Aki tepertőt, libazsírt eszik, de húst nem az is vegának számít?
"A vegetarianizmus a nevéből eredően az a táplálkozási gyakorlat, melynek követője bármilyen állat megölésével elkészített táplálék elfogyasztását elveti."
Na most, amíg a libazsír nem a csapból jön, a tepertő pedig nem műanyagból készül... te is rájöttél már a válaszra.
Akkor ne használd magadra se a vegetáriánus, se a vegán elnevezést. Mivel nem vagy az. Ez nem olyan, hogy bármi belefér. Ez nem diéta, hanem leginkább etikai indíttatása van, tehát hogy nem ölünk más állatokat a táplálkozásunkért.
Ha te vegánnak nevezed magad, miközben bármilyen állati terméket eszel, az sértő a konzekvens vegánok számára. Ráadásul az ilyen emberek miatt van a félreértés is, hogy az éttermekben is azt hiszik, halat vagy pacalt azért még kínálhatnak.
12-es! Olvasd már vissza miket írtál!
Ha ezt tényleg így is gondolod, akkor inkább vagy szellemi fogyatékos, mint vegán.
' Én pl vegán vagyok, de mézet, halat, tenger gyümölcseit szoktam fogyasztani.'
Jesszum pepi! Önmagaddal keveredsz ellentétbe :D
Te nem hogy vegán, de még vegetáriánus sem vagy, csak kicsit eltérően táplálkozol az átlag lakossághoz képest.
Ennyi erővel én is vega vagyok :) Magamnak csak csirkét és halat eszem, de vendégségben, étteremben becsúszik néha egy kis marha, disznó is. A szalonnát persze nem számítom :)
6-os! Én meg emberbarát békeaktivista jógamester vagyok. Kizárólag pénteken este szoktam rablógyilkosságokban részt venni, és akkor is kizárólag 168cm-nél alacsonyabb, kissé göndör, szakállas, 43 és fél évesnél idősebb, maximum szakmunkás végzettségű embereket rablógyilkolok, az pedig az én szektámban nem számít, mert szombaton reggelenként meggyónom az egészet, szent üstölőkkel újraszentelődök.
7-es pedig nagyobb troll, mint a kérdező, szerintem egyik se gondolja komolyan, csak megpróbálja felbsztatni az agyvizünket :D :D :D
Én is vega vagyok, és csak saját nevelésű állatot eszek, emberhúst pedig soha nem ettem.
Ja és 23 és 07 óra között növényt sem szoktam enni, mert sajnálom őket megölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!