Aki csinált már ilyet, megírja, hogyan kell? Vegán módra bundázás, "panírozás", tej és tojás nélkül, lehetőleg zabból?
(Zabpehely, zabliszt, zabkorpa.)
Köszi!
Ez sima tempurálás, víz és a panírcucc összekeverése, hozzá kis só, fűszer s ezzel bundázod a dolgokat.
Én csak darált sárgaborsót használtam e célra, az nagyon jó volt :)
Köszi!
...csak érdekelnének az arányok - kb. mennyi víz kell egy ilyen művelethez. És vajon a zabpehely, zabliszt, zabkorpa - ezekből mindből lehet vagy valamelyik alkalmasabb/alkalmatlanabb a célra?
Van valaki itt a gyékán, aki esetleg ezt kikísérletezte már és megosztaná velem, velünk?
Köszönöm szépen!
Az a helyzet, hogy bizonyos dolgokat nem eszem és épp azokat, amiket felsoroltál! Csicseriborsóliszt, sárgaborsóliszt, kukoricakeményítő, krumplipehely... Ezeket kerülöm. (És persze a búzalisztet is.)
(B vércsoportú vagyok és nekem azok a növények kerülendők.)
Évekkel ezelőtt a búzalisztes formáját már próbáltam (pakora).
Zabliszt, rizsliszt - inkább ezek jöhetnek nálam számításba.
A múltkor csináltunk palacsintát és gofrit zabpehelyből (tej és tojás nélkül). A palacsintán még lehetne mit fejleszteni, de a gorfi jó lett nagyon.
Esetleg, ha érdekel vkit a recept, itt megtalálja:
(Bár mi vízzel csináltuk, nem növényi tejjel és úgy is jó volt.)
Úgy tűnt, hogy ez a massza nem lenne annyira jó bundázáshoz, de lehet.
Kimondtad a varázs-szót!!!
Hiszen nagyon sokszor szoktuk "sűrűre kavart palacsinta tésztába" forgatni a húsokat, és nem külön-külön a forgatjuk be a klasszikus panír-anyagba!
Tehát ha már van egy palacsinta-tészta recepted zab-alapú anyagokból, akkor annak egy kicsivel sűrűbb változata tökéletes a panírozáshoz!!!
Egyébként azt leírhatnád, hogy ezt a "zabos palacsintát" hogyan, miből csinálod! Az engem is érdekelne!!!
:-)
Ahogy írtam, a gofri teljesen jó lett zabpehelyből, de a palacsintatésztán még van mit fejleszteni. (Lehet, hogy csak több folyadék kellett volna a tésztába.)
Nem tudom, hogy te mindenevő, lakto-, ovo-vegetáriánus vagy vegán vagy-e?
Ha fogyasztasz tojást - olyan receptet találtam már:
Zabpalacsinta tojással:
A fenti linken található recept már kipróbált, letesztelt, hiszen az oldal írója maga is megcsinálta már.
Biztosan jó, találtam ott már nekem való dolgokat is, azok tetszettek.
Szóval, ha neked mehet a tojás, akkor sztem próbáld ki! :-)
Itt egy tojás nélküli, viszont nem zabból:
Nem tudom, hogy ez érdekel-e téged, vagy csak a zabból készült. Utóbbit még keresem.
Tojás helyettesítésére vannak azért alternatívák, pl, itt:
Néhány verziót próbáltam már, csak nem palacsintához. (Anyum búzalisztből simán csinált palacsintát tej és tojás nélkül, de a búzaliszt szerintem máshogy viselkedik, mint a zabliszt vagy a zabpehely.)
Akkor ezeket a recepteket használva biztosan ki lehet kísérletezni a megfelelő zabpelyhes palacsintatésztát. (Csak most nem kísérletezgetni akartam, hanem reméltem, hogy valakinek már van működő. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!