A tojással pótolhatom a húst?
"elgyengültem fizikailag, viszont sokkal több energiám volt. " EZ nem ellentmondás?
"vega lettem 3 hónapra, már azelőtt is mérsékelten ettem a húst, azután pedig még kevesebb húst ettem" Ha ettől húst, akkor csak majdnem voltál vega...
A tojásból lesz a csirke. De ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a szilvamagból lesz a szilvafa, tehát a szilvamagban mindennek meg kell lenni, ami a szilvafában/szilvában is. Ez butaság. Nagy átalakulások fognak azon a tojáson még végbemenni...
Egyébként meg a lakto-ovo vegetáriánus tudtommal pont azt jelenti, hogy tejet és tojást sem eszik valaki.
Egyébként az összes ilyen diéta hülyeség. Nem egészséges. Megkérdezhetnél egy orvost, mondjuk gasztroenterológust vagy egy táplálkozástudóst.
Hát elég sok hülyeséget írtál :D
Inkább egyél mindent, azzal nem lőhetsz ennyire mellé.
Első válaszoló írt butaságokat!
Kezdjük azzal, hogy minden állati eredetű fehérje, a hűs, a tejtermékek és a tojás is teljes értékű fehérje forrás, azaz a benne lévő fehérje tartalmazza az összes esszenciális aminosavat.
A gond az, hogy a húsban sokkal több a fehérje, mint a tojásban, tehát ahhoz, hogy tojással vidd be a szükséges aminosavakat, sokkal többet kell megenni, mint husiból. De a bevitt fehérje ugyanúgy teljes értékű.
A lakto-ovo vegetáriánus pedig az, aki tejterméket és tojást is fogyaszt. Aki ezeket sem eszi meg, tehát minden állati eredetűt mellőz, az vegán.
Ha megkérdezel egy táplálkozási szakértőt, nem foglya azt mondani, hogy a hús mentes táplálkozás butaság. Azt fogja elmesélni, hogy miként lehet úgy párosítani a növényi táplálékokat, Figyelembe véve az aminosav profilt és a Biológiai értéket, hogy teljes értékű fehérjeforrást alkosson. Arra foglya felhívni a figyelmet, hogy a növényi vas kisebb mértékben hasznosul, ezért szükség esetén táplálékkiegészítővel pótolni kell. A B12 vitaminnal sem lehet probléma, míg állati eredetű élelmiszereket is fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!