Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a Cognac ivás sajátosságai?

Mi a Cognac ivás sajátosságai?

Figyelt kérdés
Nemrég ittam étteremben és meleg volt, illetve szalvéta volt a pohárban. Ezek miért vannak és milyen további sajátosságai vannak ennek?

2014. aug. 9. 17:54
 1/1 Phoney ***** válasza:
100%

Ha meleg alatt szobahőmérsékletűt értesz, akkor jellemzően minden prémium minőségű párlatot úgy szokás fogyasztani, mert csak az olcsóbbakat kell lehűteni ahhoz, hogy ne legyen kellemetlen meginni őket. Ha tőgymeleg volt, akkor viszont rosszul szolgálták fel (bár tény, hogy ha 30 fok van, akkor bizony 30 fokosan szokták felszolgálni, de 18-20 körül ideális).


A szalvéta valszeg csak azért volt, hogy megtöröld a szádat ivás előtt, nincs különösebb jelentősége. A cognac-fogyasztásnak sincsenek különösebb extra sajátosságai más prémium röviditalokhoz képest: mindegyiket kitöltik egy kóstolópohárba, aztán ha érdekel, akkor beleszagolsz, ezután/enélkül pedig szépen elkortyolod (ti. se nem olyan borzasztóak, se nem olyan ízetlenek, hogy egyben satuzd le).

2014. aug. 9. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!