Miket szoktatok ebédre főzni/enni?
Én a brassóit inkább kis fej gombákból javaslom, jobb mint a szója :)
"Csupa fehér lisztes, cukros kaja. Ezért van a vegák között is annyi elhízott és egészségtelen, mert ilyeneket zabálnak hús helyett... "
A fehér liszt és a cukor sem egészségtelen, csupán ha mértéktelenül fogyasztja az ember, és változatosság nélkül. A fent említett válaszadó felsorolt 4-5 ilyen ételt, gondolom nem ezek teszik ki az éves étkezését - és te levonod belőle, hogy a vegetáriénusok dagadtak, holott az étrendjük jóval zsírszegényebb, mint a mindenevőké, de se gond. Én egy elhízott vegetáriánust sem ismerek példának kedvéért.
Egyébként nagyon szeretem a rántott zöldségféléket, mint a karfiolt, kelkáposztát, csillagtököt és társait.
Vagy pl. a tojás-ételeket akár pörköltnek, akár tartáros-majonézes salátának.
amik mostanában voltak (természtesen vegán módon elkészítve, állati eredetű termékek, finomitott cukrok, fehérlisztek kizárva):
patisszonpörkölt
francia hagymaleves teljes kiőrlésű toassal, amire növényi sajtot sütöttem rá
savanyúkáposztafőzelék sült tofuval
krumplistészta
paradicsomos bulgur
tócsni
szejtán gyros salátával és purival
narancsos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
rakott zöldség (yoya joghurttal és növényi sajttal)
palacsinta kölestúróval
vöröslencsés egytálétel
currys gombaszósz párolt barnarízzsel
barnarízsgombóc ananászos-chillis csatnival és szejtáncsíkokkal
szejtán Stroganoff módra bulgurral
tofurántotta
ezen kívül mivel mi először 11-dél körül eszünk szoktam csinálni szendvicskrémeket, sütök hozzájuk kenyeret, megszórjuk élesztőpehellyel. ez kitart majdnem estig a gyomorban. ilyenek pl a zöldborsókrém, a csicseriborsókrém, répa tatár, padlizsánkrém, karfiol stb.. igazából bármilyen zöldségből el lehet készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!