Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki tepertőt, libazsírt...

Aki tepertőt, libazsírt eszik, de húst nem az is vegának számít?

Figyelt kérdés

2014. nov. 9. 08:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%

"A vegetarianizmus a nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti."

Na most, amíg a libazsír nem a csapból jön, a tepertő pedig nem műanyagból készül... te is rájöttél már a válaszra.

2014. nov. 9. 10:31
 12/33 anonim ***** válasza:
11%
6-osnak van igaza. De szerintem nem kell leragadni a definíciós problémáknál. Ismerek olyan vegetáriánust, aki 20 éve az, de halat szokott enni. Akkor sincs semmi, mindenki döntse el maga, hogy mi fér bele. Alapvetően a vegetáriánus nem fogyaszt semmilyen húst, a vegán pedig semmilyen húst és állati eredetű terméket (tehát nem eszik, tojást, tejterméket, mézet sem). Én pl vegán vagyok, de mézet, halat, tenger gyümölcseit szoktam fogyasztani.
2014. nov. 9. 11:03
 13/33 anonim ***** válasza:
94%

Akkor ne használd magadra se a vegetáriánus, se a vegán elnevezést. Mivel nem vagy az. Ez nem olyan, hogy bármi belefér. Ez nem diéta, hanem leginkább etikai indíttatása van, tehát hogy nem ölünk más állatokat a táplálkozásunkért.

Ha te vegánnak nevezed magad, miközben bármilyen állati terméket eszel, az sértő a konzekvens vegánok számára. Ráadásul az ilyen emberek miatt van a félreértés is, hogy az éttermekben is azt hiszik, halat vagy pacalt azért még kínálhatnak.

2014. nov. 9. 13:03
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

12-es! Olvasd már vissza miket írtál!

Ha ezt tényleg így is gondolod, akkor inkább vagy szellemi fogyatékos, mint vegán.

2014. nov. 9. 15:15
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

' Én pl vegán vagyok, de mézet, halat, tenger gyümölcseit szoktam fogyasztani.'

Jesszum pepi! Önmagaddal keveredsz ellentétbe :D

Te nem hogy vegán, de még vegetáriánus sem vagy, csak kicsit eltérően táplálkozol az átlag lakossághoz képest.

Ennyi erővel én is vega vagyok :) Magamnak csak csirkét és halat eszem, de vendégségben, étteremben becsúszik néha egy kis marha, disznó is. A szalonnát persze nem számítom :)

2014. nov. 9. 16:45
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

6-os! Én meg emberbarát békeaktivista jógamester vagyok. Kizárólag pénteken este szoktam rablógyilkosságokban részt venni, és akkor is kizárólag 168cm-nél alacsonyabb, kissé göndör, szakállas, 43 és fél évesnél idősebb, maximum szakmunkás végzettségű embereket rablógyilkolok, az pedig az én szektámban nem számít, mert szombaton reggelenként meggyónom az egészet, szent üstölőkkel újraszentelődök.

7-es pedig nagyobb troll, mint a kérdező, szerintem egyik se gondolja komolyan, csak megpróbálja felbsztatni az agyvizünket :D :D :D

2014. nov. 9. 16:55
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom, te hülye vagy. Aki vegán, az nem eszik se mézet, halat, rákot, stb pláne nem. Még a vegetáriánus sem
2014. nov. 9. 19:28
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
"Halevő vegán". Na ilyennel még én sem találkoztam, pedig láttam már egyet s mást... Ez durva volt így este.
2014. nov. 9. 19:51
 19/33 anonim ***** válasza:
78%
7es, én egész életemben utáltam a húst, kicsiz ettem 15 éves koromig, mert kényszerítettek,(szalámi, sonka, hal, némi rántott hús, de ha egy szeletet meg bírtam enni, az nagy szó volt), 15 éves korom óta semmit. 39 vagyok, most jöttem 80 km dombos bicajozásból, gyakran csinálom, Balatont átúszom, súlyzózok. De jó tudni, hogy tök gyenge vagyok.
2014. nov. 9. 22:05
 20/33 anonim ***** válasza:
34%

Én is vega vagyok, és csak saját nevelésű állatot eszek, emberhúst pedig soha nem ettem.

Ja és 23 és 07 óra között növényt sem szoktam enni, mert sajnálom őket megölni.

2014. nov. 9. 23:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!