Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tudnátok segíteni?

Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm és nagyon vegetáriánus. Hogyan lehetne leszoktatni erről vagy enyhíteni ezt a problémát? (Csak értelmes válaszokat kérek)!

2014. aug. 22. 13:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Miért kéne leszoktatni? Ez nem probléma, ez életmód! Mit értesz az enyhítésen? Valaki vagy vegetáriánus, vagy nem. legfeljebb azon belül változhat, hogy mit nem eszik. Ne akard ebben befolyásolni, fogadd el ilyennek. Amúgy ismered igazából a vega lényegét?
2014. aug. 22. 13:58
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Te hogy erezned magad, ha a "baratnod" akarna leszoktatni a te dietadrol, taplalkozasi meggyozodesedrol, pl. jelen esetben a husevesrol? Ugye, hogy szarul?

Na, akkor tessek szepen tudomasul venni, hogy az o dontese.

2014. aug. 22. 14:12
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy nem lehet, ez az ő döntése és ebbe nem szabad beleszólni, ha szereted, akkor elfogadod olyannak, amilyen, gondolom ő sem akar téged leszoktatni a húsevésről. Amúgy van aki undorodik a hústól, vagy csak sajnálja az állatokat, nem kell erőltetni. Egy ideig én is voltam vega, majd egy idő után úgy megkívántam a húst, hogy nekiálltam elkészíteni és jóízűen megettem, azóta újra eszem húsféleségeket, mindaddig, míg a szervezetem jelzi, hogy szükségem van rá és kívánom.
2014. aug. 22. 14:18
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Kíméljen meg az élet mindenkit az olyan "baráttól", amilyen te vagy. Értelmes választ egy ilyen kérdésre nem lehet adni. A vegetarianizmus nem probléma, nem betegség, nem kell róla leszoktatni senkit. A beszűkült gondolkodásmód annál inkább káros.
2014. aug. 22. 14:51
 5/15 A kérdező kommentje:
Igazatok van hulye kérdés volt már az elképzelés is az volt. Csak aggódom miatta h nem visz be elég vitamint amire csak a hús képes. És persze erősíti a csontokat.
2014. aug. 22. 16:22
 6/15 anonim ***** válasza:
94%

A húsban nincs is szinte vitamin te szerencsétlen :D:D:D:

Ugye szóltak már neked is biológia órán arról, hogy ilyesmi a zöldségekben, gyümölcsökben van elsősorban?

2014. aug. 22. 18:17
 7/15 A kérdező kommentje:
A csontot erősíti a hús
2014. aug. 22. 20:35
 8/15 anonim ***** válasza:
95%
A hús nem erősíti a csontokat, és vitamin sincs benne, legfeljebb a belsőségekben. Fehérje van benne, ami az izmok fejlődéséhez szükséges, viszont remekül bevihető növényi forrásokból is. Pont a zöldségkerülő, rögzött húsmániások vitaminhiányosak, ők szedik marokszám a méregdrága multivitamint. Az egészség kulcsa a kiegyenlített, változatos étrend, nem a hús.
2014. aug. 22. 22:56
 9/15 anonim ***** válasza:
93%

Mi az, hogy nagyon vega? Makacsul? Az még nem gond. Ha vegán s odafigyel, az se. A hús elhagyása semmilyen gonddal nem jár, csak persze ne lisztes édességeket vagy szóját egyen fehérje helyett az ember. Semmi az égvilágon nem található meg a húsban, amit ne lehetne könnyen bevinni másból.

Ahogy a húsfogyasztás még nem jelent helyes táplálkozást, a húsmentesség sem jelent helytelent. Mindkettőt lehet nagyon rosszul és jól is csinálni.

Mit szólnál, ha vegán ketogénező lenne a barátnőd? :D Ez nekem is elég új, de vannak ilyenek. Lehet, hogy meg lehet csinálni egészségesen, de itt azért már rezeg a léc... S még egyesek az én (majdnem) vega paleómra mondják, hogy nehéz :D Egészségi problémák nem hiszem, hogy vannak vele, utánanéztem, miben mi van és a testnek mi kell, persze nem mindenről van hiteles infó.

A sima vegáknál veszélyes, hogy elkezdenek tésztákra és sütikre alapozni, már akik nem eléggé figyelnek oda, csak valamiért nem szeretik a húst... Esetleg a zöldségeket is... Na, az veszélyes, de erről nem a húsmentesség tehet.

2014. aug. 23. 00:30
 10/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válasz, és igaz át kellett volna gondolnom a kérdést. Csak féltem h valami baja lesz ettől.
2014. aug. 23. 10:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!