Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mindennap eszel meleg ételt...

Mindennap eszel meleg ételt ebédre? Miket?

Figyelt kérdés
úgyértem,hogy leves, főétel, desszert és hogy milyen fajta, főzelék, rizs, krumpli, tészta mi van többségbe a héten
2011. ápr. 13. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Leves és második féle van mindennap. Desszert csak vasárnap. Változatosan főzelékek,tészták,rizses ételek,stb. Hús valamilyen formában majdnem mindennap. Nem sok,de van.
2011. ápr. 13. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
Levest nem nagyon eszem, ilyen zacskós leveseket szoktam venni, de azokat nem ebédre eszem hanem napközben ha megéhezem vagy fázom. Főételt rendelni szoktam, ami vagy pizza, vagy tészta, vagy saláta vagy szusi, vagy kínai. Szóval végül is mondjuk minden 2. nap meleg ételt eszem. Desszertet is szoktam hozzá rendelni ha épp olyan kedvem van, de nem jellemző, inkább üdítőt rendelek a kaja mellé..
2011. ápr. 13. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

levest szinte sosem eszem, desszertet sem kifejezetten az ebédhez, napközben amikor megkívánom, akkor eszem édességet.

főételnek szoktam pl. pizzaszeletet, húst, sült krumplit, salátákat, főzeléket, gyorskaját néha, vagy vmi édeset, mint a tejbegríz v a palacsinta.

2011. ápr. 13. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Mindennap legalább egyszer eszünk meleg ételt, de van hogy vacsorára is meleget eszünk. Itthon főzök, mert gyesen vagyok, szóval "ráérek". Általában van leves (de nem minden nap), viszont valami egyszerűbb egytálétel minden nap van. Ilyenek a főzelékek feltéttel, krumplistészta, sajtos-tejfölös tészta, rizseshús, chillis bab, rakottkrumpli, szilvásgombóc, rizskoch, rántott husik, esetleg sült hal krumplisalátával, vagy rántott hal majonézes kukoricával, káposztástészta, brassói, lasagne, stb.
2011. ápr. 13. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap, de hétköznap nem ebédre, hanem vacsira. Öt-hét között, változó.

Hétköznap leginkább főzelék van, vagy sült hús különböző körettel, vagy valami más, csak a lényeg, hogy gyorsan kész legyen. Azaz inkább ne legyen vele sok munka.

Hétvégén szokott elvétve lenni leves. Olyankor szoktunk inkább finomabb ételeket főzni.Mert olyankor nem gond, hogy pepecselősebb:)

Desszert akkor van, mikor kívánjuk. De olyankor sem az étkezésnél esszük meg, mert általában nem marad már neki hely.

2011. ápr. 13. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
32%
Minden nap, leves, főétel, desszert. Üzleti útjaim végett szinte mindig étteremben, általában Jókai bableves, Tárkonyos vadragu leves, Gyümölcsleves, Homár, Szarvassült áfonyamártással, Őzpörkölt, Gesztenyével töltött jércemell, Rántott libamáj, Sajttal töltött pulykamell rántva, burgonyapüré, rizs, Túrós csusza, Gundel palacsinta, Somlói galuska, meg általában ásványvíz.
2011. ápr. 14. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Általában valamilyen leves és másodiknak húsétel vagy tésztaféle, esetleg kelt tészta valamilyen formában. Amikor főzeléket készítek, akkor nem csinálok levest is. Desszert? Hát általában csoki az van itthon, hétvégén néha sütök süteményt, vagy veszünk vmi finomságot, túró rudit, sütit vagy más desszertet.
2011. ápr. 14. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk minden nap van ebédre meleg étel, leves is (kiadósabb második mellé egyszerű leves, pl. tojásleves, paradicsomleves stb.), másodiknak pedig heti 1-2x főzelék, 1x tésztaféle, 1x kifejezetten húsos valami (rizses hús, chilis bab stb), ha csak 1x van főzelék, akkor kelt tészta péntekenként, szombatra valami egyszerű egytálétel (most pl. rakott krumpli lesz), vasárnapra pedig kiadós leves, kiadós második és sütemény (itthon sütöm). Ilyenkor van vadas, rántott hús, hortobágyi, cigánypecsenye stb. Szóval desszert csak hétvégén és hét elején van, amíg el nem fogy :)
2011. ápr. 14. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Szombat-vasárnap főzök úgy, hogy a maradék még a következő hét közepéig kitartson. Ebben van leves, főétel: ha pörkölt, akkor nokedlivel, ha sült, az főzelékkel vagy krumplival. Amikor ezek elfogytak, akkor már csak arra vigyázok, hogy minden nap egyek valami meleget is. Pl. főtt vagy sült virsli, tükörtojás stb. Hétköznap ritkán főzök.
2011. ápr. 14. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Ja! Süteményt hanyagolom a kilók miatt. Szerencsére nem vagyok édes-szájú. Két-három havonta ráéhezek, akkor "bezabálok", és további két-három hónapig eszembe sem jut.
2011. ápr. 14. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!