Miket szoktatok ebédre főzni/enni?
Akkor leírom, ami nálunk mostanában volt, elmúlt 2-3 hétben, meg ami a héten lesz:
- pizza gombás-sajtos-paradicsomkarikákkal, bazsalikommal
- sváb krumplitota
- csípős sütőtökkrémleves rukkolával
- krumplifőzelék
- fokhagymakrémleves füstölt sajttal
- sajtos tészta vajban pirított hagymával
- sült paradicsomkémleves
- rakott zöldséges tészta
- a húsos palacsinta mintájáa gombás palacsinta (gombapörköltből amit felaprítok - szárazabb, keményebb gombafajtából érdemes, pl. rókagomba, úgy nem fog túl vizes lenni)
- fehérboros gombás rizottó
- bruschetta
- tejszínes pepperónis palacsinta
- párolt sütőtök spenóttal, kéksajtmártással
- rántott mozzarellarudak paradicsomszósszal
- gombapaprikás
Ezer más dolgot szoktam még főzni de mostanában ez volt és lesz, csak úgy példának remélem elég :)
Na, a 4. válaszoló az egészséges étkezés mintaképe. Csupa fehér lisztes, cukros kaja. Ezért van a vegák között is annyi elhízott és egészségtelen, mert ilyeneket zabálnak hús helyett...
Amúgy kérdezőnek: keress rá you tube-on a Gréta konyhája videókra. Nagyon sok finom, egészséges recept van fent.
Nem vagyok vega, de esetenként rámjön, hogy nem kell a hús. Most is ilyenfajta napjaim vannak:
Az elmúlt napokban volt paradicsomos káposzta, vasárnap köles-fasírt petrezselymes krumplival.
Szoktam készíteni:
hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot felszelek, uborkagyalun nyers krumplit és cukkinit vékonyra szelsz.
A tepsit/jénait kizsírozom, tejfölözöm, az összekavart felszelt dolgokat sózom, borsozom, majd a tetejére ismét tejföl, és egy korty víz, hogy a fólia alatt átpuhuljon. Majd a fólia le, és reszelt sajttal a tetejét megszórva, azt még a sütőben/mikróban rápirítom. Ha megeszed és dúsabbra akarok, lehet közé karikára szelt főtt tojást is rakni.
No persze kérdés az is, hogy a tejföllel hogyan állsz?
én sem vagyok vega, de párommal sokszor eszünk olyat, ami önmagában is jó és csak hozzáesszük a húst
pizza- paradicsomszósz+ paprika+ paradicsom+ rukkola+ jégsaláta+ kukorica+ fűszernövények ..., lahooh, falafel,patisszon -sütve v kirántva, főtt karfiol (vmiért csak így egyszerűen imádjuk), szójás ételek.....
... no igen: szója-kockából a brassóit szoktam esetenként, jó sok vöröshagymával-fokhagymával.
Ma egyébként a "gyors fánk"-ot készítettem. Keress rá net-en, 15 perc alatt kikavartad, másik annyi alatt kisütötted, a recept szerinti mennyiségből lett 15 db. Még holnapra is maradt bőven! Előtte egy adag savanyú-krumpli leves tejföllel, ecettel. És kész egy-két ebéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!