Vegetáriánusok esznek kaviárt?
2.: igen, de a peszketáriánus nem tartozik ezek közé, mivel fogyaszt HÚST, vagyis halat.
Nem, természetesen nem esznek ilyesmit.
nem is értem, honnan ez a téveszme?
egyszer egy ismerősöm azt mondta, a hal nem hús - hát minek neveznéd? - kérdeztem tőle, és nem tudott rá felelni, "csak azt tudom, hogy nem hús, de hogy mi? fogalmam nincs" - ezt ti értitek, "a hal nem hús"? hát egy állatról beszélünk, aminek élelmiszer-technológiai módszerekkel fogyaszthatóvá alakítjuk a "szövetállományát" - ami konkrétan a HÚSA... de most nem?
ami a halikrát illeti, az ugyanolyan besorolás alá esik sztem, mint a tojás - nem hús ugyan, , de mégiscsak állati eredetű, vannak, akik fogyasztják, és vannak, akik nem; szerintem ez elvi kérdés, illetve ízlésbeli...
én nem eszem kaviárt, és tojást sem, de pl. tejtermékeket igen, mert egyrészt attól nem viszolygok, másrészt, szigorú értelemben véve ahhoz nem kell leölni az állatot - bár tudom, a vegánok azt is kizsákmányolásnak tartják, ha az állatot a tejéért tartják, de én még nem vagyok azon a szinten, szeretem a tejtermékeket, és egyelőre nem tudok lemondani róluk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!