Megtudsz győzni egy vegetáriánust, hogy egyen húst? Hogyan?
Miért kellene meggyőzni?
Téged meg lehet győzni, hogy ne egyél? Hogyan?
Második vagyok. Tessék egy érv:
Nem azért küzdöttük föl magunkat a tápláléklánc csúcsára hogy aztán visszazülljünk növényevővé.
Továbbra sem hiszem hogy bárkit meg lehetne ezzel győzni aki nem AKAR húst enni, vagy mint az utánam válaszoló, egyszerűen nem szereti. De legalább jól hangzik.
Kedves kérdező neked meg amúgy szövegértésből egyes, te azért nem eszed meg "a sarat, a vizeletet, az ürüléket, vagy az orrváladékot" mert sajnálod?
"A gyomorból azt jelenti hogy magának a húsnak az izét nem szereted, vagy azt hogy sajnálod a megkínzott bébibocit?"
A gyomorból azt jelenti, hogy a hús színe, formája, szaga, tapintása, íze undort vált ki belőlem. Csakúgy, mint bármi, ami egy ember számára általában visszataszító. Ezen kívül sajnálom is az állatokat, és valószínűnek tartom (csupán feltételezem, mert tudat alatt alakult ki bennem), hogy a hús ösztönös elutasítása is részben innen fakad nálam.
Én megmondtam volna a vetélkedőn, hogy aki ilyet megpróbál buta ember és javaslom neki a toleranciát ne a saját akaratát és érveit erőltesse másokra. Lett volna szájtátás... :DD
Én szívem szerint vega lennék és nem ennék csak zöldségeket. Tojást és hasonlókat is kínlódva eszem meg. Ellenben sajnos többször próbáltam és ha nem eszek tojást, húst, halat az nekem nem tesz jót. :(
Így ha nem akarok nagyon beteg lenni muszáj ennem időnként. (Az orvos mondta)
Kínlódva, de megeszem. Ma volt húsnapom amúgy... Ettem utána egy pudingot, hogy elvegye az ízét és ne hányjam ki az egészet.
Undorítónak találom a húst. Vannak benne ilyen inak vagy mik azok, attól kikészülök. Meg mócsingok... Na és a galandférgek vagy mi az a féreg ami a marhák húsában is lehet... kikészülök tőle. Egyes halakban is lehetnek ilyenek. (Tudományos tény, utána is néztem.)
A tojás meg számomra undorító amikor a számba veszem.
Szóval engem szerintem nem igazán lehetne meggyőzni. Apám is állandóan ordít velem, hogy én bolond vagyok meg vegetáriánus (ami nem is igaz...). Mégis így megy évek óta, én egyszerűen nem akarok húst enni.
Természetesen az állatokat is sajnálom, az is zavar. Bár az annyira nem háborít fel bevallom őszintén. Úgy értem én élem az életemet, lemegyek a boltba, bemegyek a postára stb nemigen jut eszembe, hogy most éppen hány állatot ölnek le aznap. Ha ott lennék nyilván nem hagynám, de így nem olyan kézzelfogható az egész inkább egy távoli dolognak tűnik. Persze amikor nekünk voltak pl. nyuszik sosem hagytam őket megenni, állandóan vettük nekik a sok kaját már egy vagyont rájuk költöttünk és tele volt velük a kert :DDD El se tudom képzelni, hogy mások azért tartják, hogy utána megegyék.
Nem semmi ember lehet az, aki azok után, hogy minden nap eteti, esetleg simogatja is néha, és látja, takarítja stb később érzések nélkül le tudja ölni. Aztán még nyugodt szívvel meg is eszi, szemrebbenés nélkül.
Meg amikor viszed levágni és érzed, hogy dobog a szíve... hát én az ilyen teremtményeket nem tartom embernek.
Bocs, hogy eltértem a tárgytól... de engem ezek miatt nem fog tudni soha senki meggyőzni.
Ráadásul a húsfélékben rengeteg egészségtelen dolog van, a növények közül pedig sok még a rák és hasonló betegségek ellen is felveszi a harcot. A zöldségeknek számtalan előnye van. Több vegetáriánust ismerek, akik már sok éve vegák )van olyan aki 50 éve!) és semmi baja, egészséges, kivizsgáltatta magát. Nem hiszem, hogy a vega étrend ártana. Ahogyan az emberek nagyrésze étkezik, annál a vega étrend milliószor egészségesebb.
Persze én is azt tartom, hogy mindenből kellene enni, változatosan táplálkozni, az lenne a teljes étrend. De ugyanakkor ott a másik oldal, hogy talán nem azzal kéne magunkat isteníteni, hogy leülünk minden állatot és megesszük mert hú de kemények vagyunk... Állhat az ember a tápláléklánc csúcsán, de az agya akkor is szánalmasan el van maradva... egyeseknek. Na jó, nem írok többet.
"vega étrend milliószor egészségesebb"
Ebben csak én nm értek egyet vagy más se?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!