Van olyan zselatin, ami nem állati eredetű? (Lehetőleg márkanevet is írjatok. )
Figyelt kérdés
Ma nézegettem a bolti kínálatot vagy 10 féle zselatin, zseléfix meg tortazselé van, de melyik lehet az ami vega-sütibe is jó?2011. ápr. 13. 12:47
1/11 anonim válasza:
Az agar-agar is kocsonyásító anyag, ez egy tengeri algafajta, úgy tudom úgy működik, mint a zselatin, de szerintem nem lesz egyszerű szupermarketekben, ha csak nem a biorészlegen. Ilyen spéci cuccokat én a Herbáriában szoktam venni.
2/11 anonim válasza:
Ennyire ne legyél már vega, megeszel 2 gr zselatint, aminek max 1%-a állati eredetú, mi bajod lesz? Ja és tojás helyett mit használsz?
3/11 A kérdező kommentje:
Igen, agar-agarról már hallottam, bár még nem vettem, azt se tudom kapnék-e olyat mifelénk. Neten néztem, egy 60 grammos kiszerelésű majdnem 2000 forint... Van még a pektin, ami szintén nem tudni mennyire hozzáférhető. Azt meg az gyümölcshéjból nyerik ki, ugye amikor a birset főzzük, annak is a leve jó kocsonyás lesz egy idő után. Nem tudom, ha egy csomó almahéjat el kezdenék főzni kis vízben, lenne-e belőle "kocsonya". x)
2011. ápr. 13. 13:30
4/11 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: Nem vagyok vegán, csak sima mezei vegetáriánus, tojás eszek mert nálunk "termelik" a tyúkok, tejtermékből az emésztőenzimes sajtok amik tiltólistások, illetve minden zselatin és e120 tartalmú étel. De általánosságba nem veszek/eszek meg semmit amibe tartósítószer meg ételfesték/egyéb hulladék van, és semmilyen gyógyszert vagy egyéb vitaminbogyót, aminek gyógyszerkinézete van, nálam szóba se jöhet (ki tudja mibő van). Gondolom kitaláltad, h nem szoktam félkész kajákat vásárolni, hanem magamnak bütykölök ha főzök. :-)
2011. ápr. 13. 13:51
5/11 anonim válasza:
Agar-agar, karragén, Kukoricakeményítő, guármagliszt, xantánliszt és szentjánoskenyérmag liszt.
A lényeg a linkban.
Üdv!
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. ápr. 13. 14:37
7/11 anonim válasza:
Aminek benne van a nevében, hogy zselatin, azt jobb, ha elkerülöd, mert lehet, hogy a "klasszikus" zselatinról van szó, ami nem egyéb, mint csontenyv(vágóhídi termék)!
8/11 anonim válasza:
13:23:
Döglött állatok bőréből vagy csontjából főzik. Ez az eggyik legmocskosabb hústermék ami létezik.
A zselatinnak egy vega számára nagyonis hullaszaga van, igaz sokak szerint "ízetlen". Illetve annyira nem is, eléggé undorító de semleges íze van.
9/11 anonim válasza:
Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy Sárkány Center több mint piac?
amúgy mizu mizu mizuuuu?
10/11 anonim válasza:
A növényi is olyan jótékony hatású, mint az állati?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!