Milyen a szójasajt? Ti vegák hogy szoktátok meg az ízeket?
Szerintem csak a sajt hasonlít a sajtra. A tofu elég jellegtelen, inkább csak az állaga poénos, bár az is változó. A füstöltnek legalább van füstölt íze, a natúr ízetlen, a többit nem ismerem.
Részemről nem eszem szójatermékeket (némi kóstolón túl sosem ettem, a vega korszakomban sem - merthogy nem vagyok vega, úgy havi egyszer eszem némi nem bolti húst, ami a táplálkozásomban nem jelentős, csak alkalmi színesítés, így relevánsnak érzem a vega topikokba írogatást), maximum ázsiai erjesztetteket minimális mennyiségben (szójaszószt és miszót), s az ételeket annak fogadom el, amik. Mandulából készítettem már vegán álsajtot, de sajtra nyilván nem hasonlított :) Attól még lehet kellemes.
A tofu nagyon-nagyon finom, főleg ha kipróbálod a soft tofut (ázsiai és bio boltokban keresd), ez puha és omlós, isteni. Salátákba, levesekbe nincs nála jobb. Igaz én nagyon szeretem a hagyományos kínai, japán, koreai, vietnami, thai, stb. ételeket, így azokhoz alapszükséglet is.
Ha a növényi sajtokra gondolsz, olyat nem eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!