Van valakinek bevált tej-tojás nélküli tortareceptje?
esetleg megpróbálhatnál sport szeletet csinálni torta formában, olyan az íze mint a bolti sport szeletnek, ha érdekel leírom a receptet szívesen :)
vagy ha rendes tortát szeretnél itt egy piskóta recept [link]
és hozzá egy csokikrém
fél liter növényi tej,6 dkg kukoricakeményítő,3 ek holland kakaópor, 15 dkg növényi margarin,
8 dkg nádcukor.
A hideg növényi tejben elkeverjük a kakaóport, és a keményítőt, majd felforraljuk állandó kevergetés mellett besűrűsödik, aztán hagyjuk kihűlni. Ekkor keverjük bele a felvert nádcukros margarint. Isteni pudingos krémes krém!
1. vagyok
nem sütöttem még ilyet, de ránézésre jó a recept érdemes kipróbálni :)
szívesen segítek ha kell még, egy cukrász :)
Unokatesóm lánya tej-tojás allergiás, nekik ez vált be: [link] A krémet nem kóstoltam, viszont ebből a "piskótából" készített kókuszos kockát igen, az finom volt.
Vegán blogokon lenne érdemes még turkálnod, ők ugye semmilyen állati eredetű ételt nem esznek, viszont az édességet ők is szeretik ;)
1. kedves hozzászólónak: ebben a percben tudtam meg, hogy kakaó, csokoládé és kiwi allergiánk is van :-(
Azt mondták hogy amire rá van írva hogy tejet-tojást stb. tartalmazhat már nem eheti...akkor a háztartási keksz és kakaó is kilőve. Nem tudsz véletlen helyettesítőt a kekszre? A kakaót még meg is tudom oldani karob porral. Válaszod előre is köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!