkban körülvesz minket.

2016. febr. 22. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség, bàr nem vagyok vegán, csak vegetáriánus. A testvérem és édesanyám pl. Gyalog vagy biciklivel járnak munkába, nincs iphonejuk. Ahogy rengeteg millió más ember is...

Miért ne lehetne teljesen vegán módon élni?

De ha nem is, a lényeg épp az, hogy amiben csak tudjuk, megpróbáljuk!

2016. febr. 22. 14:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem csak az iPhone, amihez állati eredetű anyagot használnak, hanem minden más telefon. Az összes. Még a régi "bio" telefonok is. Kerékpárral sem tudott dolgozni menni, mert arra is matricát kapott. Elég sokat. Ebben igazat adok, meg lehet próbálni, ami dicséretes is, a filozófiáját tekintve, azonban sajnos akarva, akaratlanul körülvesznek a mindennapokban ezek a dolgok. A számítógép amin írsz, stb...
2016. febr. 22. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
De ennek az étkezéshez nincs köze. Különbséget kellene tenni a vegán életmód és diéta/étkezés között, mert rengetegen pl. Nem filozófiai hanem egészségügyi okokból vegánok, vegetáriánusok.
2016. febr. 22. 14:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem azoknak szólt, aki egészségügyi megfontolásból választotta, ezt sajnos nem írtam bele, elnézést. Itt a nagyon extrém vegánokat szerettem volna megszólítani, véleményt kérni, veszekedés nélkül.
2016. febr. 22. 14:44
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kolléganőm krisna hívő, ő például nem használ boltban kapható szappant, nem eszik bolti sajtot, a védőoltásokat azért kerüli, mert csirkeembrión tenyésztik, stb.

Viszont ha igaz, amit írsz, hogy a járműgyártás során is állati eredetű anyagokat használnak fel, akkor nagy bajban van, mert hát a buszra csak fel kell szállnia, ha munkába akar menni.

2016. febr. 22. 16:27
 6/9 anonim válasza:
100%
Sose lehetsz 100% vegán, de avval, hogy nem fogyasztasz állati eredetű élelmiszereket már rengeteget segítsz az állatoknak, a természetnek valamint a saját egészségednek.1 évben több mint 200 állat életét mented meg.
2016. febr. 22. 16:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesség kb. semmiben nincs (max. a matematikában, definíció alapján :)). Egészségesen sem tudsz élni, de akkor meg se próbáld?

Csak mert nem lehet elérni valamit, még érdemes lehet törekedni rá. Az jó, ha az ember leszáll a vegán piedesztálról, ahonnan kiosztogatja a többi, szerinte vele ellentétben bűnös embert, s rájön, hogy hacsak nem dobja a civillizáció kb. minden elemét, nem lesz e téren tökéletes. De hogy akkor már tegyünk az egészre, az helytelen gondolkodásmód. Ezt nem rád írom, kérdező, hisz te ezt így nem írtad, de van, aki így gondolkodik. Meg a "mit ér egy ember", akkor már mindegy, az állat szenvedése sem érdekel, az egészségem se, a bolygó se, a szemét mennyisége sem, az energiapazarlás sem... Na ez a nagyon nem OK.

2016. febr. 22. 16:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsóéval egyet értek. Én inkább azokat a beteges előadókat nem bírom elviselni, akik azt állítják, hogy ők márpedig MINDEN állati eredetű terméket kizárnak. Rengeteg ilyen van. Bármit lehet 100%-osan csinálni, ez relatív, én TaeKwonDo-zom, nem vagyok a legjobb, kaptam már ki versenyen, nyertem is, én úgy érzem mindent bele adtam, de nem hajítom más arcába, hogy szar alak vagy, mert Te nem adsz bele mindent, tehát nem 100%-osan csinálod. Én örülök, ha ők úgy érzik ( annak ellenére, hogy más tanulmányok szerint nem ) 100% vegánok, ez nyilván a szubjektív önképüket erősíti, de mindezt lerombolják, amikor nekem azt mondják, hogy márpedig én egy szar húsevő vagyok. Remélem ez így érthető volt, a hasonlat erős, én értem, remélem Ti is.
2016. febr. 22. 17:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Az emberiség akarva akaratlanul mindent felemészt. Növényeket, állatokat, köveket, földet; mindent! Ez a fejlődésünk(?) ára, a természet csak fizet! De egyszer majd meg kellene adni az adósságunk, és azt hiszem az nem fog menni! Illetve fog, de sejtjük hogyan.
2016. márc. 8. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!