Milyen húsevő állatokat szokás megenni? Bármely kultúrában, de elsősorban Európában
kutya, macska, medve, cápa
attól függ milyen területen élnek az emberek
Halak, köztük a ragadozók (=harcsa)
Fókák (eszkimók)
Hát, néhol esznek kutyát, macskát (pl. meglepő módon éppen Svájcban akadnak egy páran, akik kutyát esznek), bizonyos halakat (cápa, balin, csuka, harcsa, angolna), a "népszerű kajaállatok" közül eszik valamennyi húst - legalábbis természetes körülmények között - a disznó ill. a kacsa, meg a házityúk is... A nyúlfélék szintén hajlamosak ínséges időkben földön fészkelő madarak tojásait, fiókáit elfogyasztani.
A vadnyugaton külön ínyencség volt a medve húsa, de állítólag honfoglaló őseink a farkasét sem vetették meg, és Európában bizonyos népcsoportok az ürgétől kezdve a varjún keresztül éppen a kisragadozókig mindent előszeretettel fogyasztanak. Amerikában egyébként (Florida közelében leginkább) teknősbékákat tenyésztenek a húsukért, miután a vadonból befogást már szabályozzák.
De ez még mind csak a kezdet. Mert ha igazán érdekes kajákat szeretnénk látni, akkor Kínába kell utaznunk, vagy legalábbis Vietnámba. Kínában köztudottan esznek kutyát és cápát, de emellett szinte bármit meg lehet találni a menün. (Persze, más a menü a szegényebb rétegnek, és más a gazdagabb rétegnek. A gazdagok ugyanis akár emberi embriót is fogyaszthatnak, vagy még dobogó szívű állatokat.) Egy barátommal pl. megetettek egy kígyót. (Mint tudjuk, a kígyók mind ragadozók.) Kína külön érdekessége, hogy itt háziasították a házityúkot, és NEM ÉTKEZÉSI CÉLRA, hanem a kakas szép farktolláért... Meglepő... =P Ami Vietnámot illeti, hát egy ínyencséget még külön megemlítenék. Ez a kacsaembrió. Látszik, hogy fertőzésektől nem nagyon tartanak; de hát ezért is a világnak arról a feléről indulnak a veszélyes járványok, pl. madárinfluenza, és társaik. A kacsaembriót úgy eszik, hogy egy ideig hagyják fejlődni a tojásban, aztán hirtelen alkalmatlanná teszik a környezetet az embrió további fejlődésére, és miután "rohadt" egy kicsit a már elpusztult kiskacsa, egyszerűen megeszik, vagy ilyen sült tésztakészítményre, valami kenyérfélére kenik.
Egyébként, Mongóliában a vadabb helyeken még ma is esznek farkast, rókát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!