VEgetáriánusként meghívtak minket egy iskolai szülőismerkedős szalonnasütésre. Elmennétek?
Teljesen beteg ez a hozzáállás
"Nem muszáj mindig zabálni!"
Elmész és nem esztek. Kész.
Nem fogja senki figyelni, hogy ettetek már.
Meg amúgy sem az a lényeg.
Ha meg kérdezik, akkor azt mondod, hogy már ettetek, vagy már otthon kajáztatok.
Vagy ha akarod, akkor ingerelheted a többieket, hogy nem adsz a gyereknek húst.
Elmennék ha kedvem lenne, nem magyarázkodnék.
Magam is vegetáriánus vagyok, ha valaki normálisan érdeklődik, esetleg kifejtem, hogy miért, ha nem, akkor lezárom egy "csak azért, mert"-tel.
Ha viszont nincs kedved, akkor ne menj.
Az étel sosem szokott szerepet játszani abban, hogy elmegyek-e valahova. Jelenleg majdnem teljesen vega paleo keto étrenden vagyok, nincs ezzel semmi baj, mindenhova viszek saját ételt. A keto előnye, hogy ha sok órán át nem eszem, akkor se történik semmi, van elég zsírom, amit használhat a testem.
Az érdeklődésre a "nem szoktam húst enni" válasz szerintem teljesen jó, még 100%-os vega koromban (ami sokkal egyszerűbb, nem eszel húst soha és kész) sem okozott gondot, persze egyesek bepróbálkoztak különféle állatok sorolásával, hogy azt eszem-e, de az nem az én bajom. Ha nem akarsz magyarázkodni, ne tedd, azt igen egyszerű felfogni, hogy nem esztek húst, s ha valakinek nem megy, az nem a Te hibád. Nem agyalnék ennyit.
Szerintem neked egyáltalán nem az a problémád, hogy magyarázkodni kéne a vegetáriánus életmódotok miatt...
"Igazából nem igazán akarok menni kötelet húzni stb semmi kedvem bájcsevegni smúzolni, ez nem én vagyok, de most már a gyerek is számít."
Szerintem neked felesleges volt gyereket vállalni, ha azt is nyűgnek érzed, hogy egyszer elmenj megismerkedni azokkal a szülőkkel, akikkel évekig közösek lesznek a problémáitok, programjaitok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!