Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegák tényleg azért nem...

A vegák tényleg azért nem esznek húst mert az állatokat sajnáljátok?

Figyelt kérdés
2010. febr. 21. 10:54
1 2 3 4
 21/37 anonim válasza:
100%

"Azt sem értem, hogy hogy nem lehet szeretni a húst, mikor az ember alapvetően mindenevőnek van genetikailag összerakva. Amúgy is mindenfajta húsnak más íze és állaga van, tehát aki kijelenti hogy nem szereti a húst, az hülyeséget beszél. Esetleg valamiért undorodik tőle, vagy hasonló baja lehet. Amúgy a vegák szerintem szimplán nem normálisak."

Már bocsánat, de Te nem vagy normális. Attól még hogy te élsz-halsz a húsért, képzeld, igenis van olyan ember aki nem szeret semmiféle húst(mint pl én). Az igaz, hogy genetikailag mindenevőnek vagyunk összerakva, de hányan nem szeretik a gombát (abból is van sokfajta, épp úgy, mint a húsból), hogy csak egy példát említsek. Az, hogy minden evők vagyunk nem egyenlő azzal, hogy mindent szeretünk és megeszünk. "De a szervezetnek szüksége van húsra és nem egészséges ha megvonják tőle" blablabla, valószínűleg hasonló okoskodásokkal jönnél most, de kérdezhetek valamit? Egészséges génmanipulált gabonával és mindenféle szeméttel etetett, agyon szteroidozott beteg állatok húsát enni? Ha valakinek vannak otthon állatai és termőföldje, ahonnan a megfelelő élelmet biztosítja az állatainak, majd saját kezűleg vágja le és dolgozza fel a húst, na Ő az, aki egészségesen táplálkozik (persze zöldséget, gyümölcsöt s miegymást is visz be a szervezetébe)

Sajnos, ez van...

Egy vegetáriánus, aki köszöni szépen, tökéletesen egészséges.

2010. febr. 25. 19:12
 22/37 anonim válasza:
Arról nem is beszélve, hogy például Indiában az embereknek hozzávetőlegesen 70%-a vegetáriánus, és nem igazán lehet azt mondani, hogy szegényes, vagy tápanyagban hiányos lenne az indiai vegetáriánus konyha. Nagyszerűen el lehet lenni hús nélkül is, aki olyan alkat.
2010. febr. 25. 20:25
 23/37 anonim válasza:
Most nem azért de ha Isten nem akarja, hogy megegyük az állatokat akkor miért teremtette őket húsból?
2010. febr. 28. 08:08
 24/37 anonim válasza:
0%

Hát pont a vegák (vega, vegán, vegetáriánus stb) nem táplálkoznak egészségesen. Esszenciális (magyarul nélkülözhetetlen) zsírsavak csak a húsban vannak, semmilyen más termékben nem találhatóak meg. Erről írtam a szakdogám, rengeteg betegség alapja ha valaki kihagyja a zsírsavakat, és a d vitamint se tudja a szervezete megkötni. Nem véletlen hogy az összes vega fehér bőrű, és egy idő után fátyolos és "lyukacsos" lesz a bőrük. Menj el a krisnásoknoz ott a példa: egész nap a napon vannak mégis olyan a bőrük mint a papír. Fehér és vékony. Nem egészséges, uh aki erre azt mondja hogy az egészséges táplálkozás miatt nem eszik húst az a mónika showból értesül a hírekről. (az tény, hogy a húsnak kell pár nap mire a szervezeten átmegy, de nem hiszem hogy az ott elkezdene megromlani:D baja még senkinek nem volt aból hogy húst evett, abból viszont hogy nem, már lehet.)

Attól meg kifejezetten roszul vagyok ha valaki terhesen

vega. A magzatnak is szüksége van azokra a zsírsavakra és fehérjékre, és szegény hagy ő döntse majd el hogy akar e vega lenni vagy nem, ne a szülő miatt szívjon. Ha egyáltalán egészségesen születik így.

Ja, és a hal tényleg nem hús.

Ja, és egy jó kis magyaros disznótornál nincs jobb:D:D

2010. febr. 28. 09:49
 25/37 anonim válasza:
100%
Én még életemben nem ettem húst. Anyám így nevelt fel, nem tehetek róla. De sose volt attól semmi bajom, hogy vegetáriánus vagyok.
2010. febr. 28. 12:16
 26/37 anonim ***** válasza:

Mi rendszeresen vágtunk disznót minden télen. Egyszer az egyik nagyon büdös volt és annyira megundorodtam a hústól (minden félétől), hogy nem tudtam megenni. Kb 12 éves lehettem ekkor. Kb 4 évig semmilyen húsfélét nem ettem, aztán egyszer valaki egy nagyon jó illatú kolbász evett előttem, és kértem, hogy had kostóljam meg. És ismét ettem húst, de a disznót a mai napig nem eszem, sőtt, menekülök abból a lakásból, ahol megérzem a szagát, hogy azt sütnek, főznek. Tudom, a kolbász is disznó, de a rengeteg fűszertől nem is érezni, amúgy a kolbász évi fogyasztásom, kb 3 szelet.

Tehát én azért lettem vegetáriánus 4 éven keresztül, mert megundorotam a hústól.

2010. febr. 28. 13:00
 27/37 anonim válasza:
Tanulj már meg írni, utána kérdezz! Köszi!
2010. márc. 1. 01:27
 28/37 anonim válasza:

Én régebben tényleg azért nem ettem, mert sajnáltam az állatokat.És mert úgy gondoltam, hogy a meditációim alatt sokkal több dolgot fogok tapasztalni; mert úgy véltem, hogy tudatalattimban egyfajta bűntudat van amiért miatta ölik meg az állatokat. De azt nem tudtam megérteni, hogy volnak olyan ismerőseim akik azt mondták ők is azok; de pl halat meg májkrémet ettek.

Sajnos nem figyeltem eléggé oda magamra, és nagyon alacsony lett a vasszintem, pedig sok vastartalmú ételt ettem; és vastablettát is szedtem.

A suliban nem tudtam jól koncentrálni, és nagyon-nagyon fáradékony lettem.

Most úgy gondolom, hogy én vagyok saját magamnak a legfontosabb; és majd utánam következnem az élőlények.

- Mostmár másként látom a helyzetet, és tudom hogy azért voltam vegetáriánus, mert sokkal különlegesebb akartam lenni a többi embernél. Így az emberre sokkal jobban odafigyelnek; éreztem hogy fontos vagyok. Ugyanakkor most már tudom, hogy ezt az érzést saját magamnak kell megadnom, hogy igenis nagyon különleges vagy; éppen annyira mint a többi ember.

:)

2010. márc. 5. 09:07
 29/37 anonim válasza:
igen
2010. márc. 13. 22:25
 30/37 anonim válasza:

:D "de a hal tényleg nem hús! Alapvetően más a felépítése, más kémiai anyagok építik fel mint az EMLÕS ÁLLATOK húsát!

Ezért nem lehet rá mondani hogy hús"

:D Nos nezd, valoban a halat nem tartjak husnak; de ha ez azert van mert nem olyan mint az EMLOS ALLATOK, akkor..szoval ebbol az jon le h a vegak verebet is esznek, struccot, tyukot is, galambot elvegre ezek sem emlosok; esetleg bekat.... :p ... szoval egy kicsit santit a magfogalmazas, de minden esetre trefanak nagyon jol jott ki

2010. márc. 16. 16:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!