Miért nevezik a vegetáriánusok "húsevőknek" azokat az embereket, akik esznek húst is?
Szerintem ez egy ellenséges megnyilvánulás a vegetáriánusoktól.
Például én sokkal több növényi táplálékot eszem, mint húst, a hús csak egy része a táplálkozásomnak, van olyan nap, amikor nem is eszem húst, akkor miért lennék húsevő?
Az a húsevő, aki semmi mást nem eszik, az oroszlán húsevő, de az az ember, aki mondjuk naponta eszik húst is, az sem húsevő, mert eszik növényi eredetű táplálékot is.
Mind emellett a vegetáriánus sem növényevő ( most másik oldalról megközelítve ), inkább gyümölcsevőnek mondanám, mert nem tudja az ember megemészteni a cellulózt, szóval, ha füvet, meg levelet enne, meghalna, csak növényi részeket tud megemészteni, szóval a másik oldalról is van ellenségeskedés...
Egyrészt: Az oroszlán nem teljesen húsevő (bár ez a szakszó rá) de eszik növényi alapú ételeket is tekintve hogy az emésztéséhez szükséges (azt ne mondd hogy nem láttál még macskát amikor füvet rág)
Másrészt: ne általánosíts! Én vega vagyok, de eddig még soha nem használtam ezt a szót, szóval már a kérdés is helytelen (helyette: Mért nevezik egyes vegetáriánusok.... Vagy Mért nevezi néhány vegetáriánus...)
Harmadrészt: szerintem nem feltétlenül bántó a húsevő szó. Ezzel csak egy tényt állapítanak meg bár helytelen kifejezéssel. Az más kérdés hogy egyesek az ovis szintet talán megütve szitokszóként használják a húsevő vagy fordított esetben a növényevő szót. Ez csak az ő szellemi képességeikről mondd el dolgokat.
Szóval aki szitokszoként használja őket azt csak sajnálni tudom, a többiek viszont csak helytelen fogalomként használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!