Házi fondant zselatin nélkül? Lehetséges valahogy megcsinálni?
Nekem egy strabak nevezetű cuccom van, hasonló a zselatinhoz (de egyikkel sincs nagy tapasztalatom, az a helyzet). A konjacliszt is zselésít, azzal pudingokat csináltam, nagy előnye, hogy hidegen is működik.
A pektin se roszz ötlet, de olyat még sosem vettem, csak csináltam almából s az még elég gyengécske lett :)
S ott az agar-agar, amit megint nem ismerek, de azt szokták használni zselatin helyett.
0.5 kg cukor 17 dkg viz meg egy pici ecet :)
mi a suliban ugy csinaltuk hogy a ezeket a hozzavalokat felraktuk a gazra,ha elkezd forrni mar jo is ;)
kiontod egy tepsibe es spaklival elkezded huzni ez majd befeheredik ha szines akarsz tegyel bele etel festeket.
ha kihult formazhato is.
de sutire tortara melegebben kell rakni majd azon megdermed.
Köszönöm a hasznos válaszokat!:)
Egyébként lehet valaki annyira gerinctelen a saját testvérével hogy átverné meg hazudna neki ezzel kapcsolatban, de én nem vagyok ilyen.:) Teljesen megbízok tesómban és ő is bennem. Szánalmas dolgoknak tartom ezt hogy jajj csináld abból, de ne mondd el hogy az... akinek ilyen a felfogása annak azt kívánom hogy ő is egyen olyan dolgot amit amúgy nem enne, és utólag mondják el neki.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!