Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem vagyok vegetáriánus, ha...

Nem vagyok vegetáriánus, ha megeszem a tojást?

Figyelt kérdés

Védem az állatok életét! De a tojásból nem lesz mindig kiscsibe!

A húshoz leöltek egy állatot!

Ez így már nem vegetarianizmus?

2015. febr. 20. 11:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A vegán miért nem eszik mézet? Mert mézekkel termeltetik? Abból a krumpliból sem eszik, aminek a földjét lovakkal szántották?
2015. márc. 7. 23:00
 12/16 lencsefőzelék ***** válasza:

11-es:

Gondolom, méhekkel-t akartál írni. Azért, mert a méz tulajdonképpen a méhek hányása. A krumpli viszont nem a lovak hányása.

2015. márc. 8. 02:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Vannak vegánok, akik abból a krumpliból sem ennének, mert az állatok használatát is elítélik. 100%-ban nem lehet elkerülni, hogy valaminek ne okozzuk a halálát, de legalább törekedni kell rá, hogy minél kevesebbnek. Ez még mindig jobb, mint ha válogatás nélkül zabálunk fel mindent, nem törődve senkivel és semmivel.

Ha tojást eszel, akkor vegetáriánus vagy, a vegetáriánus életmód a hús (beleértve természetesen a hal és minden vízi állat) megevését is tiltja, de a tej és tojás fogyasztást nem.

Viszont jó ha tudod, hogy a tojás és tej megszerzése miatt az állattartó telepeken bezárva élnek az állatok, és nem élnek sokáig. A tyúkokat 1-1,5 év után, a teheneket kb. 4 év után vágóhídra küldik, ami nem teljesen fájdalommentes, mint állítják.

2015. márc. 9. 10:10
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
És arra melyik vegetáriánus gondol, hogy az iparosított növénytermesztéssel hány vadon élő állat élőhelyét pusztítják el? Szerintem Abból a kukoricából se kellene enni, amit olyan szántóföldön termeltek, ahonnan kivágták azt a fát, ami 2 mókuscsaládnak az otthonául szolgált! A növénytermesztés semmibe veszi az állatok érdekeit! Tiltakozásul nem fogok növényeket enni!
2015. márc. 9. 10:19
 15/16 anonim válasza:
0%
ez az egesz vega dolog butasag! Isten azert teremtette az allatot hogy legyen mit egyen az embernek!! En nem ertem ezeket az embereket, pedig en is nagyon szeretem az allatokat!De akkor is hust kell enni! :)
2015. márc. 15. 09:06
 16/16 anonim ***** válasza:

"...És arra melyik vegetáriánus gondol, hogy az iparosított növénytermesztéssel hány vadon élő állat élőhelyét pusztítják el?..."

Az állattartás (a takarmánynövények termesztése) sokkal nagyobb terület igényel, mint az emberi fogyasztásra szánt növénytermesztésé. Úgyhogy az, aki minden állati eredetű táplálékot eszik, az sokkal több állat haláláért felelős, mint egy vegetáriánus vagy vegán.

2015. márc. 15. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!