Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Anyám nem engedi, hogy vegetár...

Anyám nem engedi, hogy vegetáriánus legyek, mit csináljak?

Figyelt kérdés
16 vagyok. Nem eszem meg mostanában, amit csinál, mert mindenbe vagy húst tesz, vagy zsírral süti meg a nem húsos ételeket. Nem érti meg, hogy én nem akarok semmilyen állatot megenni! Mégcsak nem is vegán vagyok, szóval igazán megérhetnéAzt gondolja, hogy valaki rávett valami hülyeségre, hogy ne egyek rendesen. Fogyókúrázni is akartam párszor, lehet ezért hiszi ezt. De mondtam neki, hogy megeszek én mindent, csak mellőzze belőle az állati származékot. Már erőszakosan meg akar etetni. Mit csináljak? Hogyan értessem meg vele, hogy vegetáriánus vagyok/szeretnék lenni?

2014. dec. 30. 21:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%

Hat eloszor is, ne edd meg, amit ad. Ha erolteti, egyszeruen menj el. Csinalj magadnak valami mas kajat es edd azt.

A masik, hogy valahogy probald meg neki elmagyarazni, hogy miert dontottel igy.

Meg kell ertenie, hiszen semmilyen szin alatt nem kenyszeritheti rad, hogy olyat egyel, amit nem akarsz.

21/F

2014. dec. 31. 00:36
 2/16 anonim ***** válasza:
36%

Az első jó ötleteket adott.

Persze csak ha van saját kereseted, és tudsz magadnak miből más kaját készíteni. Nem egy elhanyagolható szempont.

Pláne egy nagy családnál, ahol amúgy is nagyban megy a főzés, és nincs rá kapacitás, hogy 1 valakinek külön konyhát vezessenek.

"Azt gondolja, hogy valaki rávett valami hülyeségre, hogy ne egyek rendesen."

Igen...? És mégis mi történt, ha nem ez? :)

Majd 25 fölött , ha már kifejlődtél rendesen, meg anyagilag is, meg más tekintetben is függetlenebbé válsz, majd akkor élj ilyen elvek szerint.

Addig meg mit csinálj?

Köszönd meg neki, hogy gondolkodik helyetted, meg gondoskodik rólad.

2014. dec. 31. 06:14
 3/16 zolidobos ***** válasza:
21%

Vagy lázadj más módon. Fesd a hajad narancssárgára, tegyél percinget az orrodba, stb. Így csak szimplán h.lyének néznek, nem teszed magad tönkre..

Majd kinövöd, ha jönnek az életben a TÉNYLEGES

2014. dec. 31. 06:20
 4/16 zolidobos ***** válasza:
23%

folyt. gondok, problémák. Mert jönni fognak!

Addig élvezd a fiatalságod, a szabadságot, a gondtalanságot, ne küzdj ilyen ostobaságokkal.

2014. dec. 31. 06:22
 5/16 anonim ***** válasza:
41%
Különösen a 25, 28, 30, 33 sz hsz-ek
2014. dec. 31. 08:06
 6/16 anonim ***** válasza:
23%

Nekem hiába okoskodsz, meg linkelgetsz, nekem ez a szakmám.

Én is le tudom, írni, hogy miben mi van.

Csak én azt is le tudom írni, hogy miben mennyi van.

Meg azt is, hogy minek a felszívódásához és a beépüléséhez milyen anyagok kellenek.

Emiatt vagyok tisztában vele, hogy a vegetáriánus életmód roppant kártékony egy fejlődésben lévő szervezetre nézve.

2014. dec. 31. 08:24
 7/16 anonim ***** válasza:
77%

Kedves Mama!

A lánya úgy döntött, hogy törődni szeretne az egészségével és egy hosszabb, egészségesebb életet szeretne magának, mint ami főtt csülök evéssel elérhető. Valamilyen oknál fogva úgy véli, hogy szervezetének nem tesz jót az, ha hormonokkal, antibiotikumokkal és mesterséges injekciókkal kezelt, mocsokban fetrengő, összezsúfolt, kínzott, majd brutális módon kivégzett, leölt, fellógatott, kivéreztetett állatok tetemeit eszi. Még akkor sem, ha ezeket utána színezékekkel, ízfokozókkal és tartósítószerekkel látták el, és virágos mezőn mosolygó tehenes matricákkal ragasztották körbe.

Kérem, vegye figyelembe a tényt, miszerint a történelem legnagyobb alakjai Platóntól, Newton, Leonardo da Vinci, Darwin, Gandhi, Einsteinig mind ezt az életmódot támogatták. Én magam 15 éve vagyok vegetariánus. 3 éve felvételiztem az orvosi egyetemre. 480/500 pontom lett, felvettek és azóta is az évfolyam egyik legjobbjának számítok. Beteg nem vagyok. Vitaminhiányom nincs.

Nem mondom, hogy ne aggódjon a lánya miatt, mert ugyanúgy ahogy bármit, a vegetariánusságot is lehet rosszul csinálni. Én mégis azt tanácsolom, hogy legalább egy esélyt adjanak a dolognak.

Tisztelettel.

2014. dec. 31. 09:27
 8/16 anonim ***** válasza:
30%
ennyire hogy lehetnek hülyék az emberek? azért nem eszik húst hogy megvédje az állatot :D ahogy az állatokat kilövik ha túlszaporodás van úgy kéne az embereket is kilőni és nem lenne ennyi hülye a földön!
2015. jan. 4. 10:38
 9/16 anonim válasza:
5%
16 éves vagy, fejlődsz még, de nyugodtan, éldd betegen az életed.
2015. jan. 4. 20:42
 10/16 anonim ***** válasza:
91%
Komolyan minek pofatlankodsz ide? Ez a kategória vegetáriánusoknak van te agyatlan, nem az ilyen levegobe pofazo s*ggeknek. Egy hiteles forrást nem tudsz feltuntetni arról,hogy káros a vega étrend akkor fogd be és húzz el
2015. jan. 4. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!