A húsokba sok fehérje és aminosav van?
Testünk anyagát a fehérjék építik föl. Ebből áll minden szervünk, szövetünk. Testünk szárazanyag tartalmának több mint 50%-a fehérje. A hosszú fehérjeláncok rövidebb építőelemekből, úgynevezett aminosavakból épülnek fel. Az aminosavak többfélék lehetnek, de van köztük kilenc olyan, amely kiemelt figyelmet követel. Ezek az úgynevezett létfontosságú, vagyis esszenciális aminosavak, melyeket szervezetünk nem tud előállítani, és ezért különösen fontos, hogy táplálékunk – a megfelelő arányban – folyamatosan tartalmazza azt. Hiányukban a testünk képtelen újratermelni a sejteket, hiánybetegségek, zavarok keletkezhetnek a különböző szervek működésében, és gyorsulnak az öregedési folyamatok.
A búzafűlében minden esszenciális aminosav megtalálható, és ezen felül még jó néhány, de akkor még nem említettük meg a benne található enzimeket, nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat...stb. - Lehet összehasonlítani a tejjel, a hússal..stb. Meglepő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!