Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van valakinek bevált tej-tojás...

Lésl kérdése:

Van valakinek bevált tej-tojás nélküli tortareceptje?

Figyelt kérdés
2 éves Kisfiam tej-tojás allergiás, viszont a kisebbik Kisfiamnak most lesz az 1. szülinapja és tortát szeretnék sütni amit a nagy is ehet.Előre is köszönöm a segítséget!
2015. jún. 15. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:

esetleg megpróbálhatnál sport szeletet csinálni torta formában, olyan az íze mint a bolti sport szeletnek, ha érdekel leírom a receptet szívesen :)

vagy ha rendes tortát szeretnél itt egy piskóta recept [link]

és hozzá egy csokikrém

fél liter növényi tej,6 dkg kukoricakeményítő,3 ek holland kakaópor, 15 dkg növényi margarin,

8 dkg nádcukor.

A hideg növényi tejben elkeverjük a kakaóport, és a keményítőt, majd felforraljuk állandó kevergetés mellett besűrűsödik, aztán hagyjuk kihűlni. Ekkor keverjük bele a felvert nádcukros margarint. Isteni pudingos krémes krém!

2015. jún. 15. 15:37
 2/5 anonim ***** válasza:

1. vagyok

nem sütöttem még ilyet, de ránézésre jó a recept érdemes kipróbálni :)

szívesen segítek ha kell még, egy cukrász :)

2015. jún. 15. 15:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Unokatesóm lánya tej-tojás allergiás, nekik ez vált be: [link] A krémet nem kóstoltam, viszont ebből a "piskótából" készített kókuszos kockát igen, az finom volt.

Vegán blogokon lenne érdemes még turkálnod, ők ugye semmilyen állati eredetű ételt nem esznek, viszont az édességet ők is szeretik ;)

2015. jún. 15. 17:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a segítséget, aranyosak vagytok!
2015. jún. 16. 08:16
 5/5 A kérdező kommentje:

1. kedves hozzászólónak: ebben a percben tudtam meg, hogy kakaó, csokoládé és kiwi allergiánk is van :-(

Azt mondták hogy amire rá van írva hogy tejet-tojást stb. tartalmazhat már nem eheti...akkor a háztartási keksz és kakaó is kilőve. Nem tudsz véletlen helyettesítőt a kekszre? A kakaót még meg is tudom oldani karob porral. Válaszod előre is köszönöm szépen!

2015. jún. 16. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!